Moje początki z foto...i e-500:esystem:. wyrozumialosci:)!
enjoy:)!
Wersja do druku
Numeruj fotki, ja tez tego nie robilem i byly potem krzyki:)
Pierwsza fotkta najlepsza ladne kolorki i bardzo fajne inne podejscie do tematu:) bardzo ladne.
Flagi klasyka- kolory fajne
ostatnia fotka z labedziem- niezbyt, ptasi tylek:)
Ogolnie jestes na dobrej drodze pracuj dalej.
Oki, nie ma problemu, tylko czemu nie moge nigdzie znalezc takiej opcji jak Edytuj post?
Wdycja jest dostępna tylko przez jakis czas - OIDP 2h
Kolorystyka podoba mi się...efekt panoramowania też Ci wyszedł...jedyne co to te rury mi nie pasują ale pomysł ciekawy.
Pozdrawiam.
2. Mój osobisty patent na noszenie e-500 w plecaku:) heh.:esystem:
3. Szarość...
4. Molo inaczej...
1 - pociąg całkiem fajnie wyszedł, nie pasuje mi tylko łączenie koloru i B&W.
3 - Ciekawe foto, przyjemne, MSZ prosiłoby się o trochę inne kadrowanie (jest zbyt centralnie) - tak na szybko:
http://images29.fotosik.pl/288/54d033538e552cd4.jpgSorka za ingerencję w fotkę (jak coś to usunę)...
4 - molo - ładnie wypatrzone i dobrze zrobione - mnie troszeczkę rażą pierwsze dwie kolumny - niszczą symetrię...
Pozdrawiam
Dzieki, takie kadrowanie rzeczywiscie lepiej wyglada;)
Jak mogę coś jeszcze zasugerować - Poczytaj troszeczkę o złotym podziale, mocnych punktach i kompozycji - nie są to "żelazne reguły" ale często ta wiedza pomaga przy kadrowaniu...:wink:
Pozdrawiam
3 nieźle wyszła.
Nazbyt centralnie, ale puchatek już o tym pisał.
Jako zdeklarowany fanatyk tej tonacji poeksperymentował bym z tym zdjęciem i B/W.
najciekawsze molo
Pzdr
Popieram w 100% K_Puchatka,ładnie poprawione zdjęcie.
Molo ciekawe...j.w,kolorki też pasują.
5. Pstryk!
6. Pływająca wygoda.
7. Dłonie
Studia studia i brak czasu na foto...
8. Nowa Gdynia.
Ten statek koło wieżowca - kapitalna sprawa jeśli chodzi o motyw. Wykonanie malo ciekawe. Przede wszystkim brakuje trochu ostrości. Pewnie nie wyostrzasz po zmniejszeniu ?
Dobrze wypatrzone i nieźle dobrałeś obróbkę. Ogólnie OK.
Ostatnie zdjęcie ma klimat. Oceniam je na 4+.
Pozdrawiam
Wieżowiec + łódka podoba się.
9. pasja.
10. pasja.
Nic szczegolnego, ale to moja druga pasja.;)
8 - ciekawy klimacik,kolorki...interesująca fotka
Fotka nr 8 - ciekawa, nie wiem do końca czy mi pasuje ale z pewnością przyciąga uwagę i zatrzymuje na dłużej - no i chyba o to chodzi...:wink:
Pozdrawiam
Teraz rozumiem, o panelach tylko przez chwilę pomyślałem :)
sorki, ale się tak zastanawiałem czy zbierasz te "rysunki" czy właśnie je tworzysz ;) teraz już wiem - ale następnym razem musisz je lepiej zaprezentować na zdjęciu - bo tu wyszły gorzej niż z Allegro ;) :)
Pozdrawiam
Nie zbieram, ale sam je tworze, rysuje, maluje czy jak kto woli. Posiadam moją teczkę w której juz okolo 200 prac sie takich uzbieralo na przestrzeni 5 lat:).
Wszystkich zaprezentowac nie chcialem, chodzilo mi glownie o zaprezentowanie tego tematu - mojej 2giej pasji.
wiem wiem. ale dopiero pierwsze kroki w fotografii stawiam wiec moze z czasem prezentacja tego bedzie mi lepiej wychodzic;).
Profitów żadnych z tego nie mam, tylko i wyłącznie satysfakcja... satysfakcja że coś ladnego się narysowalo dla kogos lub dla siebie;)
11. hm... co by tu...:)
12. angry look.
13. chwila zamyslenia.
I jeszcze jeden kocur.
14. czarno na bialym.
kocurek fajny i pomysł też na czarno biały tylko łapeczek mu nie widać:grin:
15. Rozyczka.
I pytanie z innej beczki... dlaczego po zgraniu z aparatu pliku RAW adobe camera widzi go w polowie rozdzielczosci? tj zamiast 3xxx x 2xxx jest rzeczywiscie 1xxx x xxx ? i mam tak z kazdym plikiem ktory zrobie w formacie Raw...
16. Rozyczka 2
Zdjęcia z kocurkami bardzo fajne, zwłaszcza ostatnie mi się podoba.
Róże - sama nie wiem - dziwny kolor, coś mi nie podchodzi. Za bardzo pomarańczowo.
To raczej test... mojego nowego nabytku:)
Helios 44m4.
A ze pozno go dostalem to puki co nic lepszego wstawic nie moglem:)
Ramka jak w klepsydrze i czemu nie ostro?
no wlasnie czemu nie ostro. pierwszy raz obcuje z manualnym obiektywem i dosc ciezko jest mi wyczuc ostrosc na nim. Bo mimo pozornego złapania ostrosci w wizjerze, po cyknieciu foty czasem wychodza mi minimalnie nie ostre:>
A na jakiej przesłonie zrobiłeś to zdjęcie?
Przy pełnym otworze złapanie ostrości nie jest takie proste i bardzo przydaje się statyw. Minimalny ruch aparatem w przód czy w tył i po ostrości.