Witam wszystkich są to moje pierwsze kroki w fotografii więc proszę o wyrozumiałość:) Na co dzień bawię się w fotografie klubową. Proszę o konstruktywną krytykę:)
Optyka to helios 58mm
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam wszystkich są to moje pierwsze kroki w fotografii więc proszę o wyrozumiałość:) Na co dzień bawię się w fotografie klubową. Proszę o konstruktywną krytykę:)
Optyka to helios 58mm
Pozdrawiam
Portret bardzo przyjemny, ale zbyt wiele góry, ciachnąłbym co najmniej 3 cm.
troszkę wykadrowałem ( wg mnie było zbyt dużo miejsca nad głową), oraz nieznacznie zmieniłem kolor - wg mnie było zbyt zielono)
i co Ty na to ?
Faktycznie kadr za wysoki jakoś wyleciało mi z głowy:)
Co do zieleni to chyba odczucie subiektywne:)
Chciałem żeby kolory wyszły jak najbardziej naturalnie (głownie włoski i zieleń)
Zielona twarz nie za bardzo wygląda naturalnie
IMO też wersja v2 jest lepsza. Pierwsza zzieleniona wg mnie.
Helios tak zabarwia. Trzeba troszke WB sie pobawić :)
Może ta kobieta to UFO :shock:
Balans bieli się rypnął...
Kiedyś miałem taki TV co program z Marsa odbierał - wszyscy jeszcze bardziej zieloni byli niż na fotce pierwszej.
zaintrygowała mnie fotografia klubowa, o której napisąłeś na początku- mógłbyś coś pokazać ?
Dzięki wszystkim za rady:) i nie kobieta ufo:) . Faktycznie raw'a od początku wywołałem i pobawiłem się WB i wyszło lepiej . Co do heliosa to muszę się nim troszkę jeszcze pobawić ale przeglądając moje zbiory to faktycznie leci mu się w zielenie .
A oto fotki z lokali:)
Będą chętni będzie więcej
ps: fotka nr 3 ma być tak wykadrowana , wiem ze dziko i ze powinno być inaczej ale taka moja wizja:)
Sopot - jedna z pierwszych jakie wykonałem e-510
Bębenki- jak na obrazku fota koncertowa:)
Witam !
Moze tak by bylo fajnie ?
1.jpg (przed)
1bc.jpg (po)
1bcd (po) Dodalem ten zielony szalik choc nie wiem czy on byl zielony ;)
Pozdrawiam
Darekw1967 oj nie nie podoba mi sie:) popsułeś kolor płaszczu , szaliczka i tła . Właśnie dzięki kolorystyce ta fotka miała coś w sobie. Nie żebym nie był wdzięczny za pomoc w ocenianiu ale chciałem się dowiedzieć co jest nie tak (technicznie) na fotkach . Dlatego poprawiłem WB na coś takiego:
portret jak na moj gust za ciemny. WB - ustaw sobie przed sesją na szarą kartkę, po prostu daj modelce szarą kartę w dłon i jedno zdjecie zrob z tą kartą - sam sie zdziwisz co potrafi pipeta WB w rawerze.
Poprawiłem ponownie fotografie . Faktycznie widoczne były defekty skory a po wygładzeniu zrobiły się plamki. Mój błąd ...
Black bird dobrze mówi. BW poleciał bardzo.
PS Proszę zmienić stopkę na zgodną z regulaminem.
Stopkę>?? Teraz nie rozumiem:)
A następnym razem postaram się właśnie zrobić patent z tą kartką.
I teraz tak to wygląda;)
A1 Przed
A2 Po
Coś nowego ... bo jak patrzę na to ufo ( chodzi o kolor nie kobiete:) to jakoś mnie mdli:)
Zapomniałem podziękować za krytykę:) i pomocne rady.
A tu coś takiego:)
Za jedno muszę Cię pochwalić - jedna fota co 10 miesięcy do recenzji.Czego jak czego ale zanudzania widza nie można Ci zarzucić. ;)
Co do ostatniej foty - czy to bliźniaczki?
Nie :) to jedna osoba:) Fotka wykonana przy 1l wodeczki + pepsi i jestem zdziwiony że coś wyszło:)
Ohh staram się jak mogę;)
Nie no Panie:) Jak bym zamknął 1l sam to by mi co najwyżej artystyczne mazaje wyszły:) jasne ze w 2 osoby:)....
Hehe, ja po litrze na parę mógłbym zrobić makro podłoża, niekoniecznie aparatem :-)
Co do "bliźniaczek" to takie lustro nie specjalnie mi pasuje. IMO wyszło by lepiej gdyby któraś z nich miała nieco inną pozę. Było by ciekawiej.
Zdjęcie Dwie Agi całkiem sympatyczne i myślę, że ujęcie w nie podwójnym widzeniu także by się dobrze prezentowało.
eee to ja dziękuje za takie artyzmy z metabolizmu:) , wiejo niestety ale zdjęcie samej koleżanki nie należny do udanych:) . Ta footgrafia była złożona z 2 zdjęć dokładnie bo na org. widać jak bardzo "fotograf" miał w czubie :) wszystko leci na pysk:)
No to żeby następna fotografia nie byłą dodana za 10 miesiecy:) ot prosze moje zmagania z ręcznym rysowaniem światła....
Oj słabo te rysowanie światłem wyszło.
Model nie nawalił - fotograf. :P
:D A mógł bym otrzymać jakieś wskazówki w czym nawaliłem??
Obróbką.
Witam , po perypetiach z aparatem ( kradzież , uszkodzenie obiektywu) dorwałem się do nowego olka i mogę coś pokazać na forum.
Pierwszy raz robiłem fotki makro więc proszę o krytykę:)
W 1 i 2 nie leży mi kadr. Za dużo przestrzeni nad kwiatkiem przy jednoczesnym szybkim ucięciu go z dołu. Na 3 Coś Go wyszła tak nijako. Albo mocniej otworzyć i zostawić ostre tylko krople z samego przodu, albo mocnej przymknąć, żeby te na dalszej cześci płatka były bardziej wyraźne.
Co do 1 oraz 2 nie mam nic na swoją obronę:) nie wiedziałem zbytnio jak podejść do tematu....
Za to w 3 tematem miały być krople na samym dole ale jak widać coś mi nie poszło:) Może przyciąć >>??
Z tym już nic nie zrobisz, chyba, ze będziesz rozmywał i przygaszał kropelki będące w tle ;)
Jedyneczka zdecydowanie.
No to coś z ulicy:)
Miał być autoportret i nagle maluszek w kadrze :) no to cyknąłem :)
jak dla mnie calkiem fajna fotka ,ma cos .....