Witam. Proszę o ocenę.
Wersja do druku
Witam. Proszę o ocenę.
Po pierwsze na pewno ktoś zwróci Ci uwagę żebyś numerował zdjęcia. Natomiast jeśli chodzi o fotki to w drugim proponuje występlować lampę bedzie dużo lepiej.
no właśnie jak ponumerować fotki w jednym poście tak żeby numery były koło fotek a nie w nazwach plików?
Powiem Ci że ja numeruje w nazwie pliku, przecież i tak sie zmniejsza fotke to co za problem numer wstawić ;)
ok.dzięki. Nazwy poprawione.
Witam,
Numeracja by się przydała :D, najlepiej właśnie poprzez zmianę nazwy pliku: zaznacz plik wciśnij f2 i pisz nową nazwę. Ewentualnie można użyć narzędzie wielokrotnej zmiany w totalcmd. Wtedy możesz i cały folder zmieniać wg ustalonej kolejności i szablonu... ale to nie o tym tutaj mowa.
Zdjęcia ładne i ciekawe. Ale:
pierwsze jakby nieostre - prawdopodobnie nieostrzone po zmniejszeniu.
drugie psuje lampa, a raczej jej część, jest w łatwym miejscu do występlowania więc warto to wykonać, powinno się udać.
trzecie - zdecydowanie leci w prawo, chyba że to kraniec świata i niedaleko jest wielki wodospad, to wtedy jest ok :wink:
Czekam na następne
Fotka 1 lekko wyostrzona
Fotka 3 wyprostowana i lekko wyostrzona
Wysiłek mały a efekt ogromny.
te pierwsze były oryginalne z aparatu. Zrobiono jedynie resize.
No niestety, fotki trzeba delikatnie ruszyć w jakiej "obrabiarce". Czasem warto spr czy po resajzowaniu nie trzeba podostrzyć foty. Jak masz zmniejszać fotkę to najlepiej ją ostrz po zmniejszeniu.
dzięki za wskazówki. Jak znajdę trochę czasu to podrzucę inne fotki
P.S. W styczniu urodziły mi się bliźniaczki, starszy syn właśnie będzie zaczynał szkołę od września(7 lat) i z czasem krucho
no to lampa wystemplowana. dodatkowo lekkie wyostrzanie.
a oto co wylądowało u sąsiada na tarasie:
Wrona i kowalik najciekawsze, chociaż mam wrażenie, że jeszcze nie do końca opanowałeś czas, bo są lekko poruszone. :) Przy kaczkach zawsze dobrze jest kucać, aby robić zdjęcia "z ich perspektywy" - to odnośnie 2011_5, ta wrzucona do galerii bardzo ładna :).
P.S. Wyrzuć emotkę ze stopki.
Dzięki Mysikróliku. Emotka usunięta. Kaczka na piątce faktycznie była w dole. Zdjęcie robione z brzegu stawu w Łazienkach. A wrzuciłem bo mi się ta jedna noga spodobała.
Ja się poddaję. Próbowałem oglądać na fmix ale ilość reklam mnie przerosła :-(.
Jeśli zależy ci na komentarzach to wklejaj tutaj zdjęcia.
Ogólnie na zdjęciach, brak światła, szaro
do "droplet": no to próbuję jeszcze raz (poprzedni post out) - źródło nadal fmix
jeśli chodzi o światło to niestety pogoda w te wakacje jest jaka jest, więc część zdjęć może posłużyć co najwyżej do podzielenia się informacjami co udało mi się spotkać na mej drodze.
2011_11 Szybowiec
2011_12 Nalot
2011_13 Bliskie spotkanie
2011_14 Mewa 1
2011_15 Gęsi Afrykańskie
2011_16 Mewa 2
2011_17 Mewa 3
2011_18 Spacer po plaży
2011_19 Mewa 4
2011_20 Czapla Biała 1
2011_21 Czapla Biała 2
2011_22 Bielik
2011_23 Bocian
2011_24 Kormoran
2011_25 Czapla Siwa
2011_26 Nurogęś
2011_27 Surykatka
2015 1-9
Fajne fotki. Mewy ciekawie pokazać to nie taka łatwa rzecz. Tobie się udało. Z ostatniej wrzuty podoba mi się 3. Zajefajna powietrzna perspektywa. Czuć wiatr który unosi ptaki. Można by się pokusić o wypoziomowanie zdjęcia :-P
dzieki. sam jestem w szoku jak wyszły zdjęcia telefonu. zdjecia nie dotykane zadnym edytorem w komputerze - jedynie edytorem w telefonie Sony xperia Z2 -faktycznie przydałoby się wyprostować (na małym ekraniku telefonu nie rzucało się to w oczy).
Mam jeszcze kilka:
2015 10-12
Ladnie ptaki sie ulozyly..no i morze.
Ładne wrzuty, będę częściej tu zaglądać.
Wróciłem z nad morza do domu a tu na balkonie taki widok:
2015_13
Załącznik 149395
2015_ 14 i 15
Załącznik 149780Załącznik 149781
Hmm jastrząb, bażant, kukułka :shock: Nie znam się ale dziób na jastrzębii nie wygląda :roll:, bażanta raczej też nie, stawiam na kukułkę :grin:
Może lelek kozodój :)
Rdzawa odmiana samicy kukułki. Samce są szare, a samice w dwóch odmianach barwnych - rdzawej i szarej.
2015.16
Załącznik 150184
2015.17
Załącznik 150185