dużo na forum ostatnio o slubach, a że bez przerwy się wymądrzam to wrzuce jakies zdjęcia.. :)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
pzdr
Wersja do druku
dużo na forum ostatnio o slubach, a że bez przerwy się wymądrzam to wrzuce jakies zdjęcia.. :)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
pzdr
no i pozamiatałeś :)
bardzo ładne foty:grin:
robią wrażenie - bardzo dobre. Jakim szkiełkiem robiona 4-ka ?
Fajne :). Masz swój styl.
Nie myślałeś by rybie oko zastąpić ultra szerokim kątem?
bardzo ładne zdjęcia.
ostatnio oglądałem trochę ślubniaków i stwierdzam że to co pokazałeś jest na wysokim poziomie moim zdaniem.
Podoba mi się zwłaszcza to w jaki sposób uchwyciłeś przygotowania do ślubu,no i fakt że zdjęcia robiłeś z różnych miejsc-np zza pleców księdza.
Naprawdę robi to wrażenie.
Normalnie poleciłbym Cię znajomej na ślub ;)
O! Nowe jakieś! A jaka śliczniutka panna młoda...
Wow! Piękne fotki. Znakomite wykonanie i dobre pomysły sesyjne.
Już na Planecie Olympusclub zwracały na siebie uwagę.
Widać kunszt i staranną selekcję :)
Zazdraszczam
Pierwsze, siódme, ósma - mega-rewelacja, wszystkie zaś rewelacja. Co tu dużo gadać.
Rewelacja!!!Widać własny styl.Ciekawe jak na fotki zareagowali młodzi?
I niech ktoś powie, że to są zdjęcia do "kotleta". Może i fotografia ślubna nosi znamiona rzemiosła, jednak jak widać można być w tym rzemiośle artystą.
Znakomite zdjęcia. Być może nie każdej Młodej Parze przypadłyby do gustu ale mają swój styl. Ja byłbym niezmiernie zadowolony. Choć klientem już raczej nie zostanę, chyba, że przy okazji jakiejś okrągłej rocznicy.
No wkońcu, ćwicz, ćwicz, przydasz się ;)
hades, mam 20mm na FF ale tu jakoś się nie załapały do bestshotów ;)
Ggrzesiek, artystą nie artystą. na pewno można zrobić slubniaki po swojemu, z mocnym zaznaczeniem stylu i nie jest to równowazne z "zadzieraniem nosa" :)
dziekuje wszystkim za komentarze
aha nr 4 z 35L
very nice
Ósemka wymiata!!! Jak się drugi raz ożenię to masz u mnie robotę jak w banku. :wink:
świetne ujecia, dobre kadrowanie, czemu tylko nazwa taka pogardliwa? "ślubniaki"
Oglądam Twoje PF i Twoje prace bardzo mi przypadają do gustu
Już Ci mówiłem kilka razy, że chylę czoła Twojemu ''warszatowi'' tak jest też i tym razem...lecz jak juz jestes u nas, może opowiedział byś coś o soposobie obróbki bo jak widac jest jej trochę na Twoich zdjeciach i to ona w duzym stopniu nadaje tego ''klimatu'':)
Z góry dzięki i pozdrawiam;MicSzu.
Zdjęcie nr 5. Czy specjalnie zrobiłeś, że garnitur "młodego" był siwy w lustrze? :P
Ale tak poza tym, SUPER ZDJĘCIA!
super ale mimo tego nie ożenił bym się drugi raz :)
mi się już dawno podobały Twoje foty, jeszcze zanim zacząłęś na dobre robić śluby.
Co do kadrów - extra, choć pewnie nie chciałbym mieć wszystkiego w "szerokiej perspektywie", lubię dość ciasne kadrowanie. No i obróbka. Lubisz bardzo jasne foty, wręcz sztucznie rozjaśniane, na granicy przepału lub często przepalone. Mam mieszane uczucia co do tego. CZęsto lubię tak właśnie obrobić foty a czasami wracam do nich i mi nie podchodzą...W ogóle zauważam takie tendencje w obróbce "ślubniaków" :) Jasno, czysto, gładko. Przy okazji pytanie - robisz to już na etapie ustwień sprzętu (korekcja na plus), czy dopiero w kompie?
Podsumowując - spokojnie oddałbym swoją uroczystość w Twoje ręce.
Ale w jednym masz małego minusa. W innym temacie napisałeś że nie reżyserujesz a tu pokazałeś fotki z przygotowań w pełni aranżowane ;)
Jak widac po niektorych zdjeciach rybie oko rzondzi. Autorowi gratuluje podejscia do tematu, nawet tak obstrykany temat jak ślub, wesele potrafi byc w twoim obiektywie bardzo ciekawy.
dzieki wszystkim,
lessie, nic nie aranzowane oprocz minisesji plenerowej w pokoju - to nie reportaz i tam mowie jak chce zeby wygladalo zdjecie. reportaz jest caly live :) Co do przepalow to ich nie ma - sprawdz sobie wartosci RGB - przepalone sa tylko okna i zarowki - reszta trzyma szczegoly. A naswietlanie jak ja to nazywam "pod kreskę" lubie i stosuje od zawsze - naswietlanie - czyli na etapie fotografowania
slubniaki to nie pogardliwe stwierdzenie :)
meister, na garniturze jest welon, o to chodzi? :)
A powiedz chopaku, czym świecisz ?
no, reportaż to chyba nawet ciężko byłoby reżyserować, choć znam i takich :)
o przepałach to napisałem "na granicy" i tak właśnie jest: wratości CMYK rzędu 1-4% to właśnie na granicy. I nie mam nic przeciwko temu - jest ładnie.
A jak podchodzisz do pleneru? Też bez ustawek?
Masz swój styl i to jest fajne, do tego dążę osobiscie, na razie z mizernym skutkiem
chłopaku swiece lampami canona :)
lessie, plener to zawsze ustawki :)
Oryginalne spojrzenie, pierwszy raz widzę ślub zrobiony fiszajem.
Fajnie wyszło wnetrze kościoła z młoda parą, choć trochę krzywe.
No i ta dziewiątka... Powala.
a czego obecnie używasz ze sprzętu? Co niesiesz w torbie jak lecisz na pełnej wersji ślub?
Pytam tak z czystej ciekawości, czym pracujesz...
Zdjecia świetne i niepowtarzalne w swoim stylu. Oprócz nietuzinkowych kadrów zaznaczyłeś na nich swoje piętno i sposób widzenia który podniósł walory uchwyconych chwil. Ta sztuka nie zawsze sie udaje ale Ciebie to nie dotyczy.
ksb tak bogato nie jest :)
zenitar 16, sigma 20, canon 35L, 50, 85, 135L :)
Już widziałem Twoje zdjęcia - chyba na Forum FS - podobają mi się twoje prace - a zwłaszcza obróbka. Widziałem tez na blogu zdjęcia ze zjazdu FFS Marty Potoczek - dobrze wyszła:) Chyba nawet pisała że sama jest pod wrażeniem:) Jeden ślub razem z nią robiłem stad zwróciłem na to szczególna uwagę.
Co do szkieł, to nieźle wycisnąłeś z tego zenitara :)
Powiedz mi jak się robi zdjęcia tą Sigmą? Chętnie bym zobaczył jakie robi fotki w połączeniu z 5D.
Tez jestem ciekawy ile wyciskasz z 85?:)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Swoją droga byłem przekonany że masz Nikona D3:)
Ja wiedziałem że Gary ma Canona, bo "zaraził" nim mariusha ;)
Swoją drogą Gary organizuj warsztaty takiej jak Kalina - chętnych będziesz miał komplet :).
ksb, sigma dziala. jest bardzo ostra na 2,8. uzywalna na 1,8. AF ma nie za szybki :) i ma sliczną flarę ale bdb trzyma kontrasty