Zakładam temat, gdzie w miarę możliwości będę wrzucał nowe zdjęcia. Na początek zrobione we wszystkich świętych :) Czekam na ocenę! :oops:
1. zjawa
2. chwila zadumy
Proszę o wszelkie uwagi :) :)
Wersja do druku
Zakładam temat, gdzie w miarę możliwości będę wrzucał nowe zdjęcia. Na początek zrobione we wszystkich świętych :) Czekam na ocenę! :oops:
1. zjawa
2. chwila zadumy
Proszę o wszelkie uwagi :) :)
Czy niedoskonałość warsztatowa tych zdjęć ma być emanacją artyzmu autora?
Do mnie nie przemawiają, szczególnie w połączeniu z szumnym tytułem wątku :/
W pierwszym fajniej by było gdyby te znicze były jakby bardziej "normalne" to znaczy nie raziły tak i ta postać rozmazana wygląda jakby była noc i zjawa chodziła po pustym cmentarzu. Pomysł dośc fajny :wink: drugie do mnie nie przemawia
1 dobry pomysł,ale skąd te wielkie piksele na niebie...chyba bym minimalnie obciął niebo,no i te kolorki,hmmm...
2 chyba wiem co chciałeś pokazać lecz muszę się za bardzo domyślać.Może lepiej by było gdyby osób było mniej i były nie poruszone...zoomik z portrecikiem ze zniczami na pierwszym planie.
Teraz jest zupełnie inaczej :-) Choć i "Chwila zadumy" - w obecnej wersji, nie w poprzedniej :/ - też jest przeze mnie odbierana pozytywnie. Fajnie byłoby gdybyś ochłodził trochę kolory, robiąc bardziej poprawny balans bieli, ale i tak odbiór jest pozytywny.
Co do dwóch ostatnich - no, jak nie Twoje, patrząc na to, co wcześniej pokazałeś :-) Kwiatek przyjemny, miękki, standardowo skadrowany (nie, że źle), ciekawy oddanie świateł poza płaszczyzną ostrości. Liść z PD trochę przeszkadza, ale niewiele.
Czwórka poprawna, symetryczna, również pozytywny odbiór.
Witam,
1 i 2 - niestety zupełnie do mnie nie przemawiają, pierwsze co przyciąga uwagę to białe plamy palących się zniczy, 1 dobry pomysł ale nienajlepiej z wykonaniem co do 2 jestem na "nie"
kolejne:
3 - dobry kadr, ładne tło, MSZ trochę mała GO (tylko kawałek kwiatka ostry) no i jak już pisał smerf maruda - troszeczkę przeszkadza kawałek listka w PD
4 - ładnie wypatrzone, symetryczne - podoba się...
Pozdrawiam
Ostatnie dwa podobają mi się.
3. - fajne kolory, blady róż kwiatka i szarawe tło; naprawdę bardzo przypadło mi do gustu
4. - symetria przyciąga uwagę.
Nocą znicze tak kontrastują, że trudno jest coś z tym zrobić, zważywszy na fakt, że olek ma niedużą rozpiętość tonalną.
Zdjęcia 3 i 4 były wykonane ok 2tyg przed wszystkimi świętymi, miejsce niby to samo, ale jakoś za dnia jest więcej światła to i łatwiej o lepsze zdjęcia!
1 i 2 dobry pomysł, nienajlepsze wykonanie. kadry niezłe )))
Kilka nowszych i starszych zdjęć :)
5. Babuszka
6. Ksiezyc zdobyty "motyką" -150mm :>
Moje początki razem z Raynox DCR-250 - do 14-54 ma niestety za małą średnice, po podpięciu do 40-150 efekty są b. ciekawe, ale aby złapać ostrość to trzeba się nagimnastykować!
7. oblodzona trawa
8. Galaretka na łyżece
Zmrożona trawa bardzo fajnie wyszła. Może pozbyłabym się czarnych plam od raynoxa, ale ogólnie zdjęcie fajne.
Mi też najbardziej zamrożona trawka przypadła od gustu :) reszta tak sobie :roll: ;)
9. Darmowe poranne budzenie - piła spalinowa pod oknem!
Babuszka jest naprawdę dobra, najlepsza ze wszystkich zdjęć. Aż dziwne, że nikt tego nie wypatrzył. Osobiście zabrałabym kolor, ciut podniosła kontrast i podostrzyła.
Dzięki, osobiście też najbardziej lubię to zdjęcie.