Cytat:
By Mark Cargill
Mam ove ostatnia para tygodnie, będące kładziony E -400 przez jego tempa ( trochę was mogło zauważyć nieparzysty po - albo dwa!!).
Prawdziwa próba kwasowa o ile I jestem były zaniepokojonym jest produkcja, i.e. co obrazy spoglądają jak w druku forma i wtedy jak te obrazy porównują z strzałami tych samych miejsc od innych aparatów fotograficznych.
Aby być zupełnie obiektywny, I utworzyłem komplet odcisków od poszły za aparatami fotograficznymi:-
Kanon 5D, Canon 400D, Nikon D80, Nikon D2Xs, Olympus E1 i oczywiście 400. E
Strzały były miejsc simillar w simillar oświetleniem.
Proszę różnią ludzie zaszeregować ich, po pierwsze żeby realizmu, wtedy w obrazach prefered. Ci ludzie byli, klienci, delegaci na moich kursach i wtedy mojego 17 roku stary syn.
Obrazy zupełnie zostały drukowane na Permajet, który piękne sztuka włókno opierało papier na Epson R2400,używając przestrzeń koloru Adobe RGB.
Skutki bardzo interesowały, by powiedzieć najmniej.
Bez wyjątku, każdy wybrał 400 E drukują się jako zarówno realistyczny, jeżeli chodzą o mienia 3D i naturalne pilnować tego z E1 jako zamknięty drugi. Następny przyszedł 5D, chociaż jakiś skomentował trawę spoglądającą małego unatural, 400D był następnym, chociaż jest był bardzo zamknięta rzecz biegu z D80 i bardzo bardzo zaskakująco, D2Xs został wybrany ostatniego, mój syn myślał, że trochę formacji skały w D2Xs obrazach spojrzało komputerowy wygenerowany - jego słowa, nie kopać.
To nie jest naukowa miara, patrząc na hałas, CA albo jakiś inny arberation soczewki. Nie mierzymy dokładnoś CERTYFIKATU JAKOŚCI ISO albo bokeh, prosimy grupę ludzi tylko powiedzieć co oni lubią i nie lubią.
Trochę was może odwołać kiedy I po pierwsze wystawiłem na tym forum wiele lat temu po spakowaniu nie znikomej ilości pieniędzy w nowego 1 systemu E kiedy to po pierwsze zostało wypuszczone, że moi klienci, i.e., który płacił mi pieniądze, by wyprodukować obrazy, dużo prefered spojrzenie i czuć się obrazów porównany do mojego innego aparatu fotograficznego wtedy, Canon 10D i kiedy robiąc handlowy strzel, I używałem ich (klienci) jako próba kwasowa dla E1 do zastrzelenia tych samych obrazów drugą razy, i.e. jednego na każdym aparacie fotograficznym.
Zawsze utrzymywałem, że siła Olympus jest w produkcji. Możesz spojrzenie piksla i porównujesz obrazy na ekranie całego dnia długo, jedyna rzecz, która ma znaczenie jest jak oni spoglądają drukowany.
Interesująca próba - całkowicie nie naukowy jako I powiedziałem, ale trochę bardziej drażliwy feely!!
To bardzo będzie interesowało, by zobaczyć 1 zamiany E kiedy to (w końcu) staje się dostępny przyszły rok.
Rodzaj dotyczy i najlepsze życzenia.