Czy mnie coś ominęlo? Ja żadnej rewolucji w fotografii ze strony Olympusa nie widzę.
Wersja do druku
Czy mnie coś ominęlo? Ja żadnej rewolucji w fotografii ze strony Olympusa nie widzę.
Typowe marketingowe bla, bla. Coś trzeba napisać na folderach.Cytat:
Zamieszczone przez Andrzej100
To jest dziwne w FE250 też przy auto i w specyfikacji max to 2s, a już w trybie zdjęć nocnych ustawia dłuższe czasy :roll:Cytat:
Zamieszczone przez suchar
No kompletnie żadnej, lepiej wziąść bebechy z puch sprzed kilku lat (S3Pro) i wsadzić do obudowy kupionej od innego producenta (D200) dowalić toną marketingu i próbować sprzedawać z zaporową ceną równą prawie FF u Canona ;)Cytat:
BTW dlaczego wciąż tolerujemy sikających pod wiatr na OC :roll: :mrgreen:
[quote="celebrity plus"]Poza tym ze Fuji S5pro bije na glowe pod kazdym względem wszystkie Olympusy łącznie z hipotetycznym nastepcą E1, to nikt nigdzie nie napisal ze jest on w czymś rewolucyjny.Cytat:
Ta zaporowa cena to coś ok. 6 tys. zł.
Andrzej a gdzie to napisali ??
Specjalnie nie szukałem takich informacji, ale nie spotkałem się z takimi opiniami.
Czt ty przypadkiem sam nie wyciągasz swoich wniosków ?
Ale co "napisali"?
Poza tym ze Fuji S5pro bije na glowe pod kazdym względem wszystkie Olympusy łącznie z hipotetycznym nastepcą E1Cytat:
To ja napisałem, a może jest innaczej?
, może inaczej, koledze chodzi o dowody.Cytat:
No to ja sie pytałem ! Daj jakieś przykłady na to, bo to że ma dwie matryce to mnie nie rusza.
Co cię w nim tak zachwyca ? Też chciałbym wiedzieć. Zapodaj jakieś linki na poparcie Twych słów
Jakie dowody? Wystarczy porownać sprzęty.
Prosze mi wskazać jakiegokolwiek Olympusa, który w czymkolwiek przewyzsza S5pro , tylko prosze nie pisac o stabilizacji w korpusie, która ma sie pojawic w E510 (notabene wynalazek Minolty sprzed kilku lat, powielony juz w Pentaxie) , bo do Fuji i Nikona i Canona jest duzo lepiej działajaca stabilizacja w optyce oraz funkcji "live view" obecnej we wszystkich kompaktach. :D
:mrgreen:Cytat:
Wnioskuję o natychmiastowe zbanowanie Andrzeja100 za nieprawomyślność i defetyzm :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Mamy jakiś pieniek na którym można będzie ścinać głowy :?: :roll:
http://fujifilm.pl/3402_3413.htmCytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Najlepiej to wziąć ten aparat do ręki, porobić zdjęcia i wtedy bedzie wiadomo dlaczego bije na glowę kazdego Olympusa. Ja co prawda nie miałem okazji uzywac S5 pro, ale mam S3 pro, uzywałem Nikona D200 , a S5 pro to jakby połączenie tych dwóch aparatów, wcześniej mialem E1+Zuiko 14-54/2,8-3,5 i 50-200/2,8-3,5 , mialem okazję używac E500 i E330 i wiem co piszę. :D
No w końcu coś się w tym wątku dzieje ... :D
Słuchaj trolu!! Ty pierwszy napisałeś, że S5 jeste lepszy od wszystkich Olympusów (nawet tych co się nie pojawiły) to udowodnij swoje słowa. Tak jest na całym świecie. Oskarżam o coś to daje dowód, a nie każe innym szukać usprawiedliwień...Cytat:
A Leica jak widać systematycznie pokazuje jakiś obiektyw...
Mam sentyment do Fuji, nadal mam Atari ze znaczkiem tej górki ...
Jak mozna niewidomemu udowodnić że białe jest białe? :mrgreen:
Ponawiam propozycję zbanowania Andrzeja100 :mrgreen: Ban, ban...
Andrzej100: sam nawet napisales, ze nie miales S5pro w reku... Tym bardziej nie miales E510, a E1-next jeszcze nawet nie ma i nie wiadomo, co konkretnie bedzie w sobie mial! Na jakiej podstawie piszesz takie rzeczy?! Szczegolnie w stosunku do E1-next, o ktorym jeszcze abrdzo malo wiadomo?!
Radek by to nazwał fujitalibanem :DCytat:
Na podstawie "rewolucyjnych" doniesień o tym hipotetycznym sprzęcie, co jakis czas "przemycanych" do internetu, czy oficjalnie podawanych przez Olympusa.Cytat:
to jak nie możesz udowodnić to nie pleć bzdur.Cytat:
Fajnie, tylko to chyba nic pewnego, co nie? E1-next jeszcze nie ma, wiec jak mozna go z czyms porownywac?! Jaki bedzie i co bedzie mial bedzie wiadomo, jak Olympus to powie lub jak go pokaza. Moze porownajmy jeszcze S5pro do nowego Nikona FF, nad ktorym Nikon pacuje? Tez go nie ma, nie wiadomo nawet, czy bedzie, ale to chyba nie przeszkadza. Jakies informacje sie na pewno znajada, moze np. ze bedzie mial wbudowany silnik odrzutowy i bedzie mogl latac na pilota, wiec mozna porownywac.Cytat:
Prosze bardzo - cechy S5pro "bijące na glowę " Olympusa - praktycznie wszystkie, do przeczytania w linku , który zamieścilem nieco wyzej. :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Yx
...podczas zimnej wojny sowieci tez mieli "wszytsko bijace na glowe" teraz mozna na bazarku ich technike kupic :)
którego Olympusa po pierwsze? po druge wymień te cechy, a nie każesz nabijać licznik jakiejś stronce...Cytat:
po trzecie przestań robić z siebie błazna, który udaje, że nie wie jak się dyskutuje z ludźmi. Chyba, że nie udajesz.... :roll:
Którego? - wybierz sobie ktoregokolwiek. Gdybym mial wymienic te cechy, to musialbym przepisać/skopiowac całą specyfikacje techniczna Fuji S5pro. :DCytat:
Zamieszczone przez Yx
No tak rzeczywiście, jakie to piękne... Zgadzam się z Tobą. Wybrałem E-10 i rzeczywiście S5 jest lepszy... Tylko wizjer jakiś ma mały przy E-10...Cytat:
A niech sobie będzie lepszy. Olympus to Olympus. jak się nie ma tego co się lubi to się lubi co się ma!
>> Andrzej100
>> Którego? - wybierz sobie ktoregokolwiek.
To ja wybieram zdjęcia seryjne:
1 zdjęcie na sekundę w S5PRO
Rany, zaraz sie zacznie dyskusja o telecentrycznosci... Ja nadal nie rozumiem, jak ty Andrzeju100 porownales S5pro, ktorego nie miales w rekach (to jeszcze ujdzie), z nieistniejacym (ale to juz nie) E-x. Jak dla mnie mistrzostwo swiata. A moze ty widzisz przyszlosc? Jesli tak, to powiedz, kiedy E-x bedzie dostepny i za ile. Wielu czeka na te informacje...
Proponuje przeniesc te bezsensowna i durna dyskusje do wysypiska, bo tylko zasmieca temat.
Moze lepiej dokladniej przeczytaj co napisałem.Cytat:
dokładnie, dajcie spokój, nie warto bić piany :) chłop was podpuszcza a wy dajecie się jak małe dzieci :) Fuji robi świetne aparat i to jest fakt, gdybym miał zmienić system to pewnie na Fuji, ale tylko ktoś bez wyobraźni albo niespełna rozumu podjąłby sie wskazania lepszego w starciu z Olympusem choćby dziadkiem :)Cytat:
Zamieszczone przez mateuss
Ot, takie hobby. Trolowanie...
Ja koncze swoj udzial w tej wielce interesujacej dyskusji. Napisze tylko: Andrzeju100, przeczytalem co napisales, i wlasnie dlatego nie moge uwierzyc, ze udalo Ci sie porownac Ex z S5Pro.
Pzdr
hehe Niezła z Ciebie zlewa Andrzej 100 :mrgreen:
nie widziałem, nie miałem w rękach, a jestem mądry jak Dalajlama :D
Nawet jakbyś miał to nic by to nie dało bo to nie tabelka bije tabelkę, tylko umiejętności wykorzystania sprzętu.
Życzę Ci takich zdjęć jak robi mój kumpel Nikonem D40, którego wszystkie tabelki biją .
Może ty też coś bijesz w domu ;) , bo sądząc z wypowiedzi to masz chyba naście latek i niewiele w życiu widziałeś
uff pierwszy raz sobie potrollowałem, :oops:
i już mi lepiej :D
Uff, wszystko powiedzieliście za mnie, ani sie objerzałem :).
A ja tylko grzecznie się chciałem zapytać, czy może są jakoweś nowiny i o Fuji, których teraz pełno......
pewnie pokażą działającego na Pma, bo na Photokinie była tylko wydmucha.
Mimo lekkiego zapóźnienia umysłowego Andrzeja100 (szkoda,że nie 102) nie da sie ukryć , że to fajny aparatek i pewnie jakość zdjęć będzie b.dobra. |Co do ergonomii to każdy kto się bawił D200 może też powiedzieć dobre słowo
Fuj to marka którą bardzo poważam, dawno temu miałem fujka S2100, który robił niezłe już wtedy fotki. SPro to na pewno dobry aparat