właśnie czy warto do aparatu Olympus C-5000 doskupić taki o to zestaw: http://www.e-cyfrowe.pl/aparaty/zest...000-p-820.html
Moze ktos ma coś takiego i moze podzielić sie uwagami i spostrzezeniami co do tych akcesoriów.
Wersja do druku
właśnie czy warto do aparatu Olympus C-5000 doskupić taki o to zestaw: http://www.e-cyfrowe.pl/aparaty/zest...000-p-820.html
Moze ktos ma coś takiego i moze podzielić sie uwagami i spostrzezeniami co do tych akcesoriów.
Temat zakupu zestawów był już poruszany pare razy.
Ogólnie mówiąc NIE!
Filtr UV i Pol nadaje się jako podstawka po filiżanke, jedyne co z tego zestawu może się nadać to dekielek i tulejka.
Filtry kupuj firmy znanych i cenionych np: Hoya, Marumi, Heliopan czy B+W
Takiego szmelcu nie kupuj
Poszukaj na forum, bo było tego sporo
Bez przesady... nie ma najmniejszego sensy kupować b+w do kompakta
a dlaczego tak uważasz?
sorki ze pytam, ale pytam w mysl zasady, kto pyta nie błądzi.
Generalnie szukam prezentu dla uzytkownika tego aparatu, i natknęlem sie w sieci na ten zestaw, stad me pytanie na forum
Produkty firmy King nie cieszą się dobrą opinią, całkowicie zasłużenie zresztą.
Bo troszkę bez sensu jest nakręcanie lepszego szkła niz jest w obiektywie :)Cytat:
Zamieszczone przez garo
Polar za max100-125zł I wszystko będzie śmigać...
Z Uvki zrezygnuj, bo nie ma sensu.
Grizz, nie bądź taki srogi dla kompaktów.
Ja mam polara i UV B+W (tylko fakt faktem, kupione po dość niskich cenach :razz: ), ale tak od razu stwierdzenie "bez sensu jest nakręcanie lepszego szkła niz jest w obiektywie".
Ale nie ważne.
Jeśli to ma być prezent, to na początku kupił bym tulejkę i filtr UV, a o polarze myślał potem.
Garo napisz, jaką kwotą dysponujesz to może ci jakoś pomożemy w wyborze.
Nie jestem srogi... doświadczenie z kompaktem i opinie innych użytkowników.
Poza tym zdecydowanie lepiej Polara niż UVke, która na nic się nie przydaje, a z CPLem to już konkretne efekty mozna uzyskać,
No może i racja, UV służy tak naprawdę jako ochrona obiektywu przed zarysowaniem, nie żadnego konkretnego zastosowania (przynajmniej go nie widze).
Ja jednak wychodzę z założenia, że jak kupić to raz na parę ładnych lat.
Miałem przedtem niebieską UV Hoye (czy jak to się odmienia) i byłem z niej strasznie niezadowolony.
Brudziła się niesamowicie, czyszczenie nie było łatwe no i była gruba, przez co występowało winietowanie.
Teraz mam B+W za 70 zł i jestem bardzo zadowolony. Czyści się jak trzeba i ogólnie bajer.
Garo, ja radziłbym tobie wejść na allegro i poszukać jakieś okazji (chyba, że musi być to nowe, to co innego).
Tulejke dokup oddzielnie, a o filtrach poczytaj na tym forum, nie raz była o tym mowa.
Witam. A wiec jesli mowa o kwocie to tak okolo 200 zł, z tego co widzialem tamten zestaw zmiesciłby sie w tych pieniadzach. Tak sie zastanawiam co wogule mozna dokupic do aparatu Olympus C-5000zoom, moze ktos by mi pomógł. Pozdrawiam
Oooo, dużo rzeczy.
Zacznij od tulejki i filtra UV.
Możesz dokupić soczewki makro, lub inne filtry.
Potem możesz dokupić takie bajery jak wygodny pokrowiec, torbe, czy plecak
Do tego szybkie karty.
Na koniec możesz dokupić Lampe błyskową.
Potem możesz pomyśleć o programie do obróbki grafiki itp.
Jest co kupować, uwierz mi.