http://www.dpreview.com/news/0702/07...s1dmarkiii.asp
troche klepie tych klatek ;)
Wersja do druku
http://www.dpreview.com/news/0702/07...s1dmarkiii.asp
troche klepie tych klatek ;)
LiveView
Cytat:
Key features
10.1 Megapixel APS-H CMOS sensor
10 fps continuous shooting for up to 110 frames
Dual “DIGIC III” processors
New auto focus system with 19 cross type sensors
EOS Integrated Cleaning System
ISO 3200 (expandable to H:6400)
3.0” LCD with Live View mode
Wider, brighter viewfinder
Picture Style1
Cytat:
New LCD with Live View
The bright 3.0” LCD monitor provides 230K pixels resolution for precise framing and reviewing of shots. New to EOS, Live View mode enables photographers to frame without having to look through the viewfinder – particularly useful for shooting from awkward positions.
hmmm[/b]
:D :D :mrgreen: :mrgreen: no tak ten tego .........Cytat:
New LCD with Live View
The bright 3.0” LCD monitor provides 230K pixels resolution for precise framing and reviewing of shots. New to EOS, Live View mode enables photographers to frame without having to look through the viewfinder – particularly useful for shooting from awkward positions.
reporterzy popuszczają w majtki z radości...
swoją drogą, co by nie mówić o Canonie, chciałbym żeby w 4/3 dokonywano takich drobnych "kosmetycznych" udoskonaleń w kolejnych modelach.
Byłem w sobotę na lotnisku w Berlinie to się trochę sprzętu naoglądałem, w 99% Canon i grube Lki ze stabilizacją. Z 40-150 wyglądałem troszkę biednie :D
Coraz częściej myślę o dokonaniu zakupu drugiego systemu tylko pod kątem spottingu ( np 30D i 100-400 L IS )
Ale jak RE podpowiada, cierpliwie czekam na PMA
Przecież LV jest takie nieprofesjonalne :mrgreen:
LV to najbardziej nieprofesjonalny gadzet najbardziej krytykowany i najbardziej pożadany przez profesjonalistów :mrgreen:
niekoniecznie, przypomnijcie sobie zdjecia (te "smieszne"), co bylo kilkanascie EOSow 1D na meczu pilkarskich na takich pici-kłak stojaczkach i gostek przy ziemi zerkal w wizjer, zeby wykadrowac na tyl bramki - teraz wlaczy sobie LV i bez problemu wykadrujeCytat:
Zamieszczone przez lessie
LV w tym canonie da sie jeszcze wykorzystac po kablu - czyli podlaczajac aparat po fire-wire widzisz np na lapie to co on widzi - super!
cytat ze strony japonskiej canona - tlumaczona przez google:
http://64.233.179.104/translate_c?hl...ure02.html#f09Kod:Low electric power consumption for the sake of therefore the calorific value is small, is low noise the dual DIGIC III which processes the picture at the new development CMOS sensor and high speed, the large size monitor, it is the new function where it could actualize.
* While looking at the PC picture, also remote live view photographing which photographs is possible.
* There are times when temperature warning is indicated depending upon photographing environment.
live po wifi tez
http://web.canon.jp/Imaging/eos1dm3/html/16.html
ehh - olek sie spoznil ....
trzeba przyznać, że osiągi imponujące ale w końcu i tak liczy się przemyślane pojedyncze zdjęcie. ;)
Widząc zawogodych foto z AFP czy Reutersa to dla nich się nie liczy przemyślane ujęcie, a liczy się ilość :) Nigdy nie zapomne tego dźwięku jak koło mnie jednocześnie 20 migawek 1D strzelało seriami, gorzej jak na wojnie ;)
Oj, szykuje sie morderca... Tylko pogratulowac Canonowi, bo wyglada na to, ze aparat bedzie deczko bezkonkurencyjny... Ale tam, zobaczymy co Olek pokaze na PMA ;) Swoja droga zamontowanie LV w Smarku to potwierdzenie, ze LV bedzie czyms, na co w przyszlosci firmy beda stawiac. Czy ten LCD w Smarku bedzie uchylny? Byloby to szalenie wygodne, przy repoerterce, kiedy np. fotografuje sie politykow przechodzacych przez hol w sejmie. Aparat na wyciagnietych rekach i strzal na slepo. Z LV, uchylnym LCD byloby troszke wygodniej :)
po prostu Canon nie czeka, tylko jak konkurencja zrobi coś ciekawego to wstawia i nie robi prób przez 4 lata.
Aparat marzenie, podgląd, trzepaczka, szybkość, ogromna szklarnia.
Nie wiem co Olek musiałby pokazać żeby to przebić.
canon bedzie mordowal powoliCytat:
Zamieszczone przez suchar
1D mk3 i nowe 16-35 juz sa ...Kod:"1D MkIII 10mp, 10fps, 3" LIVE LCD, the 40D 10MP, 5fps, 3"LCD. the 1ds MkII replacement in the fall with 22 MP and the 5D next year.
A new 16 - 35 mm F2.8 lens is coming to take care of the new 22 MP camera."
Z tego co tu pisza, to rzeczywiscie bedzie mordowal... Sam Smark III w takim wydaniu jak sie zapowiada bedzie niezlym morderca, a tu jeszcze nowy 5D w przyszlym roku i... Oj, ciezko bedzie.
Czy wiadomo czy nowy Smark ma ruchomy LCD do tego LV?
i co z tego że fajny, nic nie piszecie o jego wielkiej wadzie jaką jest....cena, jak znam zycie będzie kosztował tyle co nowy średniej klasy samochód :D
pozdrawiam
na starcie 3999$Cytat:
Zamieszczone przez willow32
to chyba ten nowy 5DCytat:
Zamieszczone przez cra3y
pozdrawiam
To jakby wiadome, ze bedzie duzo kosztowal, tak jak Smarki teraz. Jednak wielu, wielu reporterow uzywa Smarkow, a jak wyjdzie cos takiego, to pewnie beda juz prawie wszyscy...
Pzdr
Na fotopolis tez juz dali newsa o tym nowym Smarku http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5517
"Niestety tradycyjnie już Canon Polska nie udostępnił mediom informacji prasowych w momencie upłynięcia embarga. Opieramy się więc na materiałach opublikowanych na zachodnich stronach producenta. Będziemy uzupełniali artykuły w miarę otrzymywania pełnych danych."-czekamy...
Pzdr
The Mark III should ship in April for US$ 3999.Cytat:
I co na to Olek? LV w PROFI od dziś jest. Na prawdę niesamowity ten Canon. A wyświetlacz nieuchylany.
Też się zastanawiałem nad tym nieuchylnym LCD przy LV. Że niby traci to trochę sens. Ale z drugiej strony, jeżeli LCD ma duży kąt widzenia, to w pełni rozumiem tego typu politykę. Po prostu widziałem warunki, w jakich reporterzy pracują. To byłby moment i z odchylanego ekraniku moznaby zrobić sobie wisiorek.
Dokładnie ! , Michu ma rację, poza tym skoro można mieć zdalny podgląd to poco uchylny. To już przesada
i 3" więc sporo można zobaczyć...Cytat:
Zamieszczone przez Michu (Pentax)
Czy Olek się okaże lekkim niewypałem? Miał mieć LV, odkurzacz(to ma C)! Może coś nowego będzie ale szumy, wizjer raczej będą gorsze od MK3.
Racja, racja. Jesli LCD jest dobrej jakosci i ma duzy kat widzenia (naprawde duzy), to LCD nie musi byc uchylany, by LV mial sens. Z drugiej strony, gdyby lcd dalo sie tylko odchylic, tak o 30-45 stopni, by moc nie na slepo robic zdjecia apratem na wyciagnietych do gory rekach, to byloby to bardzo przydatne, a ryzyko oderwania lcd nie byloby bardzo duze 9pod warunkiem sensownego mocowania lcd do korpusu).Cytat:
Zamieszczone przez Michu (Pentax)
zibi: chodzi o prace czysto reporterska. Na pewno widziales w telewizji, jak reporterzy pstrykaja na slepo politykow idacych przez jakis korytarz. LV w takich wypadkach bylby szalenie pomocny, a uchylny lekko i/lub z bardzo duzym katem widzenia to juz z pewnoscia. Jak w takim wypadku uzylbys zdalnego podgladu?
EDIT: jest tez po polsku o tym nowym 16-35. Znow fotopolis http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5521 Pisza, ze w sprzedazy ma byc na wiosne 2007. I rowniez o nowych akcesoriach http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5516
hehe
podgląd w okularach :razz: jak w wojskowych śmigłowcach !!
To już nie problem zrobić, tylko cena i będzie
I robienie zdjec podkoszulkiem... Kwestia ceny...Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Pzdr
Olek powinien zrobić w nowym Ex noktowizor, :mrgreen:
Np. takie fotografowanie zwierząt nocą, to by się zdało.
To nie żart, przecież już dawno był aparat, który ostrzył tam gdzie sie patrzyło ... :)
Czyż nie ?
dotrwalem do momentu, gdy nacisnac spust - taki odglos daje elektryczna zapalniczka do gazuCytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
pozniej demonstracja LV, co prawda na MF ale ....
heh
a tak na powaznie, olek bierz sie do roboty, bo wszystkie ficzery zaczyna konkurencja wdrazac .
EDIT:
to co olek mial miec jako pierwszy w profi lustrze, czyli LV, ma juz ten Canon
chylic czapki inzynierom canona, a olkowi w cztery litery nakopac. zly jestem jak nie wiem co, ale olkowe ziutki sa same sobie winne ...
I to jest smutna prawda, że to co wyróżniało do tej pory 4/3 spośród innych dslr staje się również ich udziałem :|Cytat:
Zamieszczone przez cra3y
a ja tam jestem jakoś spokojny o olka, wiem ze jak już pokażą tego następcę E-1 to pozwoli mi to spać spokojnie a nie myśleć o zmianie systemu za kilka lat :) Wielkiej wiary jestem człek :D
Dokładnie. Chyba za wielkiej.Cytat:
Jeżeli teraz Oly nie pokaże puszki profi to naprawdę będzie już po tym segmencie w wykonaniu Olka...
Tak jak pisałem raczej nie będzie nic nadzwyczajnego w E-1 MkII :razz: Canon ma teraz szyld: 'pierwsza lustrzanka z LV'
Heh... nim następca E-1 wyjdzie będzie już technologicznym starociem. Wszyscy się nabijają z Canon'a, że niczego nie wprowadza w kolejnych odsłonach swoich puszek, a prawda jest taka, że wprowadza tylko i wyłącznie wówczas, gdy konkurencja go do tego zmusi. Chłopaki z Canon'a dostrzegli zalety LV oraz czyszczenia matrycy i proszę... pomalutku wprowadzają je do swoich produktów. To jest polityka.
Ciekawe co tam myślą wszyscy Ci, którzy przepowiadali rychłą popularyzację FF :mrgreen: Jeśli SONY nie urodzi w najbliższym czasie puszki z FF to papa fantaści i marzyciele :mrgreen:
Yx nawet jak nie pokaże, a jako człek wielkiej wiary wierzę że jednak pokaże :) to i tak niczego to na dziś nie zmieni w moim zyciu :) I to mnie cieszy :)Cytat:
Zamieszczone przez Yx
z00m Ty to potrafisz wywołać uśmiech na mojej twarzy :D
pozdrawiam
pierwsza pro-lustrzanka z LV, z nieograniczonym czasem uzywania tego ficzera (oczywiscie limitowane przez zrodlo zasilania).Cytat:
Zamieszczone przez Yx
pierwsza tak naprawde lustrzanka z LV bylo fuji S3 pro (30s podglad na zywo), pozniej olek E330
Chyba od dzisiaj aż do 4 marca (tydzień PMA) nie wchodzę na neta :mrgreen: Czas szybciej minie przy jakiejś dobrej książce... ;)
Ten dzwiek strzelajacej migawki byl okropny... Jak w jakiejs zabawce... Olek ma opozniony refleks. Zamiast Olka, Canon wyprodukowal morderce z LV...