Z różnych rzeczy, czemu pytasz? :)
Data, godzina.
Orientacyjnie miejsce, często miejsca nie znam, więc cóż, mogę się mylić. Wtedy uderzam się w klatę i mówię: przepraszam :)
Ekspozycja / zafarby / specyfika zdjęcia oryginału
[FONT="Open Sans"]Orientacyjne położenie źródła światła.No i na końcu, już tak po ludzku patrząc na zdjęcie: Różnica między ekspozycją na górze i na dole.
Nie wiem co to za miejsce, zakładam jednak, że coś w okolicach Szwecji, Po czasie wnioskuję, że do zachodu jest jeszcze trochę czasu, mocno zachmurzone niebo przytłumione światło.
Podsumowując, nie chodzi mi nawet o to jak jasno było, ale o to co dzieje się u góry i co dzieje się na dole.
Oczywiście mogę się mylić, aczkolwiek po tym jak tą pracę obrobił autor zdjęcia, na którego de facto głosowałem, śmiem twierdzić, że było jednak nieco ciemniej.
Teraz, chciałbym zaznaczyć, że to nie jest tak, że mi się to zdjęcie nie podoba, bo jest nawet ok, ale tutaj tyle osób pisze o technikaliach, prawidłowościach, kanonach, poprawności, nauce, s suma summarum, w głosowaniu jednak dzieją się cuda :D
A teraz będzie szok.
W pracy, na innym monitorze podoba mi się bardziej praca Helmutha, no piękne ogarnięcie kolorystyki!!!
Składam wniosek o ponowne głosowanie ;) ;)