Jak ktoś ma doświadczenie gdzie kupić takowy w sklepie netowy żeby był na markowych ogniwach to proszę o info. ( nie na allegro) Dzięki !!!
Wersja do druku
Jak ktoś ma doświadczenie gdzie kupić takowy w sklepie netowy żeby był na markowych ogniwach to proszę o info. ( nie na allegro) Dzięki !!!
Właśnie zamówiłem do swojego E odpowiednik BLM-1 na ogniwach GP z roczną gwarancją ,ale niestety nie z netu. Ale możesz zamówić tu www.batimex.pl
Witam
Ja kupiłem aku GP na agito.pl szybka przesyłka, dobre ceny osprzętu bo same aparaty mają drożej niż np na cyfrowe.pl
Pozdrawiam
http://www.onephoto.pstryk.pl/szukaj...=2&hp=10&qs=21
po długich analizach zdecydowałem się na te gdyż ich charakterystyka pracy jest najbardziej zbliżona do orginału co stwierdziłem w jednym z wcześniejszych wątków na forum. Będę je miał za ok trzy tygodnie i wtedy organoleptycznie stwierdzę. Na razie o innych nie myślę. Pozdrawiam. :D
Właśnie kupiłem aku Batimex poj. 1400mAh a więc wiarygodna. Napis Made In Japan to już mniej wiarygodne. Cena 68 zeta. Zobaczymy jak pracuje.
ja jednak jako fotoamator dusigrosz kupilem 2 sztuki zamiennikaów na allegro po 37 zl Premium Gold . Zobaczymy czy wakacje przetrzymają.
TE Premium to jest badziew, mam już drugiego, wymienionego w ramach gwarancji i taki sam szmelc jak ten pierwszy, do oryginału to to nie ma nawet porównania. Ale, że tanie można kupić kilka.
oszczędzajcie, oszczędzajcie... ja tam wiem, że na fazie nie powinno się zbytnio sępić.
od ponad roku (jeszcze z poprzednim sprzętem) używam 2 sztuk zamienników DIGITAL kupionych w foto-net.pl
chodzą cały czas jak nowe, wydajność porównywalna z oryginałem a cena symboliczna w stosunku do 350 pln za oryginał.
no własnie .... jak to jest z premium gold ?? czy jak mowi luc4s to badziew ??
Badziew i to jaki , w ogóle się nie ładują. W poniedziałek odsyłam . I potwierdza sie przysłowie " głupi płaci dwa razy "
NIE KUPUJCIE POWER GOLD
Pytanie tylko co jest godne uwagi w cenie do 80 zł?
Ja zamówiłem PowerKinga... :? Co to warte nie wiem, ale się niedługo przekonam :|
Recenzje niby dobre ...ale może te recenzje sami pisali :twisted: :razz:
Czas pokaże czy to badziew czy nie.
Foto Tip
Ja kupiłem Premium gold'a 2200 mAh jakieś pół roku temu i działa bez zatrzeżeń :mrgreen: Żadnych problemów z ładowaniem, trzymaniem pojemności itd. Jedyne zdziwko jakie miałem to zaraz po otwarciu paczki jak zobaczyłem naklejkę a na niej nadruk 3.7V :?: :!: :?: Jednak miernik rozwiał moje wątpliwości - poprostu chińczyki nakleili złą naklejkę. Nic lepszego za 37 PLN raczej się nie znajdzie.
Właśnie dostałem taki aku - pierwsze moje testy wskazują na poprawne działanie.
Dobrze, że masz go sprawdzonego, teraz ze 100% czystym sumieniem będę go używał.
Właśnie dziś otrzymałem AKU z Foto Tip...wygląda bardzo fajnie właściwie nie różni się od orginalnego :D poza "tłoczonymi"napisami ...Na PowerKingu oczywiście nie ma "tłoczonych" napisów...na nalepce napisane jest że "made in Japan" w środku.
Poza tym na stronie sklepu napisano że jest 7,4 V a na AKU pisze że 7,2V ...więc gitara :D
Poza tym złącze zostało wykonane moim zdaniem lepiej niż orginał bo zostało jakby pozłocone a w moim orginale jest takie zwykłe blaszane. AKU ładuje się zupełnie normalnie a czas ładowania jest porównywalny z orginałem...zobaczymy ile będzie trzymał :|
Fajne te ceny akumulatorków wychodzi za taki niby lepszy zamiennik 80 -90 zl '
To tyle ile dziś kolega z firmy zapłacił za 44 Ah aku polskiej produkcji do samochodu , można się turlać ze śmiechu.
Te trefne powergoldy odeslałem dziś do sprzedawcy obiecał kasę zwrócić
gdzies na tym forum juz byla dyskusja o zamiennikach i byl tez link do testu porownawczego zamiennikow. z tego co pamietam oryginalny olympus blm1 byl w tym tescie na 3 miejscu (zdecydowanie ze wzledu na cene, ale i na pojemnosc). pierwsze miejsce przypadlo aku nieznanej u nas firmy UNIROSS, a na 2 miejscu byl Energizer. moi znajomi od sigmy polecaja mi aku firmy unomat (do kupienia w polsce za 99 zl)
oto link do testu:
http://t5r.pwp.blueyonder.co.uk/e1/clonetests.htm
ogolnie z aku markowymi jest tak, ze ogniwa produkuje 2-3 firmy i wszyscy biora od nich te ogniwa, laduja w swoje obudowy i gotowe.
Godne polecenia są akumulatory GP - VY L002 w cenie 89 zł (sprawdzone osobiście):
http://www.e-baterie.pl/esklep/pokaz...php?idprod=263
Pozdrawiam:
Andrzej
sprzedaca oddał kaskę !!! HAAAAA
No i trochę pomęczyłem to moje nowe AKU i jak na razie trzyma jak wściekły :D
Ile czasu się ładował ??? zerknąłeś ???
Dokładnych pomiarów niestety jeszcze nie robiłem ale troszke szybciej się ładował niż orginał.
U mnie po 3 ładowaniach premium gold 2200 :-) siada po 50 zdjeciach z czego moze 10 z lampą.
chyba kupie GP
wie ktos gdzie tanio ??
nie rozumiem podejścia... chyba macie za dużo czasu na eksperymenty i odsyłanie bubli.
znudzonym eksperymentowaniem polecam ogniwa w foto-net.pl... kupiłem tam dwie sztuki DIGITAL rok temu i obie trzymają jak oryginał albo i lepiej.
co to gdzie to marka DIGITAL ??? , w tym sklepie sprzedają te szajsowne Premium Gold.
robin102:
widzę, że już nie mają tych ogniw... znajomy też ujeżdża dwa zamienniki DIGITAL i jest OK.
w sumie foto-tip ma jeszcze jakieś ogniwka 1400 mAh, może warto obadać co to jest?
http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=249
To PowerKing - slyszalem tyle samo dobrych opinii (i złych) co o Premium Gold - ale przy takiej cenie mysle ze lepiej dolozyc do prawdziwycyh GP za 125zł
o przepraszam kolega wyżej znalazl za 89zł :-) http://www.e-baterie.pl/esklep/pokaz...php?idprod=263
Mój PowerKing jest OK...zresztą zobaczy się za kilka miesięcy.
ZERKNIJCIE NA TEN LINK - równie dobrze mógłby producent napisać 10Ah hi hi hi hi
http://www.allegro.pl/item111584015_...060_c8080.html
[bb]Robin[/b] gość jest z Białegostoku, może osobiście byś sprawdził co ten szmelc warty? Ja chyba kupię tego GP.
Wstyd mi za ziomka normalnie , też chyba kupię GP ale na allegro jest też wystawiona nówka sztuka orginał olympus za 140 zł.
A słyszał ktoś o ogniwach PLATINUM co to za szajsiki ???
Ja kupiłem drugiego Premium gold'a (poprawili już naklejkę na aku). Zarówno pierwszy jak i drugi działa bez problemu. Czas ładowania ~5h (tak mi się wydaje, ale głowy nie daję sobie uciąć). Jak dla mnie są OK.
A używał ktoś aku tej marki ???
http://www.allegro.pl/show_item.php?...by+przed+zako%
Hahnel w tym tescie http://t5r.pwp.blueyonder.co.uk/e1/clonetests.htm wypadł na 4 miejscu wiec chyba niezle
gościu mieszka od mnie kilkaset metrów , a nie zgadza się na odbiór osobisty ., pewnie ,że lepiej śmiecie wysyłać w świat , omijajcie tego sprzedawcę !!!Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
Po pierwsze witam wszystkim bardzo serdecznie, bo jestem tu nowy.
Co do baterii - cóż stałem się szczęśliwym posiadaczem E-500 w wersji SE, czyli bez akumulatora. Długo szukałem po necie i trafiłem na akumulatorki marki Uniross i Energizer. Z tego co widzę, ktoś wrzucił link do testu i okazało się, że to bardzo dobre aku. Cóż, będę miał okazję sprawdzić osobiście. To, co skłoniło mnie do zakupu tych aku to dwuletnia gwarancja i cena - około 105pln. Do tego dokupiłem ładowarkę Unirossa uniwersalną do całej masy różnych akumulatorków. Także będę miał okazję przetestować bateryjkę i zdam relację, jeśli kogoś interesuje. Aha, aku kupiłem tutaj wraz z ładowarką. A sama firma uniross ma stronkę tutaj - może się komuś przydać.
Myślałem, czy nie brać energizerów, ale cena wyższa, a gwarancja też na dwa lata tylko.
Aha, unirossy mają cykl 1000 ładowań w odróżnieniu od olympuskich oryginałów.
nieboraku Firma UNIROSS na swoich ogniwach może wypisywać różne bzdury. Te ogniwa mogą nawet wybuchnąć w ładowarce (przypadek z rozmiarem R6), a podawane pojemności to pobożne życzenia. Żadne ogniwo Li-ion nie osiągnie 1000 ładowań pomimo zapewnień producenta. Markowi producenci podają prawdziwe dane i w rzeczywistości ogniwo Li-ion wytrzymuje do 500 cykli, a najczęściej kończy żywot już przy ok. 350 ładowaniach. Pomyliłeś pewnie te 1000 cykli z aku NiMH, lub NiCd, które rzeczywiście potrafią tyle wytrzymać, lecz przy typowych ładowarkach procesorowych 500 cykli to również sukces.
Osobiście w E-1 używam taniej podróbki za cenę poniżej 30zł i nie mam powodów do krytyki. Wydajność tego aku jest porównywalna z oryginałem, a miernik poziomu energii w korpusie informuje o jego rozładowaniu z wyprzedzeniem do kilkunastu fotek. Okres eksploatacji jest jednak zbyt krótki (dopiero 3 m-ce) i nie mogę polecać wszystkim takiego rozwiązania.
Mam inny niemarkowy aku NB2LH 800mAh do Canona S70 za cenę 25zł i jest on eksploatowany od 1,5 roku i nadal dorównuje oryginalnemu, więc nie widzę powodu kupowania drogich ogniw.
Kupując aku unikam ofert z wysokimi pojemnościami, gdyż ogniwo Li-ion BLM1 powyżej 1800mAh to tylko nalepka świadcząca o nierzetelności producenta i niskiej jakości aku.
Swoje aku kupiłem u poniższego sprzedawcy.
http://www.allegro.pl/item111681468_..._1800_mah.html
Nie wiem, czy to pobożne życzenia, czy przechwalanie się, czy co to jest, ale wiem, że dostałem 2 lata gwarancji na baterię. Tylko Energizer daje tyle. A skoro dali aż tyle gwarancji, znaczy się wiedzą co robią :)
Tak czy siak, patrząc na test zaprezentowany wcześniej, widzę, że bateryjka daje radę. Dziś wyfociła 420 fotek, z czego około 10 tylko na lampie. Bateria ma się dobrze i zobaczymy jak długo jeszcze będzie się miała dobrze :twisted:
pozdro
To nie ja wymyśliłem, że aku Li-ion mają ograniczoną liczbę cykli ładowań do max. 500x. Wynika to z właściwości samego ogniwa i podawanie wyższych wartości jest wprowadzaniem w błąd kupującego. Nie poddaję w wątpliwość pojemności podawanej przez Uniross_a w przypadku BLM1, gdyż jest to dobry standard. Dwuletni okres gwarancji jest całkowicie realny i w dużej mierze zależy od sposobu ładowania aku. Eksploatacja pełnymi cyklami zdecydowanie przedłuża ten okres. Żywotność baterii Li-ion zależy również od wbudowanego w aku info-chip_a, który odpowiada za prawidłowe ładowanie. Nieprawidłowo działająca elektronika aku potrafi zniszczyć najlepsze ogniwa już po kilkudziesięciu ładowaniach. Kupowanie produktu markowego wiąże się z brakiem ryzyka i wysoką ceną, ale można trafić na doskonałe aku nieznanych producentów za kilkukrotnie mniejsze pieniądze.
dorjan to poleć coś niemarkowego i w miarę porządnego bo ja ostatnio kupiłem premiumgold i to był śmieć , kolega coś innego i trzyma max 100 fotek bez lampy !!!
będę dźwięczny
tu jest niby dobry aku do sprzedania , ale gościu jakiś pazerny , nie dość ,że cena wysoka to za przesyłkę chce 11zł lub 15 z pobraniem.
http://www.allegro.pl/item111882434_...go_zlomu_.html