No to już ostatni wątek który zakładam ;) Tu będę dawała fotki. Dzięki za wszystkie poprawki i porady. Pozdrawiam i wrzucam zdjęcie na razie architektury..... ;)
Wersja do druku
No to już ostatni wątek który zakładam ;) Tu będę dawała fotki. Dzięki za wszystkie poprawki i porady. Pozdrawiam i wrzucam zdjęcie na razie architektury..... ;)
Czy naprawdę nie można było obejść tego drzewa w fotce 2. Gałąź demoluje cały widok. Sciąłbym także z prawa.
Ja bym podszedł nieco bliżej i zrobił ujęcie z dołu , obejmująć rzeźbę i kościół.
hmmmm, mam jeszcze jedno zdjęcie tego kościółka ale ....no nie wiem ;)
a reszta co ? do zniesienia? czy kiepsko?:cool:
ludzie....
Ludziki niezłe:)
Dzięki :wink:
Widzę, że Ciebie też drażni olewka lekka zdjęć..... wybranych;)
To ostatnie mi się podoba;) takie klimatyczne;)
Ostatnie fajne tylko czemu nie w kolorze?
Te stroje ludowe są pewnie na maxa kolorowe i na tle drzewek powinno wyjść ciekawie.
Pozdrawiam
hmmmm, w kolorze.........?
Dla mnie kolor lepszy :)
tylko te przepalenia nieciekawe (patrz akordeon pana po prawej)
No właśnie tez to przepalenie mnie denerwowało więc dalam czarno-biały ;)
Zdj. 1 – za bardzo obcięte z dołu. Jakby tak ujęcie było zrobione bardziej z lewej strony to wieża ładnie by się eksponowała, a tak jest trochę nieszczęśliwie zasłonięta. Kościółek troszkę jest pochylony w prawą stronę. Fajnie by było, jakbyś numerowała zdjęcia.
Ludzie:) bardzo fajne...w kolorze dużo lepsze
and_z masz racje rzeczywiście troche obcięte z dołu a drugi kościół troche pochylony :| następnym razem ponumeruje ;)
no anora mi też bardziej podoba się kolor tylko to jedno przepalenie mnie tak wkurza !! ;)
dzieki wszystkim za komenty ;)
Pozwoliłem sobie na małą ingerencję w tym zdjęciu. Mam nadzieję, że nie będziesz zła. Chyba wygląda to trochę lepiej. Po wyprostowaniu niestety dół trochę zjadło.
No, rzeczywiście dużo lepiej ;) Jakim programem ?
Adobe Photoshop Elements 6.0
No nieźle CI to wyszło ;) a gdzi eten programik można kupić no i w jakiej cenie :D
Teraz zdjecie z Jezioro Roznowskiego, jesli macie z tamtąd foty to wrzucać ;) Chętnie zobaczę ;)
W każdym sklepie komputerowym nie powinno być problemu z tym programem. cena powyżej 200 PLN.
Co do zdjęcia nr 8 to żaglówka płynie pod górkę. Myślę, że ciekawiej by było gdyby stanowiła element większej przestrzeni.
Kurcze, rzeczywiście pod górke :/ ale ogólnie ciężko było bo też płynełam i robienie zdjęć nie było łatwe. Ogólnie wyszły trochekrzywo skadrowane i bez statywu :/ No ale sa jakie są z dalsza chyba rzeczywiście lepiej ;)
Zawsze można zdjęcie wyprostować. 9 jak na mój gust za dużo przestrzeni i żaglówka się traci. oprócz zdj. 8 wszystkie są bardzo bladawe.
and_z dzięki za opinie. Masz racje ;) pojade jeszcze w wakacje może już z lustrzanką, tam dużó ptaków to zrobie coś lepszego ;) Dzięki
Witam
Pierwsze z Jezioro Roznowskiego bardzo ładne, śliczne miejsce - owszem krzywo - mogłeś w programie wyprostować, ale przymknę oko ;) Patrzę jeszcze raz na drugie i także mi się podoba - troszkę żagiel przepalony - no ale tutaj za wiele nie mogłeś.
Pozdrawiam
Marek
dzięki kasprzyk. No mogłam w programie tylko że nie mam odpowiedniego niestety..............na razie ;)
Jest teraz fajna promocja na Photoshopa http://www.pcworld.pl/news/135376.html
Jak już go będziesz miała to prostuje się tak:
http://www.gohha.com/stronka/tutoria...nie_zdjec.html
:)
hmm zastanowie sie. Teraz co prawda zbieram na lustrzankę ale zobaczę ;) właśnie macie jakąs do polecenia? żeby nie była najgorsza, byle jaka ale nie taka wygórowana ;) ??
Chyba trochę ta dyskusja idzie w stronę OT:) Może załóż taki temat w dziale sprzętowym. Tylko jedna kwestia bardziej sprecyzuj swój zakup bo kryteria, które podałaś są trochę dyskusyjne;)
no pewnie założę ;) ale to jak już będę blisko kupna ;)
No nieźle ci idzie... coraz lepiej:grin: Zdjęcia z Jeziora Rożnowskiego mimo maleńkich usterek są naprawdę ładne:wink:fajnie wykadrowane
Pozdr:wink:
Dzięki anora- staram się :grin:
Czekam na następne:grin:
No to jeszcze dwa ostatnie z tego tematu ;)
10 bardzo ładne, tylko trochę za ciasno i szkoda tego minimalnie przycietego żagla:wink: 11 fajny kadr. No a ogólnie to udane fotki:grin:
10 też mi przypadła, reszta za anora
anora i Ch4rlie wielkie dzieki za komenty ;)
Dobre kadrowanie....;) jakość- chyba maks (w takich warunkach) wyciśnięty z twojego małpiszonka :)
10 - bardzo fajna. Trzymaj tak dalej :)
wykrecik, and_z bardzo dziękuje za opinie ;) cisze sie podoba ;)
10-tka bardzo fajna:-)