Marta
Komentarze mile widziane ;)
Wersja do druku
nie podobają się mi plamy na nosie i czole - to po PS? :roll:
Chyba ślepy jestem :/Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
ja też oślepłem na stare lata. Fotka nie powala ale plam żadnych nie widze.
Fotka dosc przyjemna, ale rzeczywiscie nie powala. Niezla. Plamy? Jakie plamy? Widac i ja, mimo bardzo mlodego wieku, dolaczam do klubu niewidzacych... MZ zadnych plam nie ma. Moze chodzilo Ci o lekkie przejasnienia na czole i nosie? Jesli tak, to mi to zupelnie nie przeszkadza.
Pzdr
Dzięki za komentarze, prosze o opinie co sądzicie o tym zdjęciu?
Wiem, że są przepalenia, robione w południe nad zalewem, ale czy one bardzo przeszkadzają w odbiorze zdjecia?
Popatrzylem na to zdjecie zanim przeczytalem twoj post i nie rzucily mi sie w oczy przepalenia. Dopiero jak po chwili przeczytalem, ze sa, to dotarlo do mnie, rzeczywiscie troche tego tu jest... Moim zdaniem zdjecie calkiem dobre, przepalenie mi przeszkadzaja tylko troche, troche jakby skupiaja na sobie uwage. Jesli chodzi o poze modelki, to przeszkadzaja mi troche te wlosy z gory glowy. Te, co tak stercza. Gdyby wszystkie wlosy byly rozwiane, albo tylko te na wyskosci twarzy, byloby moim zdaniem lepiej. Tak te samotne na gorze troche psuja kompozycje. Przez to zdjecie traci harmonie.
Pzdr
Ok, dzięki, Suchar tak tam piździło, że bałem się, że mi modelkę całkiem porwie :) A do wody 30 m w dół. Swoją drogą więcej bez blendy w dzień focić nie idę...Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Hehe... Czyli fotografia to tez niebezpieczne zajecie, tyle, ze nie dla fotografa, ale dla modela ;)Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
a więc to z tyłu to woda :) fajny bokeh z odblaskami na wodzie :) może ciut odwraca uwagę od modelki :) ale ogólnie bardzo fajnie
6 !
Zdecudowanie dobrze uchwycone, ale tło paskudne - szarobure, legitymacyjne...
Doświedl je mocniej i zPSuj
Zebym ja miał czym doświetlić... :) Ja mam tylko jedną Cy100....Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Ale spróbuje z rawa coś jeszcze wyciągnąć, obrabiałem to w nocy, było ok, ale teraz widze że faktycznie za ciemne.
Rzeczywiście 6 najbardziej przykuwa uwagę. Ładny kadr a tło jakoś mi nie przeszkadza.
tło to poprostu ściana pomalowana na zielono...
Może jeszcze takie, zabawy z suszarką. :) Mam trochę fot, ale kompletnie nie wiem co wybrać... :(
Chyba przesadziłeś z temperaturą powietrza... twarz czerwona niesamowicie
Podobaja mi się zdjęcia od 3 do 6. najbardziej 5 i kadr oraz ogólnie uchwycenie modelki na 6. Tło aż tak bardzo mi nie przeszkadza.
Ona tak ma, taka uroda :)Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Bardzo mi się podobają fotki :) Jest na co popatrzeć :) Pozdrawiam
Ostatnia fotka bardzo ładna. Lubię takie klimaty.
Się mnie wydaje, czy włosy zostawiłeś naturalne? Czy barwione B&W?
A to jest najpiękniejsze, jest po prostu ekstra. Jakbys wstawił to wcześniej obok tamtych to tylko na jego temat bym się wypowiadał. nie dlatego, że inne są słabe ale dlatego, że według mnie to jest najlepsze do tej pory.
to ostatnie superowe. Bardzo fajna kolorystyka. Bardzo fajny portret.
Dzięki, całość jest w BW z lekkim zabarwieniem. Bawiłem się kanałami.
Sylwia
chyba ostatnie już... no może jeszcze coś wybiorę na czasie. Jutro focę nowa modelkę, tyle że w plenerze.
Kolejna modelka, tym razem w parku. Zastanawiałem się nad W/B, ale chyba lepiej zostawić to poranne wiosenne słońce :)
i nie przyszła straż miejska zgonić z łwki :)
A tak na poważnie bardzo fajna i przyjemna fotka.
Zaczynają się ładne plenery
Fajna modelka, zalotne spojrzenie. Dlaczego ta ręka jest na końcu taka czerwona? Ma wyraźnie inny kolor niż reszta ciała. Modelka byłaby dużo delikatniejsza gduby ręka miała jasny kolor. Nie Było ławki bez rozwalonej deski? tak troszkę wzrok mi ucieka na to wydłubane drewno. A tak to fotka ok.
Jak to w Polsce reszta była jeszcze gorsza :p. a co do ręki, nie wiem, może ma dziewczę problemy z krążeniem? :)
Kolejne zdjęcie : Kinga 2
Ostatnia z sesji z Kingą. Czemu nikt nic nie napisze? :? Aż tak źle?
Pierwsze podoba mi się bardziej. w drugim fajnie rozmyte tło ale nie podobaja mi sie cienie na szyi choc kadr i pomysł niezły IMO.
Widzę kolejne udane fotki :) Szczególnie spodobało mi się zdjęcie z dziewczyną na ławce :) Pozdrawiam
Kinga 2 naturalne ujecie w korzystnym dla modelki momencie. Ostatnia z sesji z Kinga jest dla mnie najlepsza. To zdjęcie ma cos w sobie i robi na mnie wrażenie. Na ławce takie bardzo spontaniczne ale o miłym dla oka odbiorze. Pozdrawiam. :D
Natalia
Proszę o liczne :) komentarze.
1.
2.
Pierwsze z Kinga - troche nienaturalne, ale sympatyczne ogolnie rzecz biorac. Moze warto bylo pomyslec o kadrowaniu w taki sposob, by zachowac te kompozycje, ale wyeliminowac drzewo. O rece juz napisal Rrrradek.
Kinga 2 - troche czerwonawy zafarb twarzy; wystajacy, wyraznie jasniejszy obojczyk mocno przeszkadza. Poza tym git.
Kinga 3 - fajne ujecie, podoba mi sie; nie podoba mi sie ostre swiatlo wprowadzajace dosc spore zamieszanie (rowniez w kolorystyce) na twarzy, szyi i nizej, dodatkowo tworzy bardzo brzydkie cienie; na minus rowniez lancuszek wpijajacy sie w szyje;
Natalia 1 - gorna krawedz kadru nizej; sprobuj postawic zdjecie w pion, powinno wygladac lepiej - obecnie troche dziwnie sie na to patrzy, choc nie mowie, ze zle; Nie do konca jestem przekonany do takiego obcinania rak, szczegolnie lewej. Poza tym podoba mi sie bardziej niz poprzednie; duzo lepiej ze swiatlem tutaj wyszedles;
Natalia 2 - ujecie super, tylko skora rozowa, ale to w sumie drobiazg. Znow swiatlo na plus.
No, to chyba tyle czepiactwa ode mnie ;)
Dzięki, jeden komentarz ale kontretny. :)
Natalia
3.
4.
5.
6.
I tyle chyba z tej sesji...
1 jakoś mnie urzekła, reszta ok, ale bez rewelacji.
Jedyneczka taka miła, radosna.
Witam
Ładna dziewczyna, ładne fotki!
Pzdr
jedyneczka :)
Hmm, a może tak przy zdjęciach ładnych pań umieszczajcie jakieś małe info. Np. studentka, kasjerka czy coś w tym stylu.
O wiek to chyba nie wypada pytać :razz:
Byłoby to jakieś uzupełnienie fotek.