Witam wszystkich to takie nasze początki ale jeszcze pare randek i może coś zaiskrzy
Wersja do druku
Witam wszystkich to takie nasze początki ale jeszcze pare randek i może coś zaiskrzy
Brak ostrości, zbyt ostre światło.
Hmmm ... brak pomysłów na fotki ??
No i zdjęcia wrzucasz na forum w rozmiarze 4.71 MB ????
Daj żyć :roll::roll:
Zdjęcia słabe, próbuj dalej. btw, raczej już tu nie będę zaglądał - nie mam czasu czekać aż mi się załadują fotki 5MB..
EDIT: o widze że jeszcze lepiej - teraz już prawie 7MB :evil:
Ok rozumiem, ale to 1 randka i musicie być wyrozumiali nie od razu Rzym zbudowano a te foty to tak poprostu (przy małym co nieco) i może ręka i oko niepewne. Bede robił i doskonalił technike Ola posiadam z dwoma obiektywami i dopiero od 4 dni, wcześniej robiłem Zenit TTL + Pentacon 4/300 + Helios 44M-4
Pomniejszaj zdjęcia przed wrzuceniem na drugi raz koniecznie!
W aparacie jest karta SanDisk Extreme III 2G a obok jest miejsce na xD-Picture. Mam pytanie czy moge używać 2 kart jesnocześnie
instrukcja
1. Zmniejszaj foty przed wrzuceniem - 800x600 i do 200-250kB to max (inaczej nikt nie będzie czekał 5 minut aż mu się załadują:-P)
2. Instrukcja:!: - w menu wybierasz na której karcie ma zapisywać
Pozdrawiam
Ok pozmiejszam foty i sorka za taki rozmiar ale niewiedziałem że takie wielkie w ogule wejdą na forum
Ok. Dzięki już zinstalowałem :grin: w ogóle
Witam taki żuczek do mnie zawitał
Może się mylę ale ten żuczek wygląda jakby był Tod :???:
Nie był całkiem żywy i dość agresywny tylko przestraszony silnie ale już czmychnoł w krzaki słychać było jak mały B-17
Tam trochę cień pod żuka ci się nie wkradł ?
Ostatnio próbowałem robić fotki komarom i nie były zbyt fotogeniczne ... ten żuk tez do tego gatunku należy przynajmniej w tym ujęciu :)
No ale obiekty nie musi byc piękny żeby fotka była dobra.
Cień widziałem, ale bałem sie go ruszać bo jakieś dzwięki wydawał i spieszyłem sie troszke a tylko wyszły 4 foty bo potem B-17 wystartował i odleciał a jaki dzwięk całkiem niezły bass
SPAROU z Zenita TTL + Pentacon 4/300 z 50-60metrów
a i w nocy jedno z ola na M czas 40s i F3,5
Model świetny, niestety fotka taka sobie. Przede wszystkim centralne ujęcie (zloty podział), po drugie coś jest z kolorami, jakieś takie nie do końca naturalne, no i ostrość nie najlepsza. A tak w ogóle - jako ze psina bardzo wdzięczna - weź kawałek jakiegoś patyka, porzucaj mu i wtedy spróbuj pstrykać, niech będzie jakaś akcja.
Trochę OT, ale jak przeczytałem tytuł wątka to zastanawiałem się kto kogo rozdziewiczał :D
UFO w nocy
to z Knoke Heys
i wiatrak
Leżaki mi nie leżą ;-)
Co do fotki z wiatrakiem to powiedz mi po co koniowi uciąłeś zadek? Fajny sztafaż by z niego był ;-)
koń miał być cały ale jechałem wozem konnym po nierównosciach i troszke bujało, przypadek
Wiatrak interesujący i byłby bardzo dobry gdybyś nie ciachnął konia w pół.
Pręgierz - trochę mało kontrastu i wszystko się zlewa, pozwoliłem sobie troszkę pobawić krzywymi, lepsza? Uwydatnia główny obiekt z tła. Jeżeli masz jakiś sprzeciw to usunę. Po za tym to kadrował bym go bardziej od dołu i bliżej.Masz wersje w kolorze? te plamy pod pręgierzem to krew? ;-) Sam jestem początkującym i dobrze żeby ktoś doświadczony to ocenił czy czasem jakieś gafy nie popełniłem :-(
Witam mam w kolorze orginał z więkrzym planem, to wykadrowałem troszke i powiękrzyłem. Orginał mam w domu to moge wstawic całość jutro
oryginał, powiększyć, większy - polecam plugin do Firefoxa, poprawia błędy!
W zasadzie, to wypadałoby cały post na czerwono... :mrgreen:
Nie chcę być nie miły ale to forum foto-olympus a nie ortograficzne, ale ok niech Ci będzie p. nauczycielu j. polskiego. Poprawie sie.
PS. czasem trzeba po byczyć
a takie z podlewanka
tak wiem i poprawie się, to taki błędzik malutki i już go nie ma poprostu nie czytajcie tamtych byczków:wink::grin::grin:
PS. a gdy bym był opcokrajowcem to co wtedy?????????
wiem to było celowo:grin:
Orzech, zainstaluj sobie słownik do przeglądarki i przestaniesz gwałcić nasze oczy ortami. Najnowszy FireFox ma wbudowany taki słownik.
Do Operki też jest.