Uzytkownicy ZUIKO 18-180mm wystap...
Czy ktos z Was używa obiektywu ZUIKO 18-180mm 1:3.5-6.3? Jeżeli tak, to podzielcie sie wrażeniami, ew. dajcie link do sampli... W najgorszym razie link do testu/recenzji zamieszczonego gdzie indziej...
Re: Uzytkownicy ZUIKO 18-180mm wystap...
Cytat:
Zamieszczone przez Jago
Czy ktos z Was używa obiektywu ZUIKO 18-180mm 1:3.5-6.3? Jeżeli tak, to podzielcie sie wrażeniami, ew. dajcie link do sampli... W najgorszym razie link do testu/recenzji zamieszczonego gdzie indziej...
Poszukaj na forum, jest temat odnośnie 18-180 kontra 40-150. Z tego co pamiętam to w warunkach gdzie brakuje światełka 18-180 leży i kwiczy, aczkolwiek w przypadku jasnego dnia wypada nieźle.
obiektyw 18-180 co z nim?
Witam.
Czy obiektyw jak w temacie 18-180 jest OK ? Zauważyłem że na forum nikt takowego nie posiada. Czy jest coś z nim nie tak bo mój brat sie zastanawia na lustrem w dobrej cenie i co to body czy KIT czy 18-180
Re: Obiektyw Zuiko 18-180
Cytat:
Zamieszczone przez Jacekdr1
Mam pytanko dotyczące szkła 18-180.
Niedawno zauważyłem małe pęknięcie na szkle obiektywu długości ok 2,5 mm,
wygląda jakby poszło wgłąb szkła .
Aparat nigdy mi nie upadł , nic w niego nie uderzyło , zakładam osłonę przeciwsłoneczną,mam dobre opakowanie i niemam pojęcia skąd się wzieła ta rysa?
Czy jest możliwa jakaś wada fabryczna ?
Ta rysa niema wpływu na jakośc fotek , lecz jest denerwująca dla oka i ewentualnie ile by kosztowała wymiana samej soczewki .
Zgóry dziękuję. :
Oj ciężko udowodnić, że pęknięcie to wada fabryczna :roll: Jeżeli jest to przednia soczewka to wymiana nie jest chyba droga :roll: Ty mogłeś nie stuknąć obiektywu, ale pomyśl przez ile rąk przeszedł zanim trafił do Ciebie.
Re: Obiektyw Zuiko 18-180
Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
...ciężko udowodnić, że pęknięcie to wada fabryczna...
Moim zdaniem istnieje, chociaż bardzo nikłe, prawdopodobieństwo, że pęknięcie powstało samoistnie wskutek, np. naprężeń w szkle. Zamiast biadolić nad dużymi kosztami, spróbowałbym jednak wpierw ulokować obiektyw w naprawie gwarancyjnej. Nic nie kosztuje - jeżeli centrum serwisowe odrzuci gwarancję i zaproponuje naprawę płatną, zawsze można z niej zrezygnować nie ponosząc kosztów.
Jack
Gdzie znależć opinie nt ZD 18-180
Czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym szkłem?