1 załącznik(ów)
PLecak czy torba oto jest pytanie...
Tak, to dylemat, który dotknął również mnie. Konflikt między w miarę wygodną torbą z której można szybko wyciągnąc aparat a bardzo wygodnym plecakiem z którego wyciągnięcie aparatu to już o kilka sekund więcej. Wybrałem plecak (http://www.eukasa.pl/display-photo/26221.jpg) po bardzo długim rozpoznaniu. Chciałem mieć po prostu coś w co mogę zzipować wszystko potrzebne do robienia zdjęć (kompakt + lustro + obiektywy (w przyszłości) + komputer do ściągnięcia nadmiaru zdjęć (magazynu nigdy nie za wiele) + wszelkiego rodzaju oprzyrządowanie (kable, ładowarki, filtry etc.). W plecaku, który zacytowałem powyżej znajdują sią trzy komory. Pierwsza (niższa) na co tam chcecie (przestrzeń do zorganizowania). Druga to komora na duży aparat ze specjalną przesuwaną półką z otworem na obiektyw. Daje to możliwość dość szybkiego wyciągnięcia aparatu. Trzecia oczywiście na laptopa do 15''. Jeśli chodzi o noszenie laptopów w plecaku to jestem dość sceptyczny jednak zdecydowałem się na takie rozwiązanie chcąc uniknąć noszenia dodatkowo torby z kompem. Dodatkowo plecak posiada dwie kieszenie po bokach na drobny staf w postaci ładowarek i okablokwania (dość duże komory) + małe kieszonki na szelkach. Na bokach specjalne uchwyty do montowania dodatków ze specjalną gumą antypoślizgową (czego nie widziałęm w żadnym innym plecaku). TYLE OPISU
PODSUMOWUJĄC - "Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził" - czyli zawsze pewnie czegoś nam będzie brakowało. Zawsze jednak można dopasować dane rozwiązanie do wykonywanego zadania. Ktoś tutaj zakłda plecak z przodu (super pomysł) a ja na przykład przy starym plecaku zawiązuję aparat do szelek i wkładam do bocznej kieszeni zewnętrznej i aparat jest dostępny jak u rewolwerowca. Pozdrawiam i życzę udanych wyborów (przy zdrowym rozsądku).