Moje początki z :esystem2:-510 :) Proszę o opinie.
Na pierwszy rzut zdjęcia z rejsu po Adriatyku.
Wersja do druku
Moje początki z :esystem2:-510 :) Proszę o opinie.
Na pierwszy rzut zdjęcia z rejsu po Adriatyku.
Nie jest źle.
Drugie prosi się o wypoziomowanie.
Mi się podobają. Oczywiście nie są powalające lecz coś w nich jest. Ostatnie jest dość ciekawe to znaczy kompozycja z tym że nie podoba mi się ta skrzynka z płyty no i przydało by się światło nadające lepszy klimat. Oczywiście jestem takim samym albo większym amatorem od Ciebie więc moje zdanie niewiele tu znaczy w szczególności w kwestiach technicznych.
Jestem przekonany że będą z Ciebie ludzie:))
Zapowiada się BDB.
Jest nieźle, a będzie nieźlej. :wink: Trójka fajna. Zachody słońca sztampowe - jak to zachody.
Trójeczka bardzo udana. Dwójka dość klasyczna, ale tez miła dla oka.
Jedyneczka - niestety nic ciekawego :/
Ale wejście na forum dobre :)
Witam
Na żywo zachody słońca z pewnością robią znacznie większe wrażenie, niż kosze z owocami i warzywami. Na zdjęciach bywa inaczej :). Wszystkie 3 bardzo przyjemne.
a ja tam lubię zachody i nie uważam tego za sztampę. Ale poziom dwójki to by się przydał.
Witaj
Ładne poczatki,ta trzecia w tym początku najładniejsza :-)
Ładne przywitanie i zdjęcia też .
Witaj na forum .
Niezle... Mi sie najbardziej to pierwsze podoba ;)
Hej Ci!
bardzo ciepłe, pełne wrażliwości i miłe zdjęcia :-)
Ojej, nie spodziewałam się, aż tylu odpowiedzi za pierwszym razem :) Bardzo dziękuję wszystkim za konstruktywne opinie ;)
Te pierwsze zdjęcia, które wrzuciłam to były bardziej takie zdjęcia albumowe z wakacji i raczej nie myślałam profesjonalnie o fotografi ;) Ale w lutym wybieram się do Południowej Azji i postanowiłam się przeszkolić, żebym po powrocie mogła pochwalić się już jakimiś bardziej profesjonalnymi zdjęciami :)
Zatem wrzucam następne fotki i czekam na dalsze opinie :) Tym razem nasze piękne Zakopane i dwie fotki z Paryża.
Pierwsze z drugiej serii nie jest OK.Odbior psuje przejarana sciezka.Najbardziej podoba mi sie drugie.
Przejarane niebo w trzecim zdjęciu z drugiego rzutu też psuje klimat. Ogólnie jednak zdjęcia są do zaakceptowania, co w przypadku początkującego fotografa jest już pewnym osiągnięciem (biorąc pod uwagę "osiągnięcia" wielu innych). I widać w nich jakiś zamysł autora, a nie pstrykanie na pałę.
Proponuję numerować kolejne zdjęcia - będzie łatwiej się do nich odnieść w komentarzach.
Przecież ponumerowałam? To tylko u mnie tak wygląda?
Faktycznie, przeoczyłem. Sorry :)
Mi bardzo się podoba 1, 3, 5 i 6. Bardzo przyjemne w odbiorze zdjęcia.
pierwszy "rzut" wydaje mi się lepszy, ale widać, że we wszystkich zdjęciach jest pomysł, a to miłe... ;)
Całkiem dobrze w oko wpadły kadry 1, 2, 5 i do nich większych uwag nie ma. Zdjecie 3 trzeba aparat wyżej podnieść tak aby zobaczył wyraźnie co jest w koszach. Zdjęcie 4 prześwietlona ścieżka zepsuła kadr. Musisz zwracać uwagę na ekspozycję zdjęcia najwygodniej spojrzeć w histogram po wykonaniu zdjęcia. Zdjecie 6 obiekt ciekawy jednak sfotografowany z nieciekawego miejsca i nie wiadomo co jest tematem przewodnim drzewa czy katedra.
Ładne fotki i debiut na forum - w kolejności MSZ "podium" zajmują 2, 5, 1.
2 aż prosi się o wyprostowanie, w 4 faktycznie przeszkadza wypalona ścieżka, a 6 trochę drażni obcięta lampa w prawym dolnym rogu.
Generalnie ciekawie, ciepło - tak Trzymaj...:wink:
Pozdrawiam
4. było by dobre gdyby nie kiepska obróbka(lub jej brak mimo tego, że jest potrzebna) no i przepał.
6. chyba warto było obrócić aparat o 90st.:)
Czekam na kolejne.
Poprawiłam tą nieszczęsną drogę ;) Co myślicie?
No i teraz to zdjęcie "wygląda" :)
Podoba mi sie :)
MBSZ Twoje najlepsze foto do tej pory ;)
Pozdrawiam.
Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie z Czerwonych Wierchów. Znowu pewnie będzie problem z drogą ;) Ale wydaje mi się, że tym razem nie jest przepalona (przynajmniej na moim monitorze) :P
Nie jest przepalona, jest OK chcociaz bardziej podoba mi sie poprzednia fotka.
Problemy są zawsze z drogami (szlakami i innymi miejscami), które są pełne drobnych kamieni. Ilość krawędzi, odblasków i drobnych szczegółów to wyzwanie, mnie zawsze trudno jest zrobić tak, żeby nie wydawały się przeostrzone.
7. super - świetny kadr
8. jest ok. Droga nie jest przepalona, ale zdjęciu mała zabawa suwaczkami by nie zaszkodziła.
Musisz górami człowieka szturchać w taki czas ponury, że ani nosa wychylić... :D
Ósemka jest bardzo fajna - tylko chmury uciekły Ci we fiolet. Można by machnąć to i owo przy wywoływaniu zdjęcia.
Ale i tak wolę fioletowe chmury, niż wypaloną białą dziurę na niebie, jak na zdjęciu ze ścieżką :)
Mnie podchodzi seria pierwsza i fotki "paryskie".
Powodzenia.
Pozdrówka.
Mnie się 3. podoba. Stół zastawiony bogato. Fajne kolorki. Klimat jak z filmu "Pod słońcem Toskanii" ;-)
trójka i szóstka najbardziej przypadły mi do gustu - ciekaw jestem kolejnych prac
pozdrawiam
Mam wrażenie, że przeostrzona jest większość Twych zdjęć.
Trójka najbardziej przypadła mi do gustu ale generalnie - przyjemne dla oka kadry.
Z niecierpliwością czekam na relację z Azji :)
8. przeostrzone, poza tym gicio
A tutaj kilka zdjęć z dzieciaczków z Petry ;) Za gumę do żucia są w stanie pozować godzinami :P
Tym razem nie można im zarzucić przeostrzenia ;) Dwa ostatnie za bardzo "z góry", szczególnie drugie. Czasy trochę za długie i stąd poruszenia.
Całkiem sympatyczna seria z dzieciakami. Te drobne poruszenia które nie wpływają na odbiór dodaja dynamiki i świetnie sie komponują z całością. Osobiście najbardziej z tych ostatnich robią wrażenie zdjęcia 10 i 11.
Bardzo miłe oku i naturalne porteciki.
Owszem, można się czepiac, że lekko poruszone czy zrobione z góry ale to drobiazgi, mnie się bardzo podobają. Zresztą widzenie dziecka z perspektywy dorosłego (czyli z góry właśnie), jest całkiem naturalne, tak na codzień przecież je oglądamy ;)
Mam jeszcze takie jedno zdjęcie z Petry, strasznie mi się podoba jeśli chodzi o kadr i o to co się na nim dzieje, ale niestety jest strasznie blade :( Ma ktoś jakiś pomysł jakby to można było podciągnąć w PS?
Aha i te ostatnie 4 zdjęcia były robione starym Olkiem C7070, dlatego się troszkę różnią od poprzednich :)