Witam.
Wrzucam 4 fotki jakie mi się uchowały z wypadu w Tatry w 2000 roku. Od razu dodaję (choć nie wiem czy powinienem), że fotki nie są z cyfrzaka.
1.
2.
3.
4.
Oceny mile widziane.
Wersja do druku
Witam.
Wrzucam 4 fotki jakie mi się uchowały z wypadu w Tatry w 2000 roku. Od razu dodaję (choć nie wiem czy powinienem), że fotki nie są z cyfrzaka.
1.
2.
3.
4.
Oceny mile widziane.
Dla mnie bomba, choc 1-3 chyba ciut za ciemne.
Cała zabawa z analogami taka, że nigdy nie wiadomo do końca co wyjdzie :)
Brawo. Czy nocowales na szczycie, gdzies w schronisku ze zlapales takie ujecia ? Bo to chyba fotki byly robione o wschodzie.
No i jake to szczyty ?
P.S. Wlasnie dobilem 1000 posta, a to wszystko takze dzieki Wam.
Zawiodę Cię. Późne popołudnie :) Nocka na hali Kondratowej.
Czy ostatnie to szlak z Kasprowego na Kope Kondratowa ?
Wszystkie 4 :) Na 3ciej fotce nawet ją widać.
Do mnie przemawiaja wszystkie fotki :) choc od razu widac ze nie sa z cyfraka :)
fajne fotki - podobają mi sie... ale od czasu zetknięcia sie z cyfrą jednak wolę te drugie ;) tym bardziej ze mając w domu ponoc niezły skaner widze ile tradycyjna fotka moze stracic po zeskanowaniu...
Mi sie zdjecia bardzo podobaja, szczegolnie zdjecie 1.
Naprawdę super zdjęcia. Szczególnie podoba mi się zdjęcie nr 1, niesamowity klimacik :)
Pozdrawiam
PS. Mały jubileusz vodnika, wznoszę wirtualny toast!
Nie taki mały (1000 postów). Dołączam się.Cytat:
Zamieszczone przez No-shadow Kick
Bardzo lubię fotki z widokami na góry. W tym roku na wakacjach gdy byłem w Tatrach też miałem ochotę trochę popstrykać widoczki,ale z różnych przyczyn mi nie wyszło.Szkoda.
A co do zdjęć to są niezłe, dla mnie szczególnie 3 i 4.
Pozdrawiam
hehe, no to wirtualne piwko dziewczyny - jak sie przylacza no i chlopaki 8)
@qwerty aby skan byl naprawde dobrej jakosci to sie skanuje negatywy, a najlepiej skanowac pozytywy czyli slakdy, na odpowiednich skanerach.
yup, i najlepiej w fotolabach, bo te przystawki ktore dodaja do skanerow są moim zdaniem nie warte polecenia.Cytat:
Zamieszczone przez vodnik
Założyłem kiedyś takową do swojego skanera i wyszło jeszcze gorzej niż z papieru (a klisza była pozytywna :) )
Witam.
Ostatnimi czasy sporo osób przedstawia swoje podróże. Tak więc ja też wrzucę parę fotek z moich podróży. Pierwsze z wyprawy na Syberię w rejon jeziora Bajkał. Fotki nie są najlepsze ale nic to. Dodam że są to skany.
1. W drodze, 1sza przesiadka w Brześciu. Cerkiew w tym Białoruskim miasteczku.
2. Druga przesiadka w Moskwie. Cerkiew na Placu Czerwonym.
3. Również Moskwa. TOI-TOI'e pod Rosyjską Dumą :)
4.Widok z mostu nad rzeką Moskwą na Kreml.
5.No i pierwsze spojżenie na Bajkał.
C.D.N.
4,1,2... to moi faworyci :) fajnie ze na Bajkale statek płynął ;) żartuję ale... szkoda ze nie miałes zooma aby objąc całe jezioro ;) Pzdr.
Fajne fotki :)
1. Dobre ujęcie, świetny kolorek nieba - może troszke szkoda że cerkiew tak zacieniona
2. Skupiłbym się bardziej na cerkwi - podszedłbym bliżej - a przy takim ujęciu jak jest brakuje mi odrobinke miejsca u góry - obnizyłbym troche linię horyzontu.
4 Nic dodać nic ując -świetna fotka
:)
Moze to nie jest forum podróznicze, ale bym prosił coś więcej o samej podróży. Syberia i podróż dalej, aż do Pekinu to jedno z moich marzeń. W Irkucku mam znajomego misjonarza, więc chciałbym go kiedyś odwiedzić. Zdjęcia jak na analoga, dla mnie super.
Najpierw wrzucę jeszcze parę fotek i jak tylko będę miał nieco więcej czasu to coś napiszę o wyprawie.
1. W Ułan Ude udało nam się za nieduże pieniądze wynająć taki oto autobus marki KAWZ.
2. Tankowanie na typowych syberysjkich stacjach. Paliwo 86 oktanów to max :)
3. Pomimo dość niskokomfortowego pojazdu można było sobie jakoś zorganizować miło czas.
4. Fotka może nie najlepsza ale wiernie oddaje klimat naszych obozowisk.
5.Pierwszy z ujżanych zachodów nad Jeziorem.
C.D.N.
Co dokładnie chciałbyś wiedzieć? O wyprawie można by pisać i pisać.Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
Ogólnie coś, może czym Podróżowałeś, czy Koleją Transsyberyjską? Jak doszło do zorganizowania takiej wyprawy? Czy Byłeś również dalej w Mongolii i Chinach? Takie jakieś ogólne wiadomości.
Swietna wyprawa. I fantastyczne miejsca do fotografowania.
Mam podobne mazenia jak luc4s, BEJING chcialbym zobaczyc i plac Tian An Meng.
Z drugiej serii 2 najlepsze a z pierwszej 1, 2 i 4.
@Vodnik, no to może zorganizujemy kiedyś jakąś wyprawę ;)
C.D.
1. Pierwszym celem było odwiedzienie największej rosyjskiej świątyni buddyjskiej zwanej DACAN, niedaleko Ułan Ude.
2.
3. Młynki modlitewne.
4.
5.Mniej więcej tak wyglądało gotowanie (raz dziennie).
C.D.N.
A co tam jest takiego ciekawego :)? Dlaczego ludzie sa zadowoleni z odwiedzin wschodu ? :) ?Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
Fotki. Z I serii : 2,3 (tutaj jakby leci lekko na lewo ;) ),4 natomiast z II : 2, 5 (lubie te klimaty). Seria III : 2, 4 , na zdjeciu 3cim za duzo moim zdaniem dodatków ;-) a na 5tym pusto w garze :lol: :wink: :wink: :D
C.D.
Następny cel to półwysep Święty Nos. Jak ktoś spojży na mapę to będzie wiedział czemu taka nazwa.
1. Widok z wody (kuter rybacki)
2. Widok na Św Nos z mierzeji, którą można na niego dojechać. Długość jej to ok 30km.
3. I nieco bliżej. Równiez z mierzeji. Widoczna osoba to nasz opiekun naukowy :) Szuka czegoś ciekawego (np syberysjkich gąbek)
4. Cały półwysep pokryty jest górami (ok 1800m npm) Widok z pierwszego wzniesienia na szlaku na najwyższy szczyt. W tle widać zamgloną mierzeję.
5. Grań prowadząca na plateu na wysokości ok 1700m npm.
6. Podczas ostatniego podejścia po plateu na najwyższy szczyt (g. Markowa ok 1800m npm)
7. No i czas na zejście ( w tle owa góra)
8. Podejścia ( i zejścia) po stokach ok 50stopni dały popalić.
9. Zachód widziany ze Św Nosa.
C.D.N.
Na prośbę Luc4s -
http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?p=15173#15173
C.D.
Na świętym Nosie głównym posiłkiem były ryby.
1. Omule.
2. Rybki nabijane na płaskie listwy i wędzone w dymie nad ogniskiem smakowały naj naj...
3.Jak widać pogoda dopisała, potrzebna była pianka na poparzenia :)
4.Następny punkt to dolina rzeki Szamanka w górach Barguzin.
5. Panorama gór.
6. I kolejny zachód nad jeziorem.
C.D.N.
Co tu dużo pisać :shock: Nic tylko pozazdrościć takich wypraw.
A ostatnie zdjęcie ze swoją kolorostyką po prostu FANTASTYCZNE.
Pozdrawiam
Niezly kawalek swiata zwiedziles... Fajne fotki :) To ostatnie poprostu super... Klimat i kolory the best :) POZDRAWIAM
C.D.
Z doliny rzeki Szamanka dotarliśmy na sam S kraniec Bajkału do miejscowości Sliudjanka. Stąd wychodzi szlak na Pik Czerskiego (ok 2200m npm)
1. Pik Czerskiego to szczyt w środku kadru.
2.
3.
4. Na szczycie byliśmy o zachdzie słońcal
5. Pomnik w Sliudjance
6. Wieczory w górach można spędzać w ten sposób
7. I kolejny zachód.
CDN
Ostatnie dwie serie - znakomite. Noi ten zachod http://members.lycos.co.uk/marekfe/zachod2.jpg :roll: :roll: :roll:
Ty chyba harcerzem jestes :wink:
C.D.
1. W miejscowości Ust Brguzin na dużym placu defilad taki oto pomnik (miasto ok,15tys mieszkancow)
2. Pasmo górskie ciągnące się od S krańca Bajkału aż po Mongolię - Tunkijskie Golce
3. W dolinie rzeki Irkut, mijscowość Rzemczug (50km od granicy z Mongolią) - szkoła
4. Poranna toaleta :)
5.
6. Polski kościół w Irkucku.
C.D.N.
Czy ten kościół to jest irkucka katedra rzymsko-katolicka? Jeżeli tak to wikariuszem obecnie jest tak mój znajomy, rodak z mojego miasteczka, ksiądz-misjonasz.
Tak rzymsko-katolicka. Kiedyś było o niej głośno, a raczej o księdzu.
Było również głośno jak Ruscy wywalili polskiego biskupa J. Mazura.
No ja właśnie o tej sprawie :)
Ufff... Ostatnia seria:
1.W końcu dotarliśmy do jedynej chyba turystycznej miejscowości nad Bajkałem - Listwianka
2.
3.Ostatni już zachód Słońca znad Bajkału
4.Towarzysz Lenin w Irkucku
5. Fotka może nie najlepsza ale takie właśnie są toalety na rosyjskich dworcach (nikt nie starał się wychylić :) )
6.I ostatni rzut oka na Kreml i mauzoleum Lenina
Koniec.