Pierwsze koty za płoty:
...i parę kwiatków...
Wersja do druku
Pierwsze koty za płoty:
...i parę kwiatków...
ja sie rozpisywal nie bede ,ale moim zdaniem zbyt centralne kadrowanie,na 3 chlopczyk jest zielony,ostatni kwiatek z calej serii jest spoko ,ps. numeruj zdjecia,pzdr.
fakt zbyt centralnie.
ostatnie najlepsze choć wolałabym je widzieć bez lewego kwiatka
Witaj na forum, :grin:
Model bardzo sympatyczny, kadrowanie faktycznie zbyt centralne.
Działaj dalej bo widzę, że fotografowanie spawia Tobie przyjemność, co dobrze rokuje na przyszłość.
Na przyszłość numeruj zdjęcia łatwiej będzie oceniać.
Pozdrawiam
I nie wklejaj tylu dużych zdjęć- lepiej wklejaj zdjęcia jako załączniki. Szybciej się strona otworzy.
Dziękuję Wam serdecznie za komentarze.Pierwsze spostrzeżenie: zbyt centralnie! Koduję w głowie i lecimy dalej.Choć czasami ciągnie do centrum i dowód poniżej.
1.
2.
3
4.
5.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Za późno przeczytałem.Obiecuje poprawę:grin:!
Pozdrawiam!
Witam,
Czym były robione filetowe kwiatki z pierwsze wrzuty i chłopiec z "cegłą" z drugiej?
ostatnie przypadło mi do gustu :)
Witaj
No widze ze probujesz na rozne sposoby i to jest najwazniejsze , portery tak jak wyzej za centralnie ale zadnej tu Ameryki nie odkrywam , troszke moim skromnym zdaniem kadry nie przemyslane jakby z marszu albo bez wiekszej koncepcji , ale przyjemnie sie oglada to tez wazne, np. ostanie kwiatki napwet fajnie wyszly co do portetow to raz ze sie nie znam wiec nie bede sie wymadrzal
A najlepiej jak byc dawkowal ilosc fotek to mozna by sie bylo bardziek skupic i cos sensowniejszego napisac a tak hurtem nas :-)
Pozdrawaim i licze ze bedzie nastepna seria:)
6.:grin:
Ostrosc poszla nie tam gdzie trzeba.
A jest tam gdzie trzeba (taki zamysl), to jednak chybiony pomysl, bo widz oczekuje jednak ostrego jablka :)
T.
Też mam wrażenie, że nie trafiłeś z ostrością. Te trawy przed jabłkiem również nie robią na mnie dobrego wrażenia.
Druga wersja i inne jabłuszko:grin:.
nr.7 i 8
Pierwsza fota ten sam blad nieostro , druga juz lepsza lecz zblizenie male - ale o wiele wiele lepsza., pozdrawiam:)
No i żeby zakończyć jabłczany temat troszke jabłuszkowego bokehu:grin:.
nr.9,10,11
Witaj
Pokazales 3 foty.
1, zdecydowanie za ciemne , wiec ciezko mi sie wypowiedziec ale napewno na kazdej spory balagan kompzycyjny , jesli fotografusz owoce to pokaz jeden a inne niech bede poza GO, 2 fota przynajmniej ma lepsze swiatelko ale znow powtorze sie balagan kompozycji...3 rowniez.
:-}
Może uda mi się troszkę zatrzeć słabsze wrażenie serią grzybkową:grin:.
nr12,13,14,15,16
a ja nie wiem czemu sie tak uparlem ale kadry mi nie pasuja ,za centralnie wciaz.ps z drogiej wrzutki 3cia fotka chlopczyka mi sie podoba tylko przepal na niebie WIELKI wylazl.
Witaj
Gdzybki apetyczne - wciaz centralnie ale dochodze do wniosku ze tak chyba musi byc , ostania fota bardzo fakna bo swiatlo oraz GO ciekawa inne grzybki fajne niektorym brakuje poprostu swiatla.
Zdjęcie było robione centralnie pod słońce, tak więc ten przepał to słoneczko.Przy małej GO tak to już jest, tutaj było f2.0, reszta na f1.8-2.2.
Co człowiek to opinia, gdzie indziej napisano mi że zdjęcie fajnie wyszło pod słońce.I o to właśnie mi chodzi aby poznać jak najwięcej komentarzy.
Ciąg dalszy serii grzybkowej nastąpi...
Ciąg dalszy...
nr.16,17,18,19
Pierwszy grzybek ok , innym albo zabraklo swiatla, albo za mala GO albo kadr nie teges. , pozdrawiam:grin:
Na zakończenie grzybiego wątku z tego samego grzybo brania:
nr 20,21,22,23
Z ostatniej serii ostatnie najlepsze, trochę winiety i przekadruj nieco. Będzie jeszcze lepiej.
Ciągle centralnie, niektóre niemal idealnie w środku. Poczytaj o mocnych punktach zdjęcia i kompozycji, a będzie super.
jeżeli chodzi o ostatnią wrzutę....to chyba zdjęcie nr 2....było by najlepsze.... ale nie wiem....jakoś mi tak średnio podchodzą,....
Na razie jedno bo nie wiem czy dobrze kombinuję...
dla mnie troszkę za bardzo szumi i za dużo czarnego. choć portret przyjemny
...i oryginał:grin:.
a jak by tak ? oczywiscie jesli nie chcesz zebym ingerowal w twoje zdjecia to powiedz a usune ,pzdr.
hmm teraz tak patrze ze chyba zabardzo wyostrzylem .
Pewnie wszystko jak zwylke zależy od gustu.W weekend naoglądałem się w sieci fotek B&W i wyszło że bardziej podobają mi się takie, nie wiem jak to określić, ja na to mówię "brudne", gładkie ja ta wyżej mniej, choć przyjemna w odbiorze:grin:.Pozdrawiam!
Dzisiaj gładsze B&W:grin:
Świetnie, bardzo mi się podoba ostatni portret.
ostatni portret bardzo fajny,jedna mala uwaga,gdyby tak odwrucic fotke,tzn gdyby chlopczyk patrzyl do lewej na prawo ,hmmm .... ale to tylko moje widzi mi sie ,pzdr.
To jeszcze jedno i nie będę Was zamęczał:wink:.
i bardzo fajnie jest,pzdr.
Mnie sie bardzo ten przedostatni podoba, ma klimat , lubie taka stylistyke.:)