Postanowiłem w końcu wrzucić parę zdjątek w wątku portretowym:
Proszę o ocenę:)
1.
czy bw?
Wersja do druku
Postanowiłem w końcu wrzucić parę zdjątek w wątku portretowym:
Proszę o ocenę:)
1.
czy bw?
zamyślona młoda kobieta, niebanalna poza oraz ładny kadr. Podoba mi się. Jedynie wegług mnie skupienie ostrości na prawym oku a lekko nie ostre lewe powoduje delikatny rozdźwięk w odbiorze. Pozdrawiam. :D
Zd 50 na pełnej dziurce może trzeba było przymknąć
ten obiektyw pięknie rysuje ale u nas na forum są tuzy portretu i jak myślę ich zdanie będzie bardziej konstruktywne. :D
Chyba trzeba bylo przymknąć... przynajmniej tak aby dwoje oczu zalapalo sie w GO. Ale latwo sie mowi po czasie :)
Co zas sie tyczy pytania: kolor czy cz-b to jednak stawiam na kolor. Tak sie zastanawiam... moze ciekawiej by wygladal ten portret ze zjechanymi kolorami, tak aby aby zeby jeszcze nie bylo cz-b.
to wrzucamy 2
2.
Hej
Mniam, mniam :)
Pzdr
I tu mi się bardzo widzi, o poprzedmim napisałeem w galerii. To jest właśnie kwintesencja subtelności. Brawo! Jezcze jeno światełko na nosku poprawić i byłoby su[per.
maziałeś coś na oczach? bo wyglądają jak plastelinowe protezy trochę
trochę żyłki czyściłem:) w jednym mi się korektor osunął:)
Ostatni portret najlepszy. Podoba mi sie, aczkolwiek te oczeta rzeczywiscie zdziebko sztucznie wygladaja. Jednak sam portret jest interesujacy. Z dwoch pierwszych wole wersje w kolorze. Wersja kolorowa jest zywa i to dobrze wyglada.
Pzdr
To jest miodne - troszke za ostre swiatelko bo nosek nie teges, ale ogolnie mióóód...
bardzo subtelne i przez to wpada w oko. Pozdrawiam.
a wydawało mi się wczoraj ze wrzuciłem następne:) - a tutaj widać ze człowiek omylny jest
inne modelka, tym razem klimat lat 20
jak zawsze zd 50 f: 2,0
Zdjęcie z knajpki
3.
i wersja BW
Z klimatem lat 20 to ta fotka ma tyle wspolnego ze modelka miala pomalowane usta czerwona szminka. Cz-b lepsze aczkolwiek chyba postarzec go ciutke i moze sephia lepsza by byla.
Czekam na kolejne, bo jak na razie to tendencja wzrostowa :)
Gizz zgodnie z życzeniem
Kisi - dlaczego lata 20 - przy następnych zdjęciach będzie to bardziej widoczne:)
4.
Czepianie się:
Niesforny włosek :/
a ja myślałem ze to mój monitor:) - całkiem nie zauważyłem:)
Nie chce nikogo obrazić ale odbiór tych ostatnich dwóch zdjęć ciągle zagłucają mi trzy rzeczy duży noc, wybiałkowane oczy i na tyle małe GO, że drugie oko już się nie mieści.
niestety - z nosem nic się nie dało zrobić,, może za bardzo wybiałkowałem oczy ;) to prawda:) - a co do GO - to starałem się jak najmniej dodawać flesza;) - bo w knajpie robiłem i tak było iso 400.... więc wszystko na F 2,0:)
Nos niepiękny. Może dało się znaleźć taką perspektywę, by go zmniejszyć? Długa ogniskowa teoretycznie skraca kichawę....
Wierz mi Rafał - wałczyłem z tym nosem z każdej strony... a że lubię wąskie kadry, to tak musiałoby być... napiszcie chociaż ze ma ładne usta i oczy:) by modelce lepiej się zrobiło, bo chciałem pokazać jej ten wątek;)
Witam
Nie pokazuj tego wątku tej dziewczynie, bo się załamie jeszcze.
Zdjęcie jest dobre, modelka ma swój urok i to należy uszanować, szkoda tylko, że ten "szczególik" zwraca zbytnio uwagę.
Pozdrawiam
Faktycznie lepiej nie pokazuj dziewczynie tego wątku. A jakby co to oczy ma piękne, a usta jak maliny :D ;) .
Odwalcie się od tego nosa.....widzieliście kiedyś Pinokia? :D A tak na serio to very fajne foty.
przepraszam bo to ja zacząłem:( ogólnie rzecz ujmując modelka bardzo ładna myślę, że zrobisz z nią jeszcze wiele fajnych fot :) Myślę, że modelka powinna być zadowolona zezdjęć - choć białkuj trochę mniej i zdecyduj się na jeden kolor oczu :)
5. Zmiana modelki:) nosek mniejszy :)
Różowa ta skóra, zwłaszcza pod oczami. Myślę że trochę mógłbyś pojeździć suwaczkami.
No właśnie... kolor skóry cos dziwny Ci wyszedł.
pod ostre słoneczko tak nieraz z kolorami bywa ale od czego jest ORF. Podoba mi sie poza modelki ładnie wypełniajaca kadr, sama modelka też niczego sobie a do tego fotogeniczna.
Poprzednie podobają się umiarkowanie ponieważ zastosowanie minimalnej głębi powoduje naturalne skierowanie uwagi na plan pierwszy a przy zbliżeniu jest to nos i z uwagi na zjawiska optyczne jest postrzegany jako przerysowany pomimo, że jest jak najbardziej proporcjonalny. Radykalna obróbka oczu jest trochę za mocna stąd wdziera się w obraz sztuczność. Pozdrawiam. :D
nie mogę jakoś dodać zdjęć do galerii... więc przypominam się tutaj:)
1. Na początek Ewelina w wersji czarnobiałej, nie moglem się zdecydować czy wersja czarnobiała czy kolorowa
https://forum.olympusclub.pl/files/e1_163.jpg
e1.jpg
https://forum.olympusclub.pl/files/e1s_194.jpg
e1s.jpg
dla mnie czarno biała :D ale kolor też fajny
Zdecydowanie jestem za wersja czarno biała.
Wersja czarno biała do mnie przemawia. Ma klimat lekiej nuty tajemniczości widoczny w oczach...
Numeruje od nowa - bo wracam z wątkiem po latach.... trochę się od tego czasu zmieniło...ale zamiłowanie portretu jak najbardziej trwa;)
1. Załącznik 184051
cześć - miło że wracasz na stare śmieci :)
dobry portret zawsze w cenie :)
dla mnie minimalnie za bardzo od góry ścięte (modelka ma bardzo niskie czoło - i brak większego fragmentu u góry jak dla mnie potęguje to odczucie...)
poza tym podoba się :)
Światełka w oczach, miękkie linie włosów, szyi, głęboka czerń poza - podoba się mi to.