Witam
Wrzucam kilka fotek z Wrocławia do oceny
Wzgórze Partyzantów
1 , 2 , 3
Wersja do druku
Witam
Wrzucam kilka fotek z Wrocławia do oceny
Wzgórze Partyzantów
1 , 2 , 3
Fajny obiekt. Mam jednak nieodparte wrażenie, że troche ostrość się zgubiła. Wyostrzałeś po zmniejszeniu?
Dzięki -
4 , 5 , 6
7000628 raz :wink:
7.
Rotunda wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości. Ciekawe ujecie Urzędu Wojewódzkiego a i Most Grunwaldzki też ciekawy choć takie ujęcia już widziałem. Kaczuszki sympatyczne.
Dzięki za uwagi i odwiedziny
8 , 9
5- bardzo fajne ujęcie częśći Grunwalda, natomiast w fot. 8 wadzi mi ten słup
Dzięki
ładna kamienica
10
A przez to bydle utopiłem obiektyw
11
o :)
zapowiada sie ciekawa historyjka? opowiedz cos wiecej :)
Historyjka całkiem zwyczajna. Fociłem sobie Uniwersytet i Ossolineum z brzegu Odry a tu nagle podpłynęło do mnie to ptaszysko.Pstryknąłem mu dwie fotki a że kręcił się w odległości metra , postanowiłem zrobić portrecik "na plasko". Zalożyłem 40-150 ale coś nie ostrzył, tylko go dotknąlem i już był koło łabądka a woda zimna i głęboka. Pozostało stać ze łzami w oczach i patrzeć jak tonie. Jednak nie dałem za wygraną . Przyjechałem tam z podbierakiem, wyciągnąłem pół tony kamieni i błota ale nie obiektyw.Ot histryjka.:???:
Z tym obiektywem, to piękna jazda. Naprawdę pech jak diabli - współczuję, ale historyjka niesamowita. Jak by to był ZD-300 f-2,8, to bym się chyba w odmęty wody rzucił, no nawet już przy ZD 7-14 :)
Przy ZD-300 f 2,8 to się można rzucić z aparatem na szyji.
wspomniany uniwerek i Ossolineum
12 i 13
Na 10 faktycznie ładna kamienica. Lepiej wygląda fragment niż całość z daleka na 11. Lepiej widoczne są szczególy elewacji. Mam wrażenie, że "ogrągłość" kamienicy to sprawa krótkiej ogniskowej :roll: Spróbowałbym "normalnym" obiektywem. Gdyby jeszcze niebo było ładniejsze :wink:
Fajna ta 11, szkoda kabla na pierwszym planie. Ale cóż takie uroki miasta.
Historia z obiektywem nie do pozazdroszczenia.
Pozdrawiam
Dzięki za uwagi i spostrzeżenia
Trochę zimy jeszcze
16 i 17:wink:
Wrocław Partynice gród niestety zamknięty
18 ,19, 20