Wreszcie udało mi się po dłuższej przerwie zrobić jakiś wypad w plener. Dziś były rozlewiska powodziowe Warty (a także pewna ruina, ale to inna bajka i wymaga pewnie obróbki).
Fot. 1
Fot. 2
Fot. 3
Fot. 4
Wersja do druku
Wreszcie udało mi się po dłuższej przerwie zrobić jakiś wypad w plener. Dziś były rozlewiska powodziowe Warty (a także pewna ruina, ale to inna bajka i wymaga pewnie obróbki).
Fot. 1
Fot. 2
Fot. 3
Fot. 4
Może teraz ktoś tu zajrzy. :)
Dziś - "Samotne drzewa".
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
szczerze to slabo...
w pierszej wrzucie troche ostrości mi brakuje
a w drugiej przede wszystkim światła - strasznie ponure te zdjecia
no i ogólnie wrzuciłeś dużo zdjęć tego samego z różnej perspektywy co sprawia że wydają się monotonne ...
ogolnie do mnie nie trafiają
3 i 4, zlota godzina, jak widzisz sie oplaca ;)
Probuj dalej. Pewnie jeszcze wiele razy to uslyszysz (ja to nadal slysze :grin: )
Dwa ostatnie zdjęcia (10 i 11) najbardziej mi się spodobały. Kadr na ostatnim jest dobry, coś dzieje się na niebie, szkoda tylko że nie było lepszego światła.
Na przedostatnim ładne kolory na niebie.
Ładny kadr, ożywiony Ksieżycem też na 8, ale też światło nieco ponure.
Dziwne, że jeszcze nikt nie zauważył, że w LUTYM wracają do nas ptaki. Wiosna! :-)
Za ciemny pierwszy plan .
jedenastka fajnie skadrowana
Dzisiejsza wrzutka nieco dłuższa. Zdjęcia pochodzą z inscenizacji zdobycia poznańskiej Cytadeli w 1945 r.
Niestety mój obiektyw (40-150) nie radził sobie zbyt dobrze, AF zbyt wolny, a sam zakres ogniskowej nieco za mały - większość zdjęć robiłem na maksymalnym zakresie, a i tak potem jeszcze to na kompie przyciąłem, bo było za dużo tła dookoła.
Ale może kogoś zainteresuje przedstawiona historia.
12. Luz totalny, wypiło by się piwo, nie Hans?
13. No dobra, czas trochę postrzelać
14. Najpierw bieg do przodu
15. Teraz trochę poleżymy
16. Ale już Rosjanie nacierają
17. Ten czarny dostał za swoje, dobijał uciekinierów
18. Potrójne uderzenie
19. Najważniejsze, że idziemy na własnych nogach
20. A ja sobie jadę na beemce :)
Czy to inscenizacja bitwy pod Stalingradem?
W tego tylu rekonstrukcjach historycznych najbardziej podobają mi się zdjęcia na których nie widać gapiów, barierek, czy tasiemek odgradzających publikę. Dlatego podobają mi się Twoje 13, 14, 15 i 17. Ze szczególnym naciskiem na 14 za dynamikę sceny i kadr.
Nie pod Stalingradem tylko w Poznaniu - patrz wcześniejszy post.
Faktycznie już doczytałem :-)
Ciekawa wrzutka...
Wreszcie udało mi się wstać na wschód słońca, co jest wyjątkowym zdarzeniem, bo zwykle w weekend żadna siła nie potrafi mnie ruszyć z łóżka przed 9:00. :)
Zimno było i paskudnie wiało, ale jestem zadowolony, że pojechałem. To jest to samo miejsce, co na zdjęciach 5-11. Poniżej efekty.
Porównajcie proszę ujęcia 21 i 22 - jak pasuje taki kadr "filmowy" (16:9)?
21.
22.
23.
24.
Ładne ujęcia, opłacało Ci się rano zwlec z łóżka : ) MZ 21 jest kadrowo lepsze od 22 : ) Nie wiem...chyba milsze w odbiorze, wzrok się nie gubi, ale to tylko MZ : ) chociaż...na 22 czuć ogrom chmur. Oba są równie db, ujmę to tak ; )
Oba mają swoje wady i zalety i w tym wypadku oba kadry są db : )
I do tego ostatnie ujęcie za 'gwieździste' słońce ; )
Pozdrawiam : )
W 21. właśnie chodziło mi o to, żeby ślady z prawej strony prowadziły wzrok do drzew. A w 22 chyba jednak chmury są zbyt przytłaczające.
Każde zdjęcie ma wady i minusy ;-)Cytat:
Oba mają swoje wady i zalety i w tym wypadku oba kadry są db : )
I do tego ostatnie ujęcie za 'gwieździste' słońce ; )
Pozdrawiam : )
24 najbardziej mi się podoba :wink: Na reszcie jakoś kadry mi nie leżą
Dziś rano słońce zrobiło psikusa i nie chciało wyjść zza chmur, więc było dość ciemno. Przerobiłem zatem na B&W i trochę podmalowałem. Tak, wiem że są nieco niewyraźne - efekt zamierzony. :)
Ptaki wracają na potęgę, w pół godziny przeleciało ich kilkaset. Gatunek nierozpoznany, ale coś tam kwiczało jak gęsi czy coś.
25.
26.
Nic nie kwiczało .....to gęsi lecą.Taki jest porządek i już. Taka pora :idea:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ostatnie dwa .....Bajki . Lubię takie .:grin:
Drugie ma fajny kilmat, mimo to iz takie ciemne.
27. Takie słońco-księżycowe coś
28. Ciekawostka wodna
Dziś trochę klimatów industrialnych - Poznań Dębiec o poranku.
29.
30.
31.
32.
33.
27-bardzo mi sie podoba.
Pod względem grozy przemysłowej - 31.
31 - ciekawie
31 z ostatniej serii najbardziej przykuwa uwagę.
Nie będę oryginalny, z ostatniej wrzutki najciekawsze MSZ 31 - ładnie zagrało słoneczko za chmurami i dymem/parą... Generalnie piękne całe niebo...
Do kompletu należałoby dodać specyficzny zapach palonej izolacji, ale to może za jakieś kilkanaście lat będzie powszechne w Internecie. :)
34 ma bardzo fajny klimat, trochę jednak mi kadrowanie nie podchodzi - albo szerzej bym chciała widzieć, albo wężej skupienie na samym drzewie po lewej.
Fotka 35 najbardziej mi pasuje. Troche horyzont w lewo leci, ale lustro wody swietne.
Mnie najbardziej podobają się 34. i 35. :grin:
Szerzej by było nudno :) więc zdecydowałem się na taką gęstwinę gałęzi w kadrze. Poniżej widok jak to tam było.
Dzięki za odwiedziny.
Z ostatnich 37 - za ciekawy pierwszy plan i to z tej strony mi się spodobało, ale wróciłbym w to miejsce w jakiś mglisty poranek. Byłoby jeszcze lepiej.
35 tez najprzedniejsze, ale 34 ma swoj klimat - podoba sie
35 bardzo fajne
duzo dodaje to odbicie w wodzie
Dziś rozpoznawałem nowe miejsce, w końcu nie można w kółko fotografować tego samego. Lokacja wygląda interesująco, trzeba tam się jeszcze pokręcić.
38.
39.
40.
41.
42.
Mnie najbardziej błoto - można by tu pójść w kierunku abstrakcyjnej kompozycji...
Witaj
Foty sa intersujace nie powiem , prawie kazda ma cos co zatrzymuja , jak nie swiatlo to dobry kadr , kompozycja , jednak troche jakby mi czegos brakowalo - nie napisze czego , musze je dobrze obejrzec wtedy wroce do tematu.
Pozdrawiam:)
40 oraz 38 najbardziej mi pasuja.