Popełniłem trochę tego... W sumie... trzymam... nie pokazuję... A może nie są takimi gniotami jak mi się wydaje ;)
Pierwsze trzy: Centrum Sztuki Współczesnej w Toruniu - schody.
Wersja do druku
Popełniłem trochę tego... W sumie... trzymam... nie pokazuję... A może nie są takimi gniotami jak mi się wydaje ;)
Pierwsze trzy: Centrum Sztuki Współczesnej w Toruniu - schody.
Fajne. Lubię takie abstrakcyjne potraktowanie tematu.
Chętnie obejrzę inne.
Fajne fotki. Szczególnie wpada w oko MSZ 1 - symetria, nietuzinkowy kadr, bardzo się podoba.
3 - też całkiem przyjemna fotka
2 - MSZ najmniej udana z serii - nie przemawia do mnie.
Czekam z niecierpliwością na następne i pozdrawiam...:wink:
MeWash to Miłosz tak po angielskawemu, hę? Też okres takiego, hm, przeinaczania polskich słów przechodziłem. Jak miałem 14 lat :-)
Co do zdjęć: słabo nie jest, podobają mi się, chyba drugie i trzecie najbardziej, nie mam faworyta.
ładnie grają . Pokaż więcej.
dobreeee :) w jedynce troszke nie zagrala symetria (cos tam wystaje z jednej strony) ale ma najlepsze swiatelko. 3 ma najlepszy klimat, a dwojka chyba najslabsza, co nie znaczy, ze kiepska :) podoba sie.
Bardzo fajne abstrakcje architektoniczne.
Drugi raz dzisiaj oglądam takie fotki, jak lubię :)
Pierwsza byłaby najciekawsza ale, jak napisał K@czy, trochę brakuje symetrii.
A od czego jest stempel? :-P
Dalej w kolejności jest trzeci kadr, symetrie przełamuje owarty "szyb" windy i bardzo ładnie uzupełnia kompozycję.
Ten w środku wymienię na końcu a to dlatego, ze pomimo ciekawej kompozycji, brakuje mi głębi ostrości na schodach z przodu.
Ale to moje widzimisię, Ty masz swoje i o to chodzi :)
Podoba się.
Z innej beczki. 4 mech - podoba mi się ze względu na 'zieloność' a przynajmniej to co pokazuje mój monitor jako zielony ;) 5 - też zielone a na dokładkę ma 'twarz' :D
Jaszczur naprawdę świetny. Może trochę większa GO by była lepsza, która by bardziej wydobyła łapki tego smoczka, ale główka wyszła super.
Witam
Jaszczur świetny. "Minę" ma bardzo pocieszną.
Bardzo też podobają mi się zdjęcia z pierwszej strony. Ciekawy obiekt i ciekawie pokazany.
Pozdrawiam
Za przedpiszcami - jaszczurek rewelacja...:grin:
mech natomiast - po przekątnej ustawiona GO - ciekawe spojrzenie...:wink:
jaszczurka fajna - GO trochę większa by się przydała i MZ trochę dużo elementów w kadrze
6. Rowy, sztorm. Pstryk z wakacji.
O, ta żaba z łabędzią szyją na 5tce super wyszła.
Widoczek morski - niezgorzej, ale po co te patyki w lewym dolnym rogu.
Jaszczur, owszem wygląda zabawnie, ale nienaturalnie. Zniekształcenie perspektywy + mała GO, dało nienaturalny (MZ) efekt. Duża, wyraźna główka (świetne spojrzenie gada :)) i niewyraźny, mały korpus robią wrażenie karykatury.
Sztorm podoba się, ładne, naturalne kolory. Zastanawiam się tylko, czy nie lepiej by wyszło, gdybyś jeszcze troszkę poczekał, żeby ludzik doszedł do dolnego, lewego MP :roll:
Witam.
Ponieważ to kącik początkującego, to pozwoliłem sobie na mały OT, który przyda się żółtodziobom (czyli mnie).
Korzystając z okazji i przykładu jaszczurki, chcę zapytać o te kółeczka - przezroczyste białawe. Nie są to rozmyte jaja tej samiczki, bo to jaszczurka żyworódka :). Wydaje mi się, że to jakieś wewnętrzne odbicia światła od soczewek przy świetle bocznym lub odbicia szyby.
Pytam o to dlatego, że mam trochę takich zdjęć; sądziłem, że jak założę filtr UV na mój 17,5-45, to tego nie będzie. A szczególnie przy silnym słońcu. Nie bardzo mogę sobie z tym poradzić w olympus master 2, czy picasa. Czy w jakimś innym programie można coś takiego edytować? Czasami to ładnie wygląda ale jeśli pojawia się np. wielkie kółko na twarzy żony, to później jest awantura "nie umiesz robić zdjęć! na coś tyle kasy na ten sprzęt wydał!" itp, :)
A może założyć osobny wątek o blinkach i duszkach?
To raczej bokeh, coś jasnego było w tle.
7. GP Belgii 2008 - niestety kadrowane...
ładne
napisz coś o sprzęcie i szkiełkach
Sprzęt to E-510 14-42, 40-150, 35 i FL-36
8. Jeszcze jedno zdjęcie z Centrum Sztuki Współczesnej w Toruniu. Te sześciany to fragment ekspozycji "Interaktywny plac zabaw"
Dobre.
Przydałoby się wyprostowac po bokach, to figury geometryczne, jak symetria to symetria :roll:
Dobrze kombinujesz GP Belgi super wyszło jak na takie szybkie bolidy.
fajne, podoba "misie" ;)
bolid sympatycznie, ciekawe z jaką prędkością się poruszał
sześciany = ciekawy temat, szkoda że podłoga ma taki brzydki kolor, ale na to wpływu nie miałeś
Zdecydowanie masz oko do kadrowania :)
:oops: Dziękuję
Spróbuję coś w GIMPie poprawić.
Niestety, stety siedzieliśmy przy prostej na której prędkość dochodziła do 300 km/h. Polowałem na bolidy 40-150 i wierzcie mi trafić coś co nie będzie poruszone, jako tako skadrowane i w ogóle będzie cały bolid ;) to było wyzwanie.
Pokażę skrajności (nie do oceny):
to tym bardziej szacunek za zdjęcie roberta k.
8a. Poprawione, poprostowane na tyle na ile miałem cierpliwości do tych nieszczęsnych sześcianów.
Teraz jest siuper :wink:
Niby te sześciany fajne, a nie umiem ich oglądnąć... Ucieka mi wzrok w tę jasną górę.
Ale to chyba dobrze świadczy o zdjęciu, że się człowiek nad nim zastanawia :)
8a - po "prostowaniu zdecydowanie lepiej, ładna fotka. Odnośnie wyścigów to MSZ całkiem fajnie wyszło 9-f1 - dobra próba panoramowania, widać ruch i akcję, trochę tylko przyciąć z prawej...
Pozdrawiam
11. Moja córka po utracie dolnej jedynki - dokumentacja dentystyczna ;) ale podobają mi się kolory. Wiem, górę uciąłem ale to pierwszy ząb, który wypadł więc emocje wzięły górę...