2.
3.
4.
Sory za przewagę tramwajów (następne będą pociągi :D). Pozdrawiam.
Wersja do druku
2.
3.
4.
Sory za przewagę tramwajów (następne będą pociągi :D). Pozdrawiam.
Ech, no i fajnie. Bezpretensjonalnie. Kolory, moim zdaniem, o wiele lepsze. Niż z cyfry. I bardzo dobrze, tak trzymaj.
Tramwajów mało widać, sa to raczej ich duchy ;)
sympatycznene, nocne fotki, przyjemnie się je ogląda.
Najbardziej przypadły mi do gustu kadry trzcie i drugi, własnie w tej kolejności.
Zastanawiam sie tylko, skąd tyle szumu (ziarna, artefaktów) jest widoczne na gładkich powierzchniach. Obróbka czy kompresja?
PS
Jesli mogę coś Ci zasugerować, to może zmieniłbyś tytuł wątku na, na przykład, "Moje miasto - analogowo"?
"Analogowe miasto" to trochę dziwne sformułowanie ;)
Bardzo mi się podobaja.
Dzięki,
rocco, już odpowiadam.
Szumy wydają mi się być normalne, również na gładkich powierzchniach choć to może być wina labu, w którym skanowałem lub jakości filmu, wszak kosztował niewiele, bo 5zł. W cyfrze ich nie lubię, w analogu mi nie przeszkadzają :)
Co do artefaktów, raczej wina obiektywu.
I aparat mi lekko rysuje klisze co widać na samej górze zdjęcia.
Bardzo fajne .. trochę inne spojrzenie niż cyfra i cyfra. Dwójeczka widzę próba nerwów.
Bardzo fajne. Czekam na więcej.
Gratulacje za próby z analogiem! Ta tematyka jest u mnie na tak.
Jednakże mam podobną uwagę jak rocco do zbytniej jasności , szczególnie 3. Czy to takie naświetlenie filmu czy przy wołaniu ?
ps.na jakim filmie robiłeś fotki?
podoba się! dawaj więcej!!!
Właśnie najlepsze na tych zdjęciach są kolory. Czerwony tramwaj i przejścia między niebieskimi i zieleniami to mi się podoba no i naturalne ziarno. Kurcze teraz wszystkie zdjęcia z cyfry są gładkie a i tak wszyscy narzekają na szumy a to tak fajnie wygląda ech.
Jeszcze jedno.
5.
Też ładne, ale z tramwajami były lepsze. :)
EuroLiberty to że coś fajnie wygląda nie znaczy że muszę to kupować. Powód że nie fotografuję analogiem jest prozaiczny, po prostu nie mam czasu się pitolić z wywoływaniem i obróbką a nawet powiem więcej nie mam o tym zielonego pojęcia. Poza tym co za problem mieć i analoga i cyfrę:P
Co do zdjęć to już wcześniej napisałem, że miło się ogląda i oczywiście z chęcią obejrzę kolejne prace.
Jest fajnie. Kolory pasuja do klimatu.
@ 5 - widzę, że Mariacką upiększyli ;-)
@ 1 - to podoba się mi najbardziej.
Niestety chyba coś serwer szwankuje i nie widać poprzednich zdjęć, a ja nie widzę opcji edycji posta, więc wrzucę je jeszcze raz tutaj, choć nie pamiętam poprzedniej kolejności.
1.
2.
3.
4.
5.
i dorzucam nowe:
6.
7.
8.
9.
2,3,4 bardzo fajne.
Klatki schodowe klimatyczne, podobają mi się.
Co ja widzę? Katowice! :D
A co do zdjęć. Najbardziej podobają mi się 3 i 4. W 4-ce nie podoba mi się prawy-dolny róg. Klatki schodowe już trochę mniej, są jakby za mgłą. Może to wina skanu?
Jeżeli masz problem z serwerem, to może wrzucaj zdjęcia na imageshack?
Pozdrawiam
nie znam Katowic, ale jak patrze na 11 to przypomina mi sie "nauka jazdy" i odcinek z blondyną: "kaj Ty dziołcha jedziesz, zakaz wjazdu jest, nie widzisz ?" :lol:
mam wrazenie ze to tam własnie miało miejsce :)
a fotki miodne :cool:
Miasto jak miasto za to w oko wpadły mi dwa obrazki ciemnych klatek schodowych.
Podobają się.
Muszę przyznać, że bardzo podobają mi się kolory na Twoich zdjęciach. Rzeczywiście zupełnie inne niż z cyfry, takie stonowane. Kadry równiez bardzo ciekawe.