Zakładam sobie ten wątek, aby po jakimś czasie, mam nadzieję, zobaczyć swoje postępy...
Jedno z pierwszych na dobry początek, a poza tym czekam, aż się pogoda wyklaruje.
Wersja do druku
Zakładam sobie ten wątek, aby po jakimś czasie, mam nadzieję, zobaczyć swoje postępy...
Jedno z pierwszych na dobry początek, a poza tym czekam, aż się pogoda wyklaruje.
To życzę Ci by ten wątek miał tyle wpisów, co telenowela Rafała Czarnego.
ps. Ładne kolorki.
Pozdrawiam
Kazdy by chcial miec tyle wpisow w swoim watku ile Rafal Czarny w swoim ;)
Zdjecie calkiem przyjemne. Ladne kolorki, prostota. Calkiem mi sie podoba. Niby centralnie kadrowane, a jednak nie do konca, dzieki czemu fotke sie dosc dobrze oglada. Czekam na nastepne :)
PS. Czy to juz z nowego E500? :)
Pzdr
Fajne kolorki, fajny kadr. Wygląda jak poszarpana flaga bo jakiejś bitwie.
Powitać MysiegoKrólika.
Dobry początek, owszem - przyjemna ciepła tonacja.
PS. Jakie było moje zdziwienie jak w stolycy wjechałem w ulicę Mysikrólika.
suchar -> tak, tak :mrgreen: ;)
dooomin -> kurczę, to znaczy w pewnym sensie jeżdżą i chodzą po mnie? :shock: no ładnie :lol:
nie moja kategoria ale myślę że całkiem dobry debiut :)
pozdrawiam
Witaj!Przypadkiem sledziłem Twoje rozterki dotyczce zakupu aparatu.Co prawda uzywam innego (tez Olek) ale chyba dokonałas dobrego wyboru.Twoja pierwsza fotka bardzo mi sie podoba...........dalej bedzie chyba jeszcze ładniej i ciekawiej :D
całkiem przyjemne razem z gustowną ramką. Pozdrawiam.
ładny początek
Nie martw się. U nas we Wrocławiu nawet po Piłsudskim nieźle sobie jeżdżą ;)Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Bardzo fajna fotka
Udany debiut.
Ładny kadr,przyjemnie się ogląda
Witam
I mam się sam wykruszyć??? :)
Oj, te kobiety mają tutaj za dobrze ;)
Fotka może i coś w sobie ma - technicznie dobrze, ale sam obiekt - ble, ble... zdechły liść.
Witam w clubie :razz:
Wielkich sukcesów życzę!
Pozdrowionka
nie wierzę, że taki listek napawa Cię obrzydzeniem... on nie zdechł... no tenteges... zasuszyłsiem :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez john100
Boże dopomóż, niech nie pada w nocy, bo po 5 tej chciałabym wyjść z aparatem.... brrrr.... ;)
jak na poczatek to bardzo ladna foteczka... ladna ciepla tonacja, podoba mi sie ;-)
To jeszcze nie obrzydzenie :) ale przy obecnej pogodzie bynajmniej przygnębienie, dookoła pełno "przegnitej" pozostałości po jesieni... żeby chociaż jakiś śnieżek przykrył listki. ;)Cytat:
O tej porze roku - musisz być bardzo zdeterminowana - żeby tak wcześnie focić - moje uznanie! Ja co najwyżej w porze letniej wstaje tak na ryby ;)Cytat:
Pzdr
Popatrzyłam za okno - ciemnawo jeszcze, wyglądam - mżawka :evil: sine chmury... poszłam spać dalej :mrgreen: Niech się zachmurzenie skończy to sobie obiecuję ten zimowy jeszcze wschód słońca. :)Cytat:
Zamieszczone przez john100
Ponieważ pogoda była dzisiaj taka sobie, to wrzucam tradycyjnie jedno... ;) Stojąc ciągle przed pytaniem - jak ukazać puste pole ;)
Masz laska oko!
Choć trochę horyzont ciągnie w prawo.
troszkę ciągnie w prawo ale kompozycja trzeba przyznać przednia...jeszcze tylko gdyby niebo nie było takie nijakie byłoby miodnie :D
też mi się tak wydawało, w zasadzie byłam tego pewna, ale sprawdziłam w PSie - to chyba jakieś złudzenie - jest równo:Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
ot pierfiekcjonistka :DCytat:
Czasami żeby wygladało prosto musi byc krzywo :mrgreen: To dosc oczywista prawda i zadne podziałki Ps-a tego nie zmienia.To wynika z własciwosci ludzkiego oka i samego procesu patrzenia.Dlatego podzilem pogląd ze fotka jest krzywa :D Mimo to zdjecie jest OK
a ja muszę przyznać, że poprzenie mi było jakoś bardziej. To niebo toche wypalone... A jakby tak z RAWa trochę ciemniej złapać?? Całe zdjęcie nabrałoby bardziej porankowego klimatu... Ale to już pozostawiam autorce :)
pozdr.
A narysuj tą kreskę odrobinę pod horyzontem, zobaczysz, że jest o 0,2-0,3 stopnia pochylone.Cytat:
Pozdrawiam
Dobra, dobra - tłumaczcie mi :mrgreen: ja się nie upieram :mrgreen: czyli ma być krzywo, żeby wyglądało, że jest prosto? :smile: zaraz pokombinuję ;)
Hej
Oczywiście fotce brakuje do ideału, jednak gdybyś trafiła na lekkie chmurki, za pewne poprawiło by się także światło - byłoby na prawdę super.
Owszem - masz oko!
Co do krzywizny - niektórzy tutaj mają niezłą poziomicę w oczach :) - mi jej brakuje, dlatego nie widzę tutaj błedu ;)
Pozdrawiam
hehe respect za tego screena z PSa :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
Calkiem przyjemna fotka, aczkolwiek jakies chmurki by sie przydaly. Bo tak jakos pusto na tym niebie...
Horyzont rzeczywiscie jest poziomy, aczkolwiek wydaje sie, ze poziomy nie jest. Wszystko przez, moim zdaniem, plat ziemi, ktory najpierw idzie (od lewej) wzdluz horyzontu, a potem skreca, co na zdjeciu wyglada jakby opadal. Wydaje mi sie, ze przez to dostajemy zludzenia, ze caly horyzont jest krzywy.
Pzdr
suchar: masz rację to złudzenie.Często bywa tak ze obraz poprzez umieszczone na nim elementy,ich barwę,kształt i wielkosc,powodują złudzenie ze obraz "leci" lub "ciąży" w jedna ze stron.
Zapraszam tym razem na spacer po... bagnach w Dolinie Bystrzycy ;)
Na początku idziemy całkiem przyjemnymi ścieżkami:
1.
Nie zastanawiamy się jeszcze, kiedy jakiś patyk wybije nam oko, tudzież oko aparatu... później przedziaramy się już przez krzaki (oszczędzę zdjęć, bo to nic ciekawego ;) ) i zaczynamy stąpać po nieco mniej stabilnym gruncie ;) mokre nogawki i przemoczone buty to pierwszy znak, że jest się na miejscu :mrgreen:
2.
3.
4.
Później możemy wracając postanowić iść na skróty i nadziać się na sześcioro oczu (gdzie ta jedna sarna ma nogę?! :shock: ). Wtedy zaczynamy już żałować, że to... nie ten obiektyw :twisted: :cry: ;)
5.
Ponieważ jednak sarny nie mają zamiaru Ci pozować (nie ten aparat? nie ten fotograf??? ;) ), wtedy uskuteczniamy sprint na zasadzie "ja chcę jeszcze jedno zdjęcie":
I to tyle ;) Z bagnami jest ta ciężka sprawa, że wszędzie jest pełno gałęzi i nie bardzo są fotogeniczne ;) Pomijam fakt, że Zubilewicz mówił, że będzie +7 i słońce :evil: ;)
Widzisz, telewizja kłamie, jak zawsze :)Cytat:
Pomijam fakt, że Zubilewicz mówił, że będzie +7 i słońce
Uwielbiam takie wycieczki po lasach, sam się nieraz włóczyłem, chodzenie po bagnach wciąga.
Jednak stwierdziłem, że zdjęcia w lesie to tylko ze statywem ( szczególnie, gdy operuje się stosunkowo ciemnymi 14-45/40-150 )
Hm to chyba zależy od dystansu, jaki się przemierza? ;)Cytat:
Zamieszczone przez salvadhor
dobrze naświetlone kadry, pracujesz w manualu?
pozdrawiam
Staram się... :oops: różnie to póki co wychodzi... część za jasnych, część bardzo ciemnych... ale metodą prób i błędów... ;) powolutku, powolutku... sarny lekko przyciemniłam w PSie, kiedy kadrowałam, bo były w oryginale za bardzo jasneCytat:
Zamieszczone przez willow32
Żmija do kolekcji ;)
Masz nerwy, ja to bym chyba jednak dał dyla :)