Witam! Chciałbym podzielić się z Wami moimi zdjęciami i przez Wasze konstruktywne opinie móc w przyszłości stać się lepszym :)
Oto pierwszy set, z mojej niedawnej wyprawy po pomorzu:
1.
2.
3.
4.
5.
Wersja do druku
Witam! Chciałbym podzielić się z Wami moimi zdjęciami i przez Wasze konstruktywne opinie móc w przyszłości stać się lepszym :)
Oto pierwszy set, z mojej niedawnej wyprawy po pomorzu:
1.
2.
3.
4.
5.
Dwa ostatnie podobają mi sie.
Mnie z kolei trzy pierwsze, szczególnie 2 :). Panorama ładnie sklejona. W jakim programie?
heh, czyli ogólnie nie jest na razie źle:)
a do panoram używam dwóch programów głównie: fotoxx i Hugin
Oglądnąłem z przyjemnością. Foty ładnie techniczne, bardzo przyjemne dla oka a przede wszystkim motywy ciekawe, zapowiada się dobry wątek. Piękne kolory. Do pełni szczęścia brakuje mi dwóch słów opisu, chociażby wspomnienia nazwy miejscowości, resztę sobie wygooglam...
Zdjęcia pochodzą z organizowanych przeze mnie wypraw rowerowych po pomorzu. Jeździmy i zwiedzamy ciekawe, historyczne miejca, nie dając im przez to uciec w zapomnienie:)
a teraz coś z zupełnie innej beczki, czyli ulubiony temat każdego początkującego-makro:)
6.
7.
8.
Ostatnia seria naprawdę udana ;) Taki powiew świezości ;)
Pierwsze dwa zdjęcia przedstawiają piękną polską niegospodarność - wielokrotnie podpalane i na w pół rozebrane zakłady mięsne. A ostatnia fotka przedstawia Sylwię. Liczę na cenne uwagi :)
9.
10.
11.
10 wyszło ciekawie, fajna panoramka :)
pozdrawiam
coś mało osób chce skomentować - szkoda:)
to na pobudzenie kolejna fotka - mimo, że końcówka jarmarku w Gdańsku, to można coś ciekawego oprócz oscypków i podskakujących myszek miki zobaczyć:
12.
ostanie takie sobie. moze dlatego, ze krzywe, albo z powodu mdlych kolorow i braku ostrosci.
babelki za to ciekawe i nowe-podobaja sie
PS
zwolnij troche. nie mozesz wymagac, zeby wszyscy sie nagle rzucili do twojego watku i pisali elaboraty ;) cierpliwosci.
pzdr
dobra, zwolnię:)
a co do ostrości to się nie zgodzę, bo dwie najważniejsze rzeczy w tym zdjęciu, czyli facet puszczający bańki i sama bańka jest ostra.
witaj na forum :) ze wszystkich zdjec najbardziej podobaja mi sie 1,2 i 6
1- bardzo ładne kolory, dobra ostrość
2-fajny pomysł
6- ostrość ok, chociaż kadr centralnie
powodzenia w robieniu zdjec PZD
Nie wiem jak innym, ale mnie strasznie długo otwierają się Twoje zdjęcia, już miałam kilka prób obejrzenia ich i nie ukrywam, że nie zawsze wystarczało mi cierpliwości, żeby wyczekać do ich całkowitego załadowania na stronie.
Najbardziej z Twoich zdjęć podoba mi się drugie i portret. Dwójka to fajny kadr, a w portrecie - sama nie wiem, ale przyciąga uwagę spojrzenie Sylwii, podoba mi się zastosowana przez Ciebie głębia ostrości. Nie wiem, czy zdjęcie jest wykonane zgodnie z zasadami obowiązującymi w fotografii portretowej, nie znam się na tym, ale w mojej subiektywnej opinii zdjęcie jest fajne.:)
Imageshack tak czasami ma, że od czasu do czasu zamuli:) dziękuję jednak za wytrwałość!
a teraz dwa kolejne portreciki do oceny, tym razem siostry:
13.
14.
Uważaj przy portretach na zbyt szeroki kąt.
to jest 50mm, czyli 100 wg Olympusa:) a gdzie za szeroko coś jest? za dużo tła?
EH, nie krytykuje się modelki, a zdjęcie:) w tym przypadku to ona jest obdarzona dużym nosem. Przecież przy 50mm nie osiągnął bym 'rozciągnięcia' - tak już natura dała:)
Świetne zdjęcia, możesz napisać jakimi obiektywami się bawisz?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ach podobają mi się 4, 7, 9. Portrety nie, ale to kwestia kadrów.
a co poprawić w kadrach portretowych?
zdjęcia robię kitem i paroma szkłami pod m42. Przeważnie helios i jupiter. Muszę coś porządniejszego zdobyć :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
a czasem nie tylko Olympusem:) tutaj moje próby z Zenitem ET:
15.
16.
17.
15 swietna. zawsze sie zastanawialem, w ktorym momencie cialbym taki kadr, bo przeciez schody sie nie koncza rowno ;)
dzięki:) ten kadr nie był cięty, a żeby je zrobić musiałem nieźle się wychylić. A przy 8. piętrze to już nie takie łatwe
15 i 16 mi się podoba.
Schody podobają mi się, jednak ja bym uciął po lewej ten "cień" i schody do czarnej poręczy.
15 rewelacja :-)
16 fota niby banalna, taki pstryk... ale jednak dla mnie ma coś w sobie.
Magia Zenita :)
Teraz trochę mojej twórczości industrialnej, czyli tego co najbardziej mnie kręci:
18.
19.
20.
21.
fajne fotki, najbardziej podobają mi się 1,2,6 i z ostatniej serii 18
Dzięki:)
a oto kolejne zdjęcia z tego samego zagadnienia:
22.
23.
Nie wiem które lepsze, 21 czy 23.
oj tam, każdemu mogą sie linki pomylić :) już poprawione
Efekty sesji z Agatą. Zachęcam do komentowania i oceny :) / zdjęcia w mniejszej rozdzielczości niż poprzednie, bo ponoć długo się ładowały /
24.
25.
26.
Zapomniany cmentarz - po wojnie zupełnie wykreślony z zainteresowania władz, dopiero od paru lat pojawiają się o nim wzmianki w gazetach, czasami pojawia się jednorazowa akcja oczyszczania go. Lecz to za mało, warto samemu przyjść i pomóc, by litery stały się widoczne i bluszcz nie przykrywał wszystkiego.
27.
24 jest zabawne, a 26 to zakazany owoc :-)
27 jest dobre, ale tylko z opisem. Zupełnie inna wymowa zdjęcia, niż gdyby je oglądać "saute".
24 bardzo podoba mi się pomysł, wykonanie też niezłe
26 byłoby bardzo fajne gdybyś nie zmasakrował owocu światłem
industrialnych nie oceniam bo się na nich nie znam.