pogoda kazdy wie jaka jest wiec troche z nudow bawilem sie swiueczkami, i to mi sie najbardziej podoba...
a no i takiego zonkila zrobilem...
Wersja do druku
pogoda kazdy wie jaka jest wiec troche z nudow bawilem sie swiueczkami, i to mi sie najbardziej podoba...
a no i takiego zonkila zrobilem...
obie fotki wydaja sie nieostre...
w 1. ostrosc na krawedzi jednej ze swieczek, lepiej byloby na plomieniu. Ostro widoczny plomien nadal by lepszy klimat fotce :)
no i WB możnaby skorygować, choć wiem, że to nie takie latwe. bo czesto sam o tym zapominam :P
2. mam mieszane odczucia. nie wiem co powiedziec. osobiscie lubie takie fotki czyste a tutaj widze szumy albo brak otrosci (albo i to i to)
(...)Ostatnio tez probowalem ustrzelic tego kwiatka, ale nic ciekawego z tego nie wyszlo :cry:
OT: o co chodzi z tym avatarem? :) Dlaczego poprzedni byl lepszy?
co do pierwszego to chialem zeby byl taki wb, sprawia takie wrazenie ciepla... a co do drugiego to napewno nie ma szumow bo na iso 100 robione... a bym tak powiedizal ze ono jest pol ostre... tak jak chcialem...
ot: co do avatara tamten wydawal mi sie lepszy nie iwem dlaczego ale ten mnie rozprasza...
ad.1 skoro tak to sie nie czepiam :D
ad.2 no wlasnie, pewnie mnie zmylily te polcienie bo razem z, jak to powiedziales, polostroscia daja efekt lekkiej ziarnistosci...albo mam cos z oczami heheh :wink:
ot: rozumiem :)
wlasciwie to kwiatek bardzo mi sie podoba, tylko troche mnie razie ten cien rzucony przez kielich, ale reszta jest git
a szumow to ja nie widze
dzieki...
W jaki sposob mozna uzyskac taki efekt jak w przypadku fotki nr. ?
fotki nr? nie podales numeru....
Oj, sorki. Chodzi mi o fotke nr.2Cytat:
Zamieszczone przez milo
no wiec tak,
1 musizz zgasic swiatlo w pokoju...
2 musisz miec jakies ciemne tlo...
3 musisz miec jakas lampe do oswietlenia obiektu, najlepiej jeszcze zeby swiecila w jednym kierunku, a nie na boki
4 oswietleasz przedmiot...
5 i juz...
Wow, nie spodziewałem się ze to moze byc takie "proste". Proste bo do odpowiednich efektow jeszcze mi daleko :) ale sprobuje. Thx za podp.
Milo, podazasz w dobrym kierunku :)
Zdjecie 2. - mysle, ze przy takim pokazaniu kwiatka dobrze by bylo tak go oswietlic, by bylo widac na czym jest "osadzony" - czyli pokazac tez lodyge a tak jest troche oderwany (od rzeczywistosci :wink: )
mina... ale na tym mi zalezalo.... ciesze sie ze o trafia w twoje gusta...
nowe na plfoto
[img]http://plfoto.com/mini/595904.jpg[img]
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=595904
i jak?
mam wrazenie jakby ostrosc gdzies sie zapodziala??!!!
wiesz co ostrosc jest mniej wiecej tak na poczatku siatki [ nie na samym] ale kompresja wymagana na plfoto duzo zrobila... i stad moze byc takie wrazenie
1 fotka nie ostra 2 moze byc
a co sadzicie o tych zdjeciach? pierwsze na plfoto chce wrzucic....
Pierwsze zdjęcie to przede wszystkim ciekawy kadr :!: Osobiście trochę zmniejszyłbym te czarne obramowanie i może dziewczynę przesunął lekko w prawo :) Nie zmienia to faktu że zdjęcie mi się naprawdę podoba.
Natomiast szczerze mówiąc drugie zdjecie mi się nie podoba, może to przez to że nie przepadam za takimi klimatami :) Nie widzę w tym zdjęciu nic co by mnie zaciekawiło.
Pozdrawiam
no pierwsze jak juz to zdecydowanie na prawo... no i IMHO troche za waskie :-) ale ma cos w sobie...
Pozdro
jesli sie wam podoba to na plfoto ocencie...
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=609765
@milo na czarnej ramce dodac perforacje jak na blonach fotograficznych i dodac podpis "Studio filmowe TOR" :)
heh, moze pomysl niegluipi.... :)
nowe na plfoto, labadz
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=614931
co do ostrosci, to trawa byla bardziej ostra ale niestety kompresja zrobila swoje...
Nie lezy mi...
powiedzcie co z tym zdjeciem jest nie tak.. bo nie wiem czy wszystko wychwycilem...
:lol:
No ja Ci nic na ten temat nie powiem bo poprostu nie widze fotki... Nie wyświetla mi się zdjęcie...
POZDRAWIAM :x
hmm... nie wiem czemu... ktos tez ma taki problem?
U mnie widać.
Nie wiem czemu ale mam wrażenie że trochę za dużo sharp'u.
Pozdr!
No ja też już teraz widzę... Mam wrażenie, że jest zbyt dużo elementów odwracających wzrok od żaby albo poprostu to ten jej kolor zlewający się z otoczeniem... Kadr wydaje się OK...
POZDRAWIAM
Szkoda, że żabka sie troszke zlała... ale mimo to bdb kadr :D. Czekam na więcej :D
Milo, j/w żabka się leko zlała z otoczeniem. Ostatnio też robiełem fotki płazom i musze przynać, ze Tobie wyszło to o wiele lepiej.
Ale pomijając tło, to żabka wyszła ostro i ładnie wygląda :)
wawa...
smutne jest zycie straznika...
kamieniczki....
moze kiedys cos wiecej....
przepaszam ze sie narzucam ale jakos tak pzeszly brz komentarza...
to ja sie może wypowiem
1. co prawda nie wiem jaki jest kolor sciany na tej fotce, ale wydaje mi sie, ze kolorowe byloby ciekawsze-choc wtedy by nie pasowalo do "smutnego zycia"...
2. przede wszystkim ladne kolorki, ciekawi mnie ta mozaika na zoltym budynku, interesujaco wyglada. bardziej by zachecalo do ogladania gdyby nie to odciecie z dolu. prze to wyglada jakos dziwnie. domyslam sie, ze byly tam obiekty ktorych nie chcialem umieszczac w kadrze...
3. Najbardziej mi sie podoba. Ja mam zawsze trudnosc ze zlapaniem "rownowagi" w takim kadrze. Zawsze mi budynki leca:) Mozna by w tej fotce podsycic bardziej kolory, ozywic, bylo by znacznie ladniej
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o mnie to pierwsze zdjęcie ma dobry zamysł. takie zejście z planu tego pana. Plus BW do tego. Na pewno czuć tu pewien pomysł.
Drugie. Kolory to mi się wydają kręcone i chyba za mocno. A chmury widzę różowawe takie.
Trzecie.Hmm...
Żaden ze mnie fachowiec, ale tak to wyglada jakbyć przy obróbce poziomował rurę spustową od rynny do lewej krawędzi zdjęcia, czyli obrócił zdjęcie by budynek się nie walił, a potem wykadrował to co da się złapać w prostokat. Ale czym głębiej w zdjęcie tym gorzej z tą geometrią. Pobobno to ważne, żeby się nie waliło.
Ogólnie zdjęcia z tej serii mi się podobają. Pierwsze ma w sobie jakiś urok. Drugie bije kolorami i taki śmieszny kadr też wyszedł. Trzecie też interesujące, główna linia jest prosta, to najważniejsze, dalej już jakoś dziwnie to wygląda. Też kiedyś pokazywałem na tym forum zdjęcie w podobnej stylistyce :)
Pozdrawiam
3 tylko pomniejszone nic ruszane nie bylo [ tylko sharpness ]
no co nowego wreszcie :)
tutaj motylek :)
to mi sie podoba choc za ostre to nie jest :P
http://milo.conf.eu.org/img/2.jpg
tu pomysl przerosl wykonanie :)
to takie troche pokombinowane :)
niezle, niezle ;)