Dość gadania, pora coś opublikować i poddać się krytyce.
Na początek portret.
Wersja do druku
Dość gadania, pora coś opublikować i poddać się krytyce.
Na początek portret.
Dziwne kolory - może lepiej by wyglądało w B&W z ziarnem i przepałami. Ale twarz przednia. I ujęcie bardzo dobre. Przypomina mi trochę gościa który w "Ojcu Chrzestnym I" przychodzi do Don Vito prosić o pomoc w wymierzeniu sprawiedliwości. Nie przychodzi jednak w przyjaźni...
ładny strzał, ale nieładna obróbka. Co to HS ??? W BW też moim zdaniem dużo by zyskało - może niebieski filtr????
Znakomite.
Ktoś miał już podobną obróbkę... chyba ksywa "kajtek" na plfoto.
patrzac na to zdjecie, przychodzi mi na mysl p.Andrzej Dragan :>
Dokładnie.... prawie jak efekt Dragana:)
Ujęcie fajne, ale obróbka nie do końca mnie przekonuje. To pewnie próba zrobienia Dragana.
Dzięki za komentarze.
Wcześniej oglądałem to przez tydzień w sepii i nie mogłem się zdecydować. Może dobrym pomysłem będzie wersja B/W. Zobaczymy.
Kilka słów na obronę efektu Dragana.
Uzyskany efekt wyszedł z nieco chaotycznej próby znalezienia metody na ten efekt. Przebierając obrazki z sesji uznałem, że można by spróbować. Model ma wyrazistą twarz. Światło wyrysowało wyraźne cienie w bruzdach, prawa strona była mocno w cieniu. Wiem, że sporo jeszcze brakuje by choćby na moment zbliżyć się do Andrzeja Dragana. Nie mogłem nie spróbować.
Zmiana klimatu. Pejzaż z pocztówki.
pocztowka piekna :)
nie jestem przekonany do tych czarnych plam na bokach
No pięknie
zeroprocent- mnie też to troche rozprasza ;)
Mi się podoba. Wszystko pasuje.
Mi również się podoba, świetne kolory :cool: Pozdrawiam
Dzieki za komentarze.
Portret. Zatrudniony przez rodzinę do uwiecznienia komuni postanowiłem trochę poeksperymentować.
Portret komunijny (technicznie: helios 58 ):
Portret mężczyzny (a la Dragan) ma potencjał i poczekam na inne obróbki:)
Komunijne- ciekawe, klimatyczne i tajemnicze. Pierwsze skojarzenie to brak ostrości, ale ostre jest tylko jego prawe oko. Jeżeli takie było zamierzenie, to ciekawy pomysł.
Przysiadłem nad portretem. Mam kilka wersji. Do soboty wybiore trzy, a może tą jedną, która przekona mnie, że powinna pójść do publikacji.
Brałem ostrość na jaśniejsze oko. Zwykle mam ustawioną przyslonę na f/2, kiedy robie portret. Zwykle także twarz mieści sie w całej przestrzeni GO. W efekcie to zdjęcie, to raczej dzieło przypadku w trakcie eksperymentowania ze światłem zastanym. Poza tym model nie za bardzo chciał usiedzieć na miejscu ;). Na złapanie jeszcze jednego, głębszego kadru nie było już czasu.
Oto pierwszy portret jaki ukazał się w moim wątku tym razem wersja ze ściągniętym jedynie nasyceniem barw.
4.
5. Z cyklu: "Miejskie obrazki"
Przedostatnie- trochę za ciemne. A jakbyś spróbował dać w BW na bazie tego pierwszego portretu?
Lampy- klimatyczne, tylko to coś (gałęzie) po lewej przeszkadza i słup po prawej. Pozdrawiam
Liście weszły w kadr... niech zostaną. Staram się nie poprawiać zbytnio natury. Jeśli coś gdzieś jest to niech pozostanie.
Kolejny portret. Tej pani nie trzeba przedstawiać.
6.
było minęło :wink:
Obiektyw: Helios.
Matko boska czemu ja mam taki trupi kolor? :shock: :lol:
Dla mnie za wąsko.
A tak w ogóle to cienko Cie widzę, jak pani Anna tu zajrzy :lol:
Aż korci, aby dać buzi :grin: :grin: :grin: :wink: :wink: :wink:
Hades, na miejscu Ani to bym Cię zastrzelił :roll:. Oszpeciłeś śliczną dziewczynę (wiem to, bo widziałem inne zdjęcia). Wstydź się!!!
To ja może dla równowagi wstawię takie zdjęcie co mi pstryknięto 2 dni temu w górkach ;) Z góry mówię - nie przepadam za fotografowaniem mojej osoby z uwagi na moją wadę wzroku (niestety nie dam rady spojrzeć prosto w obiektyw :roll: - chyba, że zrobię tak jak Ty Rafał w avatarze znad okularów) - no, ale koniec końców dałam się namówić. :wink:
Mysikrólik miałem się nie odzywać, ale co za bzdurne kompleksy !!!!:evil:
Czemu kobiety maja wyobrażenie piękna w stylu katalogowe mydełko willow32 (przepraszam willow32, chodzi mi o cały ten zgiełk FasionTV , gazety reklamy itd nie o Ciebie). Przeszkadza wam, że widać włosek, dołeczek czy pryszcz....
Nic tylko w **** lać. A to dlatego, że kto jak kto to wy i Ty Mysikrólik powinnaś wiedzieć że nie na tym polega piękno, zwłaszcza kobiety.
Mysikrólik umiesz dostrzec piękno wokół Ciebie. Postaraj się dostrzec je i u siebie. Ponieważ jest ono w Tobie.
pozdrawiam
Zibi bardzo ładnie to napisałeś, ale gdzie ja coś wspomniałam o kompleksach? :wink:
PS Fota wyżej nie jest obrabiana, tylko zmniejszona i wyostrzona, co dowodzi, że nie mam kompleksu na punkcie plastiku. :wink:
Chłopaki, ale Wam się chyba należy lampa za brak czytania ze zrozumieniem... :roll:
Nie widzę tutaj zakompleksionej Ani oraz nie widzę, aby Hades kogoś oszpecił. :eek:
Mysi, o winie pamiętam - przy okazji skoczę po mikulovskie, rosnące w słońcu na zboczach Palavy :)
Nie, ja to nazywam po imieniu, nawet jak ktoś się wypiera jak żaba błota.
Już tyle kobiet widziałem w ten sposób reagujących, że tak jest, ale niczego nie imputuje. Tylko tak to wygląda, a ja podkreślam dla czytelności.
Ja uważam, że czasem przesadzacie, nie czytacie ze zrozumieniem i nie piszecie na temat. Wróć jeszcze raz do tego, co pisze Ania... ja osobiście nie widzę nic, co można nazwać zakompleksieniem - zwróć proszę uwagę na tekst o patrzeniu w obiektyw...
S pozdravem.
Wiemy o co chodzi.
Oddajmy już głos Hadesowi, w końcu to jego topic ze zdjęciami :)
No to następne...
7.
Ciemno na pierwszym planie - za ciemno.
I ten liść po lewej przeszkadza
Grizz: Rzeczywiście odrobinę można by rozjaśnić.
Zibi: Ten liść tak mocno rozprasza?
Mysikrólik: Kwiatek z poczciwego 14-45 + szkiełko 1D
I następne:
8. Monotonia służby
Nr 9
Stara fotka z przed 3 lat... musiała swoje trochę odleżeć.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
...i nr 10.
Szkoda, że na 9 ten dziadek się z tyłu wtrynił :???: byłoby znacznie IMHO lepsze na linii dziewczynka - artysta.