http://www.partner.olympus.pl/2009.0...o_ze_soba.html
Właśnie dostałem ww. info od marketingu Olympusa.
Pozdrawiam
Wersja do druku
http://www.partner.olympus.pl/2009.0...o_ze_soba.html
Właśnie dostałem ww. info od marketingu Olympusa.
Pozdrawiam
O... ktoś tu spi i nie wie co sę na forum dzieje... było :D
o e-3 dyskutujemy tutaj: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15863
W tym wątku niech będzie o promocji e-30
Możliwe, że było. Dyskusje sprzętowe przeglądam dosyć pobieżnie. Ale dlaczego zmieniłeś tytuł na "e-30"? Promocja dotyczy też (a może nawet przede wszystkim) E-3.
Pozdrawiam
Radek a możesz napisać więcej o promocji lojalnościowej? Co mają zrobić dotychczasowi użyszkodnicy, aby się na nią załapać?? - w kontekście udowodnienia posiadania Olysprzętu??
Nie ma jeszcze informacji, ale będzie zapewne tak jak ostatni - tzn, trzeba miec poprzedni sprzet zarejestrowany na stronie olympusa.Cytat:
Aby mieć prawo do skorzystania z tej oferty lojalnościowej, obecni posiadacze aparatów fotograficznych E-System muszą jedynie kupić nowy E-30 (sam korpus lub dowolny zestaw), zarejestrować go online i przesłać swoje zgłoszenia do 31 marca 2009. Więcej informacji o promocji Olympus E-30 “Oferta lojalnościowa” przedstawiono na stronach internetowych pod adresem: www.olympus.pl.
Kurcze, nie pamiętam czy rejestrowałem graty :)) prawie na pewno nie.
Ktotek, masz racje nikt nie daje nic za darmo, ale to stwierdzenie brzmi nieco niefortunnie :)
"to pełne możliwości przenośne kreatywne studio kładzie nacisk na ekspresję wypowiedzi fotograficznej" - to już hardcore, ale wiem... inne firmy tez piszą takie bzdury.
Fakt szkoda, że promocja lojalnościowa dotyczy tylko dla kogoś kto kupi E-30 :-(
Skoro to promocja lojalnościowa to powinna dotyczyć każdego kto ma E-system.
A może jakas promocja dla Olyklubowiczów ?? Na pierwsze 10 zamówień ?? ;-)
Własnie wk.. mnie Neckermann- podnieśli cenę wyjazdu na narty o 15% - i nie zamierzam im tego odpuścić, szybciej zrezygnuję. Kasa pójdzie na E30?
no dobra to niech dodają do E-3 i E-30 :-)
pozdr.
nie dziwi mnie, że promocja "lojalnościowa" dotyczy zakupu konkretnego sprzętu, w tym przypadku E-30, ale pojmowanie lojalności klienta tylko w zakresie systemu 4/3 to jednak IMHO niefortunne posunięcie Olympusa. A co z klientami, którzy do tej pory używali kilka / naście aparatów Olympus innych systemów ? i chcieliby w chwili obecnej kupić pierwszą lustrzankę cyfrową ? Olympusowi nie zależy na pozyskaniu nowych nabywców E-systemu ?
Widocznie tych użytkowników jest tak mało ze nikt nad tym nie myśli.
Zapewne zależy i marketing Olka podejmuje szereg działań żeby ich pozyskać. Ta określona promocja jest skierowana na dotychczasowych użytkowników E-systemu bo E-30 jako zaawansowany aparat skierowany jest głównie do tych osób, szczególnie w pierwszym okresie sprzedaży jak sadzę. Dla mnie to rozsądna promocja, zawsze w przypadku uzależniania jakiejś oferty od innych czynników znajdzie się ktoś niezadowolony, ktoś kto się nie załapie. Zawsze można się doszukać powodu do narzekań...
Chciałbyś kupić E-30 i skorzystać z tej promocji ale nie możesz bo nie zarejestrowałeś na siebie do tej pory żadnego sprzętu E-systemowego?
Cytat:
Napisał dziekan https://forum.olympusclub.pl/images/...s/viewpost.gif
Polecam biuro Yafi Sport :smile: W tym roku znowu do Livigno śmigamy super organizacja i rozsądna cena na koniec sezonu.
Również polecam Livignio, Boskie warunki, super pogoda,Cytat:
Napisał Koriolan https://forum.olympusclub.pl/images/...s/viewpost.gif
koniec sezonu odpada- tylko ferie szkolne. Zresztą to i tak moje Panie będą jeździć.
Ja wolałbym tam gdzie można jeździć na nartach.. wodnych.
po nartach winka itp. alkohole w rozsądnych cenach[ strefa bezcłowa :-P]
a co do nart wodnych, od zeszłego roku czynny wyciąg w Szczecinku, masz ok. 200 km, sezon ruszy w kwietniu,- zapraszam,może uda mi się jakieś fajne fotki strzelić i zamieścić- marzenie,
ciekawa jestem kiedy ruszy sprzedaż E-30 ?
pozdrawiam
:wink:
heh, no chętnie bym zobaczył statystyki udziału E-Systemu , kompaktów i pozostałych aparatów Olympusa w PL.
Wydaje mi się, ze pozycja Olympusa w kompaktach jest dużo wyższa niż w dslr.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
nie pisałem o wszystkich tylko o uzytkownikach olympusa :-).
nie chodzi o narzekanie, ale sądzę, że wejście na rynek z nową puszką spozycjonowaną nieco z boku w stosunku do E-3, w cenie wyższej od tego modelu i lansowanie promocji tylko dla użytkowników e-systemu, to w obecnej sytuacji rynkowej (przynajmniej u nas w kraju) to strzał w stopę. Patrząc na progres wzrostu sprzedaży lustrzanek w ostatnich 2 latach i prognoz na najbliższą przyszłość, moim zdaniem, wielu dotychczasowych użytkowników kompaktów przesiądzie się na swoją 1 lustrzankę. Czy przy tej promocji jaka jest, jest ona faktycznie zachęcająca dla tych ostatnich ? nie wspominam już nawet o użytkownikach kompaktów innych marek.
Co do mojego korzystania z promocji, to uwzględniając walory obu w/w aparatów oraz ich ceny wybrałbym E-3. Być może taka jest obecna polityka sprzedażowa olka, ale w PL nie przynosi ona jak dotychczas super rezultatów.
sorry, coś mi cytaty zaspamowało :oops:
Kwestia promocji na E-30 a zwłaszcza E-3 jest dobrym początkiem dla nowych, takich jak ja. Problemem są przesiadki tych, którym E-3 nie wystarcza a E-5 (tak, tak napisałem to :lol:) nie daje nadziei.
W kwestii sprzedaży DSLR, Soniak Olkowi się czkawką odbił, niestety...
no jeśli dobrze rozumiem, to nowych w e-systemie promocja raczej nie przygniecie.
No właśnie nie za bardzo, trzeba trochę poczekać i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie :)
Na fotozakupy.pl cena E-30 (body) spadła o 200 zł, aczkolwiek jeszcze troszkę drogo :/
pozdr.
Moim zdaniem promocja lojalnościowa dla posiadaczy kompaktów Olympusa to bardzo dobry pomysł. Udział w rynku kompaktów Olek ma na prawdę duży. Nie szukając daleko - znaczna większość moich znajomych ma kompakty Olympusa. Chyba wszyscy są z nich bardzo zadowoleni. Spotkałem się nawet z opiniami wśród nich, że "Olympus to chyba najlepsza firma produkująca aparaty".
Problem w tym, że ceny kompaktów są często porównywalne z cenami akcesoriów do lustrzanek. Ciężko będzie więc wybrać odpowiedni gratis. Może akumulator? Filtr UV/PL? Torba? Karta pamięci?
gdzie sie rejestruje sprzet? i samego siebie?
Przestańcie tczyć flame'y i robić OT... bo polecą mandaty. Nie che mi się slęczeć i przenosić postów.
Tutaj
http://www2.olympus.pl/consumer/208_register.cfm
@Grizz- dla mnie kolejna strona wątku bo promocji na E-30 z której nikt jeszcze nie miał okazji skorzystać, zaczęła skręcać w tak wesołą stronę, że napisałem to co napisałem.
dziękuje :)