Witajcie,
Postanowiłem przywrócić OlyRulez do życia.
[edit 2009-06-27] tu było nieaktualnego coś.
Wszelkie pytania proszę zamieszczać poniżej.
Regulamin: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=16772
Wersja do druku
Witajcie,
Postanowiłem przywrócić OlyRulez do życia.
[edit 2009-06-27] tu było nieaktualnego coś.
Wszelkie pytania proszę zamieszczać poniżej.
Regulamin: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=16772
Grizz, może kilka słów przypomnienia dla nowych (jakbym źle napisała, proszę popraw).
Czy jest Olyrulez? Kto głosuje? Czy są nagrody?
Olyrulez jest zabawą dla użytkowników forum, w której to wybieramy co tydzień jedno najlepsze zdjęcie w danej zabawie. Wybór zdjęcia odbywa się poprzez głosowanie - w głosowaniu biorą udział wszyscy zarejestrowani użytkownicy forum. Jest to zabawa, w której nagrodą jest prócz własnej satysfakcji, opublikowanie zwycięskiego zdjęcia w publicznej galerii w odpowiednim albumie.
Kto wybiera tytuł?
Zwyczajowo tytuł kolejnej edycji wybiera wygrany, chyba, że się z tym spóźnia - wówczas decydują modzi/administracja.
Ile można przesłać zdjęć?
Każdy może wysłać tylko jedno zdjęcie w danej edycji. Może to być zdjęcie, które pojawiło się już wcześniej na forum, nie powinno być jednak opatrzone nazwą autora.
Jak umieścić zdjęcie?
O sposobie umieszczania zdjęć napisał wyżej Grizz.
A co jeśli chodzi o ukrywanie autora zdjęcia? Chodzi mi o to czy do ogłoszenia wyników głosowania każdy autor musi być anonimowy, co wiąże się np z tym żeby zdjęcie nie pojawiało się nigdzie indziej na forum wraz z podpisem autora lub nie było jakiejś agitacji typu "fota nr 3 to jest moja" itp itd ?
Myślę, że warto odnotować istotną zmianę w stosunku do wcześniejszej wersji regulaminu - nie ma już punktu mówiącego, że zdjęcie musi być wykonane Olympusem... Koledzy z innymi gratami, niezależnie od tego czy już nie mają Olka czy jeszcze nie mają, spokojnie chyba mogą się zabawić...
Nie musi... przynajmniej nie w obecnej formie (przesyłanie przez galerię), bo po prostu się nie da. Jak fotomic wróci ze swoimi zabawkami, to będzie anonimowość. Dodatkowo patrz punkt niżej.
Intencja jest taka - OR to zabawa dla klubowiczów, dlaczego więc osoby będące klubowiczami miałyby się nie bawić?
Wymóg robienia zdjęć olympusem pozostaje prz 4 porach roku.
Jeszcze jedno pytanko, bo nigdzie odpowiedzi nie widzę - to ma być nowa, niepublikowana fotka? Czy może być co, co już wcześniej pojawiło się w galerii?
Pozdrawiam
Może byc to zdjęcie publikowane wcześniej, ale miło by było jakbyś pokazał coś nowego :)
Kurcze nie widze nigdzie albumu "OlyRulez Zgłoszenia" w wyborze albumów... Czy mam sobie sam dodać taka pozycje w albumach osobistych?
Sorki jeśli gdzieś pisało, ale nie mogę znaleźć ...
Argh. Mój bład. Już jest ok. Dzięki za sygnał. Rep+
Do kitu jest, że jak się wstawi zdjęcie do galerii, to tego samego dnia nie można wstawić foty na końkurs OlyRulez. Trzeba się pilnować, żeby nie robić tego ostatniego dnia....
Chciałem zobaczyć wyniki OR " Więcej koloru " i wyświetla mi się taki komunikat... VERDI, nie masz uprawnień do przeglądania tej strony. Może być kilka powód zaistniałej sytuacji:
- Nie masz wystarczających uprawnień aby przeglądać tę stronę. Może próbujesz edytować nie swoją wiadomość, lub próbujesz użyć funkcji dostępnych tylko administratorowi?
- Jeżeli próbujesz napisać wiadomość, administrator mógł zablokować Twoje konto, lub nie zostało ono jeszcze przez Ciebie aktywowane.
....nie wiem o co chodzi ?!....
Musisz kolego kapinkę zaczekać, aż grizz upora się z obrobieniem wyników.
Cierpliwości :wink:
W takim razie komunikat mógł być trochę inaczej sformułowany....bo już myślałem, że mnie wykopali z tego portalu:cry:...
W tym sęk, że nie...to tak jakby dostać w pysk za darmo...:grin:
Szukałem, szukałem i nie znalazłem ...
Jak wygląda sprawa terminów ??
Czyli co decyduje o tym kiedy jest koniec nadsyłania prac i zaczyna sie głosowanie ??
Co decyduje o tym kiedy sie kończy głosowanie ??
Pozdrawiam.
Hmm, mogę odpowiedzieć? :oops:
Przede wszystkim mówi o tym punkt szósty punkt regulaminu:
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=16772Cytat:
Edycja trwa zazwyczaj tydzień. Tyle samo trwa głosowanie. Jednak szczegóły danej edycji określone są w osobnych postach.
Tyle regulamin, wystarczy popatrzeć na datę rozpoczęcia czy to zgłaszania prac czy to głosowania.
Jesli coś jest w danej edycji inaczej (np. jakies opóźnienie itp)to podaje to do wiadomości moderator, najczęściej Grizz.
Pytanie mam:) kiedy się kończy głosowanie? jest jakiś konkretny termin, czy konkretna liczba oddanych głosów?
Chyba ta nowa maszynka nie pomaga :roll:
Pozdrowionka ;)
Mam sugestię dot OR może co jakiś czas wracać do tematów poprzednich edycji, które cieszyły się dużym powodzeniem?
Wykluczyć prace które już brały udział i finito. Damy szanse nowym użytkownikom sprawdzić się w temacie Las, Woda Portret... a i administracja nie będzie musiała na siłę wymyślać coraz bardziej abstrakcyjnych nazw, licząc na dowolną interpretacje użytkowników forum.
Proszę opacznie nie odczytać posta jako atak, tylko jako chęć pomocy.
pozdrawiam
Dobry pomysł.
Dawno nie zaglądałem do konkursu a tu takie zmiany...
Forma wyświetlania zdjęć w wątku do głosowania zupełnie mi nie leży.
Jest ładnie i na pewno bardzo nowocześnie ale nie da się wyświetlić wszystkich fotek jak poprzednio, w jednym oknie, tak, żeby można je było porównywać tylko przewijając stronę.
Starzeję się chyba i kostnieję bo tak mi zupełnie nie pasi :roll:
Wybaczcie, ale poprzednia forma zabierała z 3 razy więcej czasu na wyklinanie wszystkiego.
Jak ktoś napisze ładny automacik, żeby zdjęcia w wątku zamieszczał, to formę będzie można zmienić.
Możesz cofnąć głos.
Pozdrawiam
ogólnie ile trwa każda edycja konkursu?
Jak Fotomic napisał skrypt i prowadził OlyRulez to chodziło to jak w zegarku. Fajnie, gdyby stare i dobre wróciło.