No to czas skromnie zacząć swoją małą galerię ;)
Na poczatek:
1. ładny tyłeczek
Wersja do druku
No to czas skromnie zacząć swoją małą galerię ;)
Na poczatek:
1. ładny tyłeczek
Bardzo, bardzo mi sie podoba :) Co prawda po "ladny tyleczek" liczylem na cos innego, ale ten tez (artystycznie ;) ) jest ok ;) Naprawde mi sie podoba. Swietne barwy, utrzymanie fotki w bieli i szarosciach. Bylo jakies PS-ucie, prawda? ;)
Pzdr
ciekawa kompozycja i chyba nie PSute :)
Ciekawie i dowcipnie :D
Wiesz jak tematem wątku przyciągnąć oglądających :)
Pomysł fajny.
Dzięki za miłe uwagi :D
Zdjęcie oczywiście było PSute - kadrowanie (nie mam jeszcze odpowiedniej "lufy"), wyciągnięcie detali z cieni (sprawdzałem czy rzeczywiście lepiej niedoświetlić niż prześwietlić ;] ), przykręcenie nasycenia kolorami i kontrast.
Była by jeszcze druga niezła fota, ale model zbyt niespodziewanie na mnie poleciał przez co kadr i ostrość zupełnie nie ta i uratować się nie udało.
2. Cholerna ORP Błyskawica
Ascetycznie.
chcialem obejrzec Alpy, buuuuuuuuuuuu
Szkoda że nie jestem MEWĄ.....ups sorry MEWEM.
3. sprint powietrzny
Kadr calkiem dobry, ale to zaszumienie zdecydowanie przeszkadza. Bez tego szumu byloby bardzo dobrze, bo kadr zlapany swietnie.
Pzdr
moment i kadr dobry ale nic poza tym
Zaszumienie nie przeszkadza, przeszkadza natomiast brak ostrości, pewnie jakiś duuży crop ??? :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez suchar
To zaszumienie jest tak duze, ze trudno powiedziec, czy ostrosc BYLA. Byla, bo teraz juz jej nie ma, ze wzgledu na zaszumienie. Zdecydowanie mi ono nie lezy. Chyba rzeczywiscie i tak jej nie bylo.Cytat:
Zamieszczone przez Karol K.
ojojoj, szum troche za bardzo przeszkadza, moze gdyby byl tylko na piasku, ale na calym kadrze nie bardzo...
piszecie jakbyście nigdy ptaków nad morzem nie robili ;)
było przepalone albo poruszone, to chłop zaszumiał, żeby miało jakiś wyraz choćby artystyczny.
Trzeba być mistrzem panningu albo mieć nowego smarka żeby złapać takie coś ostre w locie
Pewnie tak bylo, ale efekt koncowy w postaci zdjecia zaprezentowanego wyzej jest jaki jest. Chyba wlasnie ten efekt koncowy mielismy oceniac... Rozumiem, ze 3 pol AF to nie to co 45, ale wyszlo jak wyszlo. Kadr dobry :)Cytat:
Zamieszczone przez Lakuta
Pzdr
No niestety - polując na te ptaszki nie miałem jeszcze 40-150 i trzeba było robić mega cropa ;)
Ale teraz nowe szkiełko jest, choróbska odchorowane, filtry są - czas dalej foty robić, pierwszy efekt:
4. Natura industrialna: strumyk
Calkiem przyjemny kadr, szkoda tylko tych ciemnych dwoch gornych rogow. Za bardzo przyciagaja uwage. Przede wszystkim za male to zdjecie. Wrzucaj duze, skoro wrzucasz po jednym i wklejasz je z jakiegos serwera, wiec nie marnujesz quoty. Calkiem dobre zdjecie, ale wolalbym obejrzec je wieksze.
Pzdr
Będę śledził z zaciekawieniem ten wątek.
ładna kompensacja sieci :)) ciekawe czy pchają w dół czy do góry :D
Suchar: A tak się napracowałem nad tą winietą ;) , gdy już o tym wspomniałeś to rzeczywiście - lewy róg jest trochę za mocny, nałożyła się tam ciemniejsza partia chmury dodatkowo.
Odnośnie wielkości fot: leniwy jestem i korzystam z gotowego resize na medium z Flickr, następny krok to 768x1024px - myślę, że za dużo jak na pionową fotę i większości wyjedzie elegancko poza ekran. Szkoda, że forum nie ma opcji, żeby przy auto resize badać również wysokość foty, nie tylko szerokość ;]
Czarny: Czuję się zaszczycony :mrgreen:
Moim zdaniem ciut za mocna ta winieta ;) Ja preferuje wieksze zdjecia, bo sie je duzo lepiej oglada. Widac dobrze GO, szczegoly. Zdjecia, ktore wrzucam do watku maja zazwyczaj dluzszy bok 850. Drugi to juz roznie, bo czasem po kadrowaniu wychodza prawie kwadratowe, a czasem nic nie kadruje.
Pzdr
a ja jestem miłośnikiem winiet.
kadr bardzo mi podchodzi.
Gratuluję
W takim razie specjalnie dla Ciebie Lakuta kolejna winieta, tym razem mieszana sciemniajaco-rozjasniajaca ;)
5. Cholerna ORP Błyskawica, ponownie
6. Święte rzeczy: kosciół techniczny II
7. Święte rzeczy: boska kaplica
8. Święte rzeczy: Jezus w niebie
8 mi sie podoba bardzo. ściemniałeś niebo? w górnej części zdjecia jest nienauralnie ciemne
8. proste, ale dobre.
rodia: tak, zapomnialem pozbyc sie polowki do tego ujecia (wczesniej meczylem dobre 15min ta kaplice z siodemki.
Byc moze powtorze ujecie 8 bez polowki - jak Bog da odpowiednie chmurki ;)
Podoba mi się 6. dosyć ciekawy kadr.
10. Ofiara Wielkanocna
Ubolewam nad niedoswietleniem trupa z prawej strony - tam ulecialo najwiecej krwi ;) Niestety warunki polowe - szafka nocna matki i 5min na aranzacje, sfocenie i posprzatanie :/
Ciekawy pomysl z ta "Ofiara Wielkanocna". Podoba mi sie. Racja, ze trup jest nierownomiernie oswietlony, ale nie ma co przesadzac, jest calkiem ok :) Zawsze mozna powtorzyc sesje, w koncu to martwa natura :)
Pzdr
Bardzo fajne zdjęcia :)) 5,6,8,10 :D
i po świętach
No nie wiem czy sesje można powtórzyć-modela może już nie być:D
A światło z prawej strony rzeczywiście, by się przydało.
jak dla mnie to 5,6,8 no i zajączek rządzi :] pozdrawiam
10. Znajdź rybaka
bardzo fajna widokówka, czy to niebo to zasługa polara ? czy może jakąś inna kombinacja ?Cytat:
Zamieszczone przez apa-sf
fotomic: dzieki :)
Niebo to szara polowka 0,6 i nakrecony na to jeszcze polar.