Przesyłam na początek kilka zdjęć z porannej wycieczki na Babią Górę w niedzielę 15.08.2010. Pozwolę sobie dać im tytuł "Uciekając przed deszczem"
Wersja do druku
Przesyłam na początek kilka zdjęć z porannej wycieczki na Babią Górę w niedzielę 15.08.2010. Pozwolę sobie dać im tytuł "Uciekając przed deszczem"
Dowód zwycięstwa i 2 fotki z powrotu
Proszę oglądających o wybaczenie jakości - obróbka jest moją piętą achillesową. Te fotki mają charakter fotorelacji.
Witaj
najbardziej pierwszy fot mi się podoba, no może z małym minusem szkoda tej trawki na pierwszym planie - dałbym więcej lub wcale ale klimat tego zdjęcia jest bardzo, bardzo. Pozostałe co tu rzec pogodę miałeś do kitu i jak tu w takich warunkach pstryknąć coś sensownego, ale kombinacje kadrowe całkiem niezłe. Niestety brak chmurki i błękitu, słoneczka zrobił swoje (albo nie zrobił?). Ale ogólnie brawa za odwagę w taką pogodę na Babiej to nie lada wyczyn:)
Pzdr!
Piotr
25.08.2010r. zajrzałem do Wygiełzowa. Zainteresowała mnie stara chałupa z zabudową na planie kwadratu. Poniżej kilka wybranych jej "portretów"
Zabawa z rytmem i perspektywą - kilka zdjęć
Z ostatniej serii 1 i 2 mi się podobają, ze wskazaniem na dwa :wink: mają dobre kadry, ładne kolorki :)
3- przepalone niebo, kadr nijaki, nie wiadomo co :|
1 i 2 ładnie :wink:
pozdrawiam
Tak, 1 i 2 ale nie potrafię się zdecydować który lepszy :roll:
Trzecie- jak dla mnie kiepski kadr. Wydaje się, że obiekt ciekawy, można było lepiej pokazać.
zaiste ze wszystkich wrzutek ostatnia najtrafniejsza
podtrzymuję opinie moich przedmówców
co do babiej - to jeśli miałes takie z **** światło nie porywałabym się na widoczki i panoramy
skupiłabm uwagę na szczegółach ciaśniejszych kadrach i jakichś ciekawych drobiazgach
i może to by przyciągnęło (bo zamieszczone zdjęcia średniawe)
Pracuj, krajobraz mimo ze wydaje sie prostym tematem tak na rpawde jest bardzo trudny :/
Dziękuję za wizyty, krytykę przyjmuję z pokorą, kalwaryjska 3. miała zilustrować obiekt z zewnątrz - w tym zachodnim słońcu żadna fotka sensownie nie wyszła. Obiekt jest dobrze utrzymany, zadbany i rozległy wrócę tam jeszcze nie raz, ale w porannej złotej godzinie, no i z 7-14. Bez niej we wnętrzach trudno.
Zostałem po Zlocie w Łebie i mam kilka fotek z wnętrza Latarni w Stilo.
(wiem, ze 1. przepalona przy podłodze). Niestety moje 11. kolejny raz bylo za wąskie.
Witaj !
Fajna wrzutka zwłaszcza to:
Ok. Cieszę się, że się spodobało. Pozdrawiam AP.
dwie fotki z Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego - ilustracje do wątku E-5 z "macaniem E-5"
Kilka fotek z kościołem i zamkiem książęcym w Zatorze.
fotki 1, 2, 4 to moje pierwsze próby korekcji perspektywy - jestem ciekaw Waszej opinii
Witam,
Co do ostatniej wrzuty... te zdjęcia chyba chyba jak dla mnie są zbyt 'zwyczajne'. Jeśli wiesz co mam na myśli... podobnych zdjęć było już setki, chodzi o to, żeby czymś się wyróżnić.
Pozwoliłem sobie jedno przykładowo trochę 'postarzyć', to była moja pierwsza myśl, oczywiście można zastosować różne metody i techniki. Jeśli się nie spodoba proszę składać reklamacje, usunę. Taka moja wizja...
Pozdrawiam
Dziękuję bigziii za pomysł, pobawię się z tymi fotkami i w taki sposób, dziękuję .
a na dziś przygotowałem króciutką historyjkę - czekając na Jacka przed Biblioteką UW byłem świadkiem biegu kilku maratończyków i grupki fajnie wyglądających kibiców. Stąd kilka ilustracji:
Pierwszych kilka fotek ze Zlotu Moto-zabytków.
kolejne samochodziki
samochodzików ciąg dalszy:
fajnie musiało być .... wspomnień czar ;)
.
Bielskie Stare Miasto:
4. specjalnie dla k@czego
Kilka fotek z ostatnich dni: 4 różne wersje z obróbki + b&w - wszystkie ostrzone wg. receptury Sambora.
Oraz 2 różne wersje kolorowe i b&w z wycieczki na stawy: różnią się minimalnie poprawką na krzywych. Ciekaw jestem, czy zechcecie wyrazić swoje opinie?
Pozdrawiam AP.
Nie rozumiem dlaczego nie scaliło mi postów?
W kadrze nic ciekawego, ale gdybym miał wskazać to wybrał bym pierwsze. Na drugim więcej kontrastu ładnie podkreśla niebo ale za to potęguje cień na dole.
"Zabawa z rytmem i perspektywą" - seria bardzo przyjemna w odbiorze, ładne stonowane kolory, poprawny kadr, prosto ;) W ostatnim tylko przyczepiłabym się uciętego badyla no i może poczekałabym chwilkę, aż ludzie wyjdą mi z kadru. Z drugiej strony wiem doskonale, że czasem pół dnia można czekać i nic :)
"Wnętrza Latarni w Stilo" - ziarno, krzywo. Posiedziałabym chwilę dłużej na obróbką i spróbowała wyciągnąć z tych zdjęć ile tylko się da, bo miejsce fajne i warte uchwycenia.
"Biblioteka Uniwersytetu Warszawskiego" - pierwsze otwiera się u mnie w wielkości znaczka pocztowego więc trudno coś powiedzieć, drugie - krzywo, oj krzywo...
"Kościół i zamek książęcy w Zatorze" - nieostre, kadry nieprzemyślane, ot takie sobie pstryki do rodzinnego albumu.
"Bieg kilku maratończyków" - znalazłeś się we właściwym czasie we właściwym miejscu, fajna wrzutka :) Taki reportażyk :)
"Samochody" - przyznam się, że wszystkich nie przejrzałam bo za dużo tego jak dla mnie. Natomiast na podstawie tych które widziałam, powiem tak: fajne miejsce, samochody genialne, sama chętnie wybrałabym się z aparatem na taki pokaz. Co jednak nie podoba mi się w Twoich zdjęciach, to brak pomysłu na kadry. A wystarczyło kucnąć, stanąć z boku, jednym słowem poeksperymentować trochę :)
Co do reszty nie mam zdania. Z ostatniej wrzuty: pierwsze :)
Pozdrawiam
Dziękuję za Wasze odwiedziny i opinię o moich wysiłkach w obrazowaniu.
A teraz zdjęcia ilustracyjne do wątku jolly:
08.03.2011 wracając od ostatniego popołudniowego klienta postanowiłem spróbowac zrobić zdjęcie od DITL-a idącego na forum od rana. Dzień słoneczny ,ciepły, pora po 14 - taka sobie - lekka mgła. Na karcie zapisałem dwadzieścia kilka zdjęć parę z nich pozwolę sobie pokazać do oceny.
Wciąż mam problem z zadawalającym mnie wyostrzeniem, po zmniejszeniu zdjęcia, w 3/4 przypadków nie jestem usatysfakcjonowany z wyniku. Zdjęcia 1-3 zrobiłem w bukowym lasku pod Zatorem, 4-5 na Lęgu w miejscowości Przybradz - niestety pod słońce, ostatnią z filtrem połówkowym hi-tech - zupełnie nie odpowiada mi utrata ostrości po użyciu tego filtra.
Pozdrawiam AP.
na ostatnich faktycznie troszkę brakuje ostrości, może przez zamglenie?.
Z ostatniej serii szostka najbardziej mi pasuje, zamglenia troche psuja, ale temat fajny.
Dziękuję za odwiedziny i opinie, cóż na lepsze warunki świetlne muszę troszkę poczekać - poczekać aż słoneczko odejdzie troszkę jeszcze na południe i doświetli lepiej północne stoki "moich" górek.( To powinno być już od połowy kwietnia.)
Zdjecia z Łęgu - na pierwszym odległość do ściany drzew ok 2 km i robione pod słońce, na drugim ok.90 stopni od słońca i odległość około 300 m.
AP.
Kanapka zjadliwa...:-) Fajnie poprawiles, podoba sie, no to piatka.
Dziękuję Mirku.
No normalnie miodzio - może i mnie kiedyś podobnie będzie wychodzić.
Twoja wersja naprawdę cudna. Muszę poćwiczyć jeszcze na różne sposoby.
Nie dajesz gdzieś lekcji?
A na koniec 1 zdjęcie z 07.03.2011 z miejskiego parku z mojej drogi do pracy.
Pozdrawiam AP.
Daje lekcje, wszyscy na IRC dają sobie lekcje.:grin:
Sympatyczny widoczek, relaksujący, więc podciągnąłem go odrobinkę: wyprostowałem itd.
To będę tam musiał pozaglądać częściej. Inne zdanie jest bardzo ważne, czasem patrząc na własną pracę nie dostrzegam popełnionych przy niej błędów.
Samborze - ładniej wygląda niebo i góry w tle, trochę zbladły te pastele na ścianach i dachu , ale to tak też mogło wyglądać, na chwilę zza chmur wyjrzało słońce - Twoja wersja jest bardziej wyrazista, pełniejsza.
Dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam AP.
Racja! Już poprawiam.
Załącznik 44089
Daszek był fajny przed prostowaniem, po już stał się przeszkadzaczem.
P.S.
Dzięki helmuth