Pomyślałem sobie, że może jednak reaktywuję wątek. Fajnie jest poczytać co inni myślą o moich pomysłach. Zapraszam do komentarzy.
Na pierwszy ogień jak zwykle mój ukochany teatr.
1. MAAT. Spektakl Jiu w CK w Lublinie.
Wersja do druku
Pomyślałem sobie, że może jednak reaktywuję wątek. Fajnie jest poczytać co inni myślą o moich pomysłach. Zapraszam do komentarzy.
Na pierwszy ogień jak zwykle mój ukochany teatr.
1. MAAT. Spektakl Jiu w CK w Lublinie.
Swietna fota, z nastrojem.........super !, gratuluje
Pasuje na okladke do jakiej gry. Kumplowi pokaze.
Lucca zgadam się w 100%, albo może jako okładka na płytę jakiegoś ostrego zespołu:)
A dla mnie bomba właśnie ze względu na kolorystykę. Do tego świetna forma - czegóż więcej trzeba :)
Fajnie, że znów dajesz swoje foto:)
A fota - klimat !!! klimat i jeszcze raz KLIMAT:) Like it;)
jak patrze na Twoje foty to mi się nieodzownie kojarzy to z Toolem.
Nie wiem czy znasz ich muzykę a zwłaszcza całą graficzną otoczkę do teledysków koncertów itp itd
i traktował bym to jako komplement :)
pozdrawiam
Dobas
z tego co kojarze Twój stary watek czeka w poczekalni.
Świetne zdjęcie, jak mało kto potrafisz "bawić się" lustrzanym odbiciem, brawo!
Podobno tylko bigos smakuje odgrzewany... Ale Ciebie zdaje się to nie dotyczy, a powyższe zdjęcie to potwierdza. Mógłbyś czasem zrobić jakiegoś "gniota" bo to chwalenie już mnie nuży ;) /żart/
a dziś coś kompletnie innego (jedno foto jest już w galerii). Po warsztatach z poszukiwania światła i ciekawych scenerii. (Dla wujka.samo.h)
2. Jedno z pomieszczeń w D.U.P.A. w CK w Lublinie. Dawniej klasztor, a następnie Wydział Chemii Akademii Medycznej:
Pentacon Six + Ilford FP4 + Rodinal (1+100) + Epson v700
O ile bardzo podobają mi sięTwoje poszukiwania w serii teatralno-świetlnej, tak tu nie za bardzo łapię przekaz ;) Lubię takie wnętrza ale w tym zdjęciu brakuje mi punktu zaczepienia (ciekawego fragmentu pomieszczenia, jakiegoś szczegółu, rekwizytu, sztafażu, zabawy formą*).
--
* niepotrzebne skreślić
agapiet: to jedno z serii pokazujących ciekawe ale totalnie zaniedbane miejsce.
3. Następne z Centrum Kultury w Lublinie
Pajęczyny bardziej klimatyczne:)
na dwójeczce piękne szarości widzę.
Mam znajomego który również bawi się w dokumentowanie takich miejsc ( również psikusem ;) ). Wydaje mi si, że o wiele lepiej się to czyta jako serię, niż jako wydzielone zdjęcie
i następne do serii:
4. Centrum Kultury w Lublinie
5.
Znowu bardziej podoba mi się siatka:)
Kurde chyba muszę załadować kliszę do mojego Zenita;)
5 według mnie jest super....;)
w 5 udało mi się uchwycić esencję ( w moim mniemaniu ) tego czym był ten budynek przez długie lata komunizmu. To coś leżące w świetle to korek od kolby miarowej. Dla mnie jako chemika jest to od razu rozpoznawalne. :)
Moim zdaniem piątka chyba najbardziej pokazuje przemijanie i zaniedbanie. Ten korek wygląda jak zaniedbany, porzucony nagrobek, dookoła którego wyrosły chwasty, bo nikt się nim nie zajmuje.
a teraz wersja kolorowa osamotnionego krzesła z galerii publicznej (nadal CK w Lublinie):
6.
7. a tu taka moja wariacja nt.
Pentacon Six + Agfa Optima 200
Aż głupio przyznać, ale kolorowa wersja bardziej do mnie "gada"...
Wariacja też... Podobają mi się obie wersje jako komplet.
Do mnie najbardziej przemawia ostatnia wersja, z lustrzanym odbiciem.
Podoba się.
A ja obstaje przy wersji czarnobiałej.
MI też się podoba. Kolor jak dla mnie lepszy zdecydowanie ;)
Za poprzednikami:wink:Obie fotki bardzo fajne i pomysłowe
Wariacja genialna.
a dziękuję, lubię odbicia :)
Gra świateł ... Naprawdę mi się podoba i chciałbym dojść do takiej perfekcji w operowaniu nim... Światło w fotografii, a właściwie jego odpowiednie adaptowanie to klucz..- nowości nie odkryłem;)
I następna porcyjka z CK (owszem Pentacon Six i Ilford FP4):
7.
Fajny pomysł. Jedna rzecz mi się nie podoba. Te plamki na rozmyciu. To taki kółkowy bokeh? Nie wiem co to:D
wykrecik: optyka carl zeiss jena, kocham ją właśnie dla tego bokeh :) Zobaczysz za kilka dni, kiedy wstawię zdjęcia z kirkutu jak piękny efekt daje ta optyka w przebłyskach światła pomiędzy liśćmi drzew. :)
Właśnie nie mogę się przekonać do takiego kółkowego bokehu. Ale gusta się zmieniają;) Może kiedyś:)
piękne szarości ostatnio serwujesz
dzięki radlakos, cieszy mnie że Ci się podobają te zdjęcia
tu masz jeszcze jedno:
https://galeria.olympusclub.pl/displ...bum=2274&pos=0
wiem widziałem ;)
pytanie beginera - rodinal ????
dokładnie :)
Manualki sa swietne.
zapraszam:
301 Moved Permanently
co prawda ten wywiad (w sumie to bardziej zajawka) ma już trochę czasu, ale nie pokazywałem go tu.