Witam serdecznie, na poczatek kilka zdjec z Rogalina
Wersja do druku
Witam serdecznie, na poczatek kilka zdjec z Rogalina
Pierwsze jest ładne, ma swój klimat. Osobiście wolałabym w czarno-białej tonacji. :wink:
Za mysikrólik - pierwsze przyciąga uwagę - ma klimacik. Trochę przeszkadza mi ramka (MSZ zbyt gruba) ale pasuje do klimatu fotki...:wink:
Pozdrawiam
Fajne zdjęcia, szczególnie ostatnie, dobrze skadrowane.
Podoba mi sie zarówno alejka jak i leśny plener. Z uwagi na dość fantazyjne kształty drzew przy alejce przychylę się do sugestii Mysikrólika aby przekonwertować je do bw.
Dziekuje za komentarze - przekonaliscie mnie na konwert do b&w, mam nadzieje ze tym razem oczekiwania spelnione chociaz w 1% :wink:
Witam
Ciekawe zdjęcia. Zwłaszcza pierwsze bardzo mi się podoba i szczerze mówiąc wolę wersję kolorową.
hmmm. mi też sie podoba to zdj i też w kolorze..... ;) lubie kolor :cool:
BW nabiera jakiegoś mrocznego klmatu. MZ lepszy kolor :)
a ja jestem odmiennego zdania;) mimo iż bardzo lubie fotki w bw, to tutaj zdecydowanie kolor bardziej pasuje;)
Obydwa przyjemne, ale pierwsze dużo bardziej mi się podoba. Dodatkowo, osobiście wolę pierwsze w kolorze. B&W ni jak mi do niego nie pasuje. :D
Dziekuje jeszcze raz za komentarze i sugestie. Ilu ludzi tyle opinii :)
A mi się właśnie szalenie podoba BW przez tę mroczność... jak na starych grafikach. :)
A niech Ci będzie. :D
Nie zmienia to faktu, że ładne.
Będę konsekwentny i podtrzymuję, że na skutek oszczedności barw zdjęcie zyskuje na przekazie i czytelności. Poza tym jego dość niesamowity klimat został podkreślony.
Niezłe wiejście :)
Fotki ciekawe, dobrze skadrowane i obrobione.
Jak na mój gust ramki za grube w stosunku do wielkości zdjecia ale to kwestia gustu.
Wersja w BW bardziej mi się podoba, ma inny klimat.
Pierwsze zdecydowanie wg mnie lepsze. Kolor jest tutaj atutem, więc z pełnym przekonaniem doradziłbym by zostawić. Ładny start.
Witaj,
Ilość odmiennych opinii pokazuje jak trudno ocenić czy fotka jest dobra i jak bardzo ocena zależny od odbiorcy hehe... Ja jestem za fotką numer 2 i to w kolorze :) Ta mi bardziej przypadła do gustu. BTW nie hdr-owałeś ?
Gratuluję dobrego oka i kadrowania bo w Rogalinie już każdy kamień i gałąź była milion razy fotografowana i trudno czymś zaskoczyć. Dlatego podoba mi się 2 bo 1 jest za bliska rzeczywistości mi znanej :)
Super !
Zachecony i polechtany komentarzami wrzucam kolejna porcje, mam nadzieje, ze lepsza...
Nie korzystam z techniki HDR, tzn. natywnie, bo zasadniczo prawie zawsze zwiekszam kontrast w cieniach i midtone'ach oraz odejmuje saturacje.
Z ostatniego "setu" MSZ zdecydowanie dwójeczka - klimacik, prostota, lubię takie fotki...
Pozdrawiam
Tym razem 2 i 3 a szczególnie 2. Co do jedynki to jak na mój gust za bardzo miedzioryt. Taka obróbka nie do końca mi pasuje choć kadr ciekawy.
1 i 2 "moje faworyty" - podobają się, następne mniej...
pierwsze-bardzo, bardzo dobre :) moze lekko bym przechyli, czyli zlapal pion, ale temat, sytuacja i obroka pasi. dalbym do galerii :)
pzdr
Bardzo ładnie.
Szpaler drzew i krzewów z posągiem w tle wolałbym bez sztafażu.
Znowu ciekawie. Miejsce gdzie fotografowałeś wydaje się być urokliwe i dawać możliwość wydobycia interesujących kadrów. Trudno mi wskazać jakieś "ulubione" z drugiej porcji zdjęć. Może nr 2? Lubię zdjęcia drzew, a mi często bardzo trudno przy pomocy aparatu oddać ich majestat i piękno.
Nr 3 chętnie zobaczyłbym w innym świetle, i może w jakiejś delikatnie mroczne stylizacji.
Z ostatnich moim faworytem jest dwójeczka.
Świątecznie,
Swojsko,
Romantycznie,
:mrgreen:
Bardzo fajne zdjęcia robisz.
W drugim z ostatniej serii pokusiłabym się chyba o usunięcie kabli. Ale zdjęcie ma klimat, podobnie jak ostatnie.
Łandie ale...ramy z grube.
Serio, psują mi odbiór. Jeszcze w pierwszym kadrze może być ale w ostatnim przytłaczają obraz.
Klimatyczne faktycznie. Drugie najbardziej mi się podoba ale kable rzeczywiście trochę psują.
Co do ramek to w trzecim chyba była nawet konieczna ze względu na lekko mydlane kolory. Inna sprawa czy tak gruba powinna być. W drugim kwadratowy kadr to też moim zdaniem dobry wybór.
Co do pierwszego mam mieszane uczucia ze względu na drugi plan. Bardziej by mi tam pasowała chałupa niż dom z antenami i kablami. No ale dla zdjęcia go tam nie wybudujesz :)
Bardzo fajne foto.
Z serii I - zdecydowanie 1 (jednak w kolorze);
z II - 2; a z III - 2 i 3 (to moje "typy")
Powodzenia.
Pozdrówka.
a ja jako całkowity laik- "przeciętny oglądacz wystawy" odbieram Twoje zdjęcia tak:
I - zdjęcie nr 1 ale w kolorze bo bw napawa strasznym pesymizmem
II - zdj. nr 2 - minimalizacja elementów ale chciałoby się do tego drzewa podejść
III zdj. II bez drutów i tablic miejscowości a zdjęcie III podoba mi sie, bo przypomina mi moje Żuławy płaskie, zamglone i ze szpalerami drzew - wiatrochronów w oddali
"swojsko" bardzo ładne , następne również, masz oko do spostrzegania ładnych obrazków, co Ty robisz w początkujących???
pozdro :grin:
Dziekuje...co robie w poczatkujacych ? Poczatkuje :lol:
Jeszcze raz dziekuje za sugestie i komentarze.
Ja bym przeniosła jednak do działu Ocena zdjęć, mogę? :wink:
Najlepszy debiut ostatnich miesięcy.
Mysikroliku, "by my guest" jak mawiaja Rosjanie a po naszemu, bardzo prosze.
"Swojsko" - moim skromnym zdaniem świetny kadr i klimat. Bardzo podoba mi się to zdjęcie.
Bardzo porządne zdjęcia. Masz znakomite wyczucie klimatu miejsca i czasu i potrafisz to pięknie sfotografować. Ramy za rocco, zbytnio przytłaczają.
Cos z zycia, cos z ulicy:
12 klatek, 4 pietra, 96 mieszkań, 280 mieszkańców...nikt nikogo nie zna.
Garaze, dla tych, którzy mają 4 kółka, bądz rower...w 80% pojemniki na odpady, laduja w nich to, co nie mieści się w domu, bądz piwnicy.
No school, no job, no problem