Mam nadzieję, że przypasuje do tego działu.
Trzy takie same zdjęcia, 1. Podstawowa obróbka, 2. Nieco zabawy z PS, 3. Zabawy z czernią i bielą. Chciałbym, któreś dodać do galerii. No chyba, że się żadne nie nadaje:-)
Poradźcie
Wersja do druku
Mam nadzieję, że przypasuje do tego działu.
Trzy takie same zdjęcia, 1. Podstawowa obróbka, 2. Nieco zabawy z PS, 3. Zabawy z czernią i bielą. Chciałbym, któreś dodać do galerii. No chyba, że się żadne nie nadaje:-)
Poradźcie
zrob hdr z 1 i 2 i po problemie :>
1.
I dziesięć znaków.
zdecydowanie 1
1 najlepsza :)
Pierwsze najszczersze
1
plus obowiązkowe...
Jak juz sie bawisz w PS-ie to na jedynce pobaw sie brazowym filtrem-mz bedzie bardziej mroczno w tyle.Moze jeszcze niebieskim minimalnie na wodzie i bedzie jak w bajce.
Dziękuję Wam za pomoc. Szczerze też chyliło mi się ku pierwszemu;-) W gorącej wodzie kompany byłem... zdjęcie już w galerii jest;-)
rocco obowiązkowe... ale co?;-) (coś nie kumaty jestem)
lucca dzięki za sugestie pobawię się tymi filtrami napewno
Ja też myśle że 1 ;)
Tak na szybko i niestarannie,ale zebys moj kierunek zlapal.
chyba tak najlepiej;)
To moja próba za Tobą lucca, podobne mi wyszło?
Podobnie.U mnie woda jest inna.Mz ta innosc dodaje troche innego swiatla na pierwszym planie.Fotka nie jest cala monotonna.Ten strumyk plynie dosc szybko i na fotce powinno to widac.Niebieski dodaje troche zycia ,a rozjasnienie miejscami tam gdzie jasno do granicy przepalu jest raczej potrzebne.
Jak zajmę się jeszcze wodą, to skasować tamte zdjęcie z galerii i dodać to?
Ja może dziwny jestem,ale obstaję za 2ką. - 1,3 za ciemne.
W zasadzie sam widzę jak jest lepiej, muszę to przemyśleć nieco się pospieszyłem na początku, mówi sie trudno. Wielkie dzięki lucca za poświęcony czas
Odświeżę nieco ten wątek, bo chciałbym się z Wami podzielić kolejnymi fotkami z Rogalinka. Na pierwszy rzut wybrane zdjęcia z dnia wczorajszego, później coś z dzisiejszego zachodu.
Zapraszam do komentowania, potem wybierzemy coś z tego do galerii;-)
Jak dla mnie to kwiat 3 i kwiat kwadrat.Ze wskazaniem na kwadrat,ale troche jeszcze bym cos poprawil ze swiatlem.
Jeszcze myślałem o czymś takim...
Strasznie malarsko to wyszło.... fajnie "narysowane" - podoba mi się:)
A ja o takim kierunku:grin: tak na szybko tak lub tak
lucca, jak dla mnie za mocno;-) Ostatnio mnie pogieło na "delikatne" kwiatki hehe
Kolejne;-)
Bocian fajny, fajne ujęcie jakby ,mówił cos do małego ;)
Fajne boćki, ciekawie ustrzelone :)
PS
Czy etyka fotografów przyrody, dotycząca niefotografawania gniazdujących ptaków nie dotyczy boćków? ;)
no no boćki naprawde suuper, fajny kadr:wink: bez tego otwartego dzioba zdjecie byłoby mniej ciekawe
Co do boćków to jak widzicie nie zwracały na mnie uwagi;-) Jak przechodziłem koło ich drzewka to mama bociek mnie zmierzyła haha. Dodam, że zdjęcie jest scropowane bo zd40-150 to nie aż tak dużo jakby się nieraz mogło wydawać;-)
Dobrze wiedzieć co mówi kodeks ptasich fotografów... to moje pierwsze ptaszysko w gnieździe;-)
Ciąg dalszy moich "rogalinkowych opowieści", tym razem z dnia wczorajszego;-)
Muszę się zmobilizować i wrócić w to miejsce o świcie:-)
To drzewo mi się podoba, ładny kadr i do tego te smugi samolotu pasują ;)
Dzięki!;-) Sporo samolotów wczoraj latało, jak i z 3 fotografów było, może ktoś z naszego forum też był?:-)
Boćki gites.
Znalazłem pole maków :-). Oto pierwsza fota, niestety brak szkiełka macro... ale jest jak jest
Ale zdjecie z pajeczynką ładne ;) przyjemny kadr i fajny pomysł ;)
Super to wyszło:) Like it!!:)
To jeszcze pokaże jak owe miejsce wygląda, ciężko było się zdecydować gdzie się rozłożyć;-)
Barddzo ładnie ;) także dobry kadr i ładne kolory tych maków, ale minimalnie przeszkadza mi ten dom czy co tam jest po lewej stronie ;) Ale ogólnie mi się podoba, ładny widoczek ;)
Już nie chciało mi się stemplować, fotka zrobiona w celu ukazania pięknego plejsu;-)