Witam, osttanio na spacerku natrafilem na wiosenny wypad rodziny kaczek:)
Cyknalem kilka fotek. Tylko nie rysujcie mnie zbytnio ;)
pozdrawiam wszytskich.
Ps. juz zmienilem na szer. 640.
pozdrawiam.
Wersja do druku
Witam, osttanio na spacerku natrafilem na wiosenny wypad rodziny kaczek:)
Cyknalem kilka fotek. Tylko nie rysujcie mnie zbytnio ;)
pozdrawiam wszytskich.
Ps. juz zmienilem na szer. 640.
pozdrawiam.
Tematyka bardzo sympatyczna, ale technicznie tak sobie. Ale to Canon robił, więc cóż...:)
ostrośc trochę pogubiona, ponadto wyglądają na zajechane chyba w jakimś programie graficznym, kolory kiepskie. Wyjaśniam, lubie kolory naturalne, a nie naturalnie przesadzone, ale u Ciebie jakieś blade.
Reszta OK:), pozdrawiam
zdjecia wygladaja jak z vhs'a... a tak wogole to chyba w zadnym kadr nie jest sensowny... a 3 to juz przesada...
heh spokojnie, kaczka uciekla :PCytat:
Zamieszczone przez milo
Niestety kiepsko :(
Zadna fotka nie jest odpowiednio ostra.
Kadr przypadkowy.
Nic ciekawego.
Do poprawy! :)
Tak jak to powiedzial milo: "Jak z vhs'u" i do tego nieostro. w zasadzie tylko 4 jest prawie ostra. Nie łam się. Probuj dalej:)
pewnie ze sie nie lamie :)Cytat:
Zamieszczone przez Rick van Dyke
robie sobie fotki dla uwieczniania tylko, zeby bylo widac, raczej nie patrze na takie detale jak Wy profesjonalisci :) tak wiec jest git :!:
pozdrawiam.
Tu nie chodzi profesjonalistow a takich to b rak na forum :P
Tylko chodzi oto aby dzieki naszym wskazowka robilbys lepsze zdjecia po prostu.
Nie razi cie nie ostrosc? Kiepskie kadry?
hej Artur :) pewnie dzieki wielkie, porady wszelkie mi si eprzydadza.
To ze fotki sa malo ostre wynika chyba z tego ze robilem je na cyfrowym zoomie razem byl 32 x :shock: co chyba wplynelo na kiepskosc zdjatek.
Po pierwsze to wyrzuć Canona i weź Olympusa, od razu poczujesz różnicę:) Zoom cyfrowy, jak widać zepsuł Ci zdjęcia. Wniosek taki, ze kiedy nie ma absolutnej konieczności to nie nalezy go używać.
Wszystko już powiedziane wyżej, tak więc odniosę się tylko do zdjęcia 3. Dlaczego je tutaj umieściłeś? Proszę Cię... te zdjęcie mnie dobiło, kaczka bez głowy :twisted: Rozumiem że uciekła z kadru ale nie trzeba wrzucać tu wszystkich zdjęć jak leci...
Pozdrawiam
hej wrzucam jeszcze dwie foteczki kaczyszel :D
pozdrawiam :)
1 fota jest za ciemna i kadr jest bardo malo ciekawy...
a 2 jest juz powiedzmy ok tylko za ciasny kadr, powino byc wiecej wody z lewej....
Pierwsza seria powiedzialbym tragiczna.
Druga w porownaniu do pierwszej duzo lepsza. Ale pierwsze zdjecie z drugiej serii tak jak milo napisal - za ciemne i kadr snajperski (zupelnie tu nie pasuje).
Co do drugiej z drugiej serii, to lepiej, ale powinienes albo zostawic wiecej miejsca w LD, albo ciac ciasno z kazdej strony.
No i popracuj nad ostroscia. Jej brak psuje kazde zdjecie.
hej.
dzieki Panowie za rady :D
dzis ide w plener i bede trenowal z ta ostroscia :)
a tak w ogole to Wesolych Swiat :P
pozdrowionka
Wszystko zostalo powiedziane. Staraj sie takze robic pewna selekcje, tzn pokazuj fotki, ktore chcialbys tez ogladac na forum, jakby to byly innych fotki, bo wg mnie pokazanie 3 fotki w pierwszej serii nie wnosi ani nic na forum, ani nie pomoze ani Tobie, ani nikomu innemu uczyc sie na swoich lub czyichs bledach.
Acha, no i ten podpis strasznie "teczowy" jakos mi nie lezy - co moze byc kwestaia gustu :)