5 załącznik(ów)
glos_ludu || otwarty na krytykę
6 załącznik(ów)
Odp: glos_ludu || otwarty na krytykę
Czas chyba na odkurzenie wątku. Biję się w piersi z powodu zaniedbania, ale ostatnio fotografuję mniej :/ i z tego urobku mniej uznaję za warte pokazania. Zgodnie z wcześniejszą sugestią będzie więcej podróżniczych :)
Na początek seria analogowa bez obróbki zeskanowana w skromnej rozdzielczości w labie (CEWE)
16. festiwalowo
Załącznik 78266
17. Plan na Kryzys
Załącznik 78267
18. Doki w Santander
Załącznik 78270
19. Doki 2
Załącznik 78271
20. Zatoka
Załącznik 78268
21. Wędkarze
Załącznik 78269
Pozdrawiam
Na razie 11 - wg mnie bardzo odstaje na + od pozostałych. Co nie znaczy, że pozostałe są złe. Po prostu mniej do mnie przemawiają.
Pozdr
Ciekawe czy ludzik na skale z 20stki to żywy czy siakiś pomnik - zazdroszczę miejsc w których fotografujesz : )
ludzik na skale to pomnik. W wielu miejscach Santander znajdują się figurki małych chłopców skaczących do wody. Nie pamiętam już jak się nazywały, ale spacerując po wybrzeżu można ich spotkać w wielu miejscach.
Miejsca nie są jakoś specjalnie wyszukane czy niedostępne. wystarczy kilka wolnych dni (z tym ostatnio problem), chęć pogrzebania w rozkładzie lotów Ryanair i ciekawy wyjazd gotowy :) Polecam.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
glos_ludu
ludzik na skale to pomnik.
Fajna fotka, jak Byś tam jeszcze był: szara połówka i dłuższy czas, pliiiss. :-D
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Fajna fotka, jak Byś tam jeszcze był: szara połówka i dłuższy czas, pliiiss. :-D
Myślę, że kiedyś jeszcze będę ;) ale szara połówka + dłuższy czas---> statyw
Hmm muszę pomyśleć nad gorillapodem lub jakimś klonem, bo karbonowe cacka, rekomendowane w inny wątku to jeszcze nie mój pułap.
Z rozmyślań nt. szarych połówek i morza: pełno jest zdjęć prezentujących równiutkie jak stół morza/oceany. Mnie to nie przekonuje. Oczywiście fajnie to wygląda, ale po raz pierwszy drugi, później staje się opatrzonym standardem. Cały urok wzburzonego morza w jego spienionych grzywach ;)
dzięki za odwiedziny i pozdrawiam
przy wędkarzach coś się na niebie porobiło i plamy wyszły, doki mi się kolorystycznie podobają :) pzdr
Cytat:
Zamieszczone przez
glos_ludu
Myślę, że kiedyś jeszcze będę ;) ale szara połówka + dłuższy czas---> statyw
Hmm muszę pomyśleć nad gorillapodem lub jakimś klonem, bo karbonowe cacka, rekomendowane w inny wątku to jeszcze nie mój pułap.
Z rozmyślań nt. szarych połówek i morza: pełno jest zdjęć prezentujących równiutkie jak stół morza/oceany. Mnie to nie przekonuje. Oczywiście fajnie to wygląda, ale po raz pierwszy drugi, później staje się opatrzonym standardem. Cały urok wzburzonego morza w jego spienionych grzywach ;)
dzięki za odwiedziny i pozdrawiam
Nie nie dziwię się, bo dłuższy czas daje fajny efekt, ale jak woda "działa" rozbija się o skały
czy wartko płynie, robienie z morza blachy mija się z celem.
Fajne analogie, kolorystyczne jakby przy użyciu Fuji Superia :)
Jeśli można dorzucę się swoją wyjazdową fotką:
22. Na Giewont
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Fajne analogie, kolorystyczne jakby przy użyciu Fuji Superia :)
Widać sprawne oko wyjadacza :) FUJI superia 400
Doki są już robione na FUJI pro160. Na papierze wyglądają znacznie lepiej
@ dziama0:
ostatni wrzut to analogi i wstawiam je tak jak otrzymałem na płycie z labu. Nie zamierzam stosować żadnej obróbki.
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 09:52 ---------- Poprzedni post był o 09:50 ----------
ZbiZ
To jest wątek autorski z moimi zdjęciami. Jest sporo wątków tematycznych o górach, podróżach itp.
Polecam też założenie własnego, bo widzę, że kadr całkiem przyjemny
Pozdrawiam