A więc pierwsze do oceny:
Uploaded with ImageShack.us
Wersja do druku
No dobra rower w lesie i.....
Miałem taką ramę dawno temu! :P
Jest rower i kask...
ale nie ma wedki .....
poszedl na ryby ....
Fajny rower :wink: ... i byłoby jeszcze lepiej gdybyś w kilku słowach określił kontekst (cel) zdjęcia.
speedybike ja mam parę pytań:
1. Jaki cel chcesz osiągnąć takim zdjęciem? Nie wiem czy chodzi ci o jak najlepsze przedstawienie sprzętu czy tylko taki pstryk jakiegoś roweru opartego o drzewo.
2. Jeśli to twój rower to gdzie macie trasy DH w okolicy Bydgoszczy?
...cos dlugo nie wraca z tych ryb......
droplet:
Zdjęcię pstryknięte ot tak sobie....
droplet:traski dh są w Koronowie, w lasku.
A dokładnie w Grabinie.
... bo rybka lubi pływać ...
EOT
Rower fajny ale zdjęcie płaskie takie nijakie... ja niedoświetlił bym tła o jakieś 1,5 EV a rower dobłysnął lampką.
Pozdrawiam
Trasy były kiedyś myslecinku(taki gigantyczny park), na skarpie za zespołem szkół drzewnych i na glinkach był tor drewniany. Nie wiem co jest z nimi teraz, na pewno istnieje jeszcze za torem do speed biku w fordonie.
Wyklikane z mobilka
Fotografie ciężko oceniać, bo niestety nie ma co.
Tym razem ,pierwsze zdjęcie z wykorzystaniem : E-510 + FL-36 + Prinz Jupiter 577CB.
Prinz wyzwalana fotocelą
Uploaded with ImageShack.us
Nie złe
drugie fajne
Tu się coś dzieje, trochę przeostrzyłeś, zawsze zostawiaj więcej miejsca w kadrze z przodu - czyli poruszający rowerzysta pownienie mieć więcej miejsca przed sobą.
całkiem dobrze kombinujesz, nie zrażaj się wstawiaj foty ;)
pzdr
kasprzyk dobrze prawi od siebie dodałbym większą temperaturę koloru.
Całkiem fajna fota. Co do uwag zgadzam się z kasprzykiem. :grin:
Bez obróbki PS
Wstawiaj jako załącznik ImageSzajs nie jest optymalnym narzędziem do oceny zdjęć..
Jako załącznik coś mi się nie ładuje..
To polecam zrobić coś aby się ładowało ;) Nie wiem nie znam się. Może to w JAvie jest i dlatego CI nie ładuje? Może masz jakąś blokade no nie wiem.
___thx___
Witaj
Portrety to ciężki temat, też się na nich nie znam ale trochę napiszę ;) Nawet flesz mi nie przeszkadza - ale fachowcy się czepią ;) - przede wszystkim tło, jak i plan przed modelem - nie może rozpraszać - to drugie, fatalny prostokąt z przodu, gorsze od szaf i drzwi z tyłu. Mina, poza modela całkiem sympatyczna, jakbyś do tego zachował ciekawe tło - byłoby super, a teraz do rodzinnego albumu jak znalazł.
Pozdrawiam
Proponuję zacząć portrety od zdjęć przy oknie używając zastanego światła.
Potem można próbować z lampą by rozświetlić lekko cienie.
Portret zyska na plastyce. Teraz jest nieciekawy