-
Uwaga! Duzo fotek otwartych na krytyke...mniam..
Witam,
Tak na wstępie, fotki robione E410+ kit + kit tele, jestem z niego zadowolony, niektóre rzeczy bym poprawił, ale ogólnie ma potencjał. Fotki z rożnych sytuacji, sorrki ze tak duzo, ale zadko znajduje czas ,aby wrzucać je po trochu dzis tak sie nazbieralo. Przypuszczam ze to bedzie swieze mięsko dla glodnych krytykow.
1. Koncert Farben Lehre- no to punk!
2. Lipali
3.Lipali
4.
5.
6.
7.
8. The Bill
9.
10.
11.
12. Hip Hop w clubie
13.
14. Koniec roku- teraz juz tylko matura...
14. Hokej, kcoham ten sport tutaj fotki z meczu czeskiej extraligi.
15. Tak dla ciekawostki fotki z meczu "Stalownikow Trzyniec" gra tam reprezentant polski Marcin Kolusz ;)
16.
17.
18.
17.
18.
19.
20. Ten koles naprawde prowadzi ten zaklad!!
21.
22.
23. Troche ciemne, ale mysle ze daje to jakis urok, te kształty...
24. Z tej fotki jestem naprawdę dumny...
THE END
-
Do stu fotek brakowało Ci tylko 76, już trzeba było dociągnąć do setki. Serio.
-
Kolego miales ocenic fotki a nie ilosc.... zreszta nick mowi sam za siebie maruda...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
baja28
Kolego miales ocenic fotki a nie ilosc.... zreszta nick mowi sam za siebie maruda...
widze ze nie zrozumiales aluzji, znacznie latwiej/lepiej ocenia sie po kilka zdjec.
-
heh, no sorrki troche cierpliwosci i fotki sie zaladuja...a jak ma sie tutaj rozwiazac temat na temat ilosci a nie jakosc fotek to moge post wykasowac i nie marnowac czasu...
-
Nie bede oceniać, napisze jedynie ze 19. fotka zrobiła na mnie wrażenie... :grin: niemałe ... ;)
Pozdrawiam!
-
-
18 wolalbym ciemniejsza
19 mi sie podoba
20 w ogole na nie
-
19 na tak,reszta wg mnie niepotrzebna
-
Głodnym krytykiem nie jestem, ale podoba mi się 19. a także 24- mogłoby być BW
-
Cytat:
Zamieszczone przez
baja28
Jeśli chodzi o fotki, to nie ma oceniać, bo są fatalne. Oceniłem więc ich liczbę, bo tyle tylko pozostało.
Kolory na zdjęciach są paskudne, nienaturalne, pierwsze wyglądają, jak wyciągany niedoświetlony Kodak Gold, i nie jest to komplement, na większości są koszmarne przepalenia, a wszystkie są niestarannie kadrowane. Nie podobają mi się i ich umieszczona tu liczba nie ma nic do tego.
-
odpowiem usmiechem:) dzieki za krytyke- nauke, juz wiem nad czym popracowac
-
Zostaw z nich tylko 19.
Pozdrawiam
-
a czy mógłby mi ktoś pomoc i podpowiedzieć co zmienić aby fotki szczególnie te koncertowe miały żywsze kolory, światło w tym clubie jest dość "żółtawe", fotki robione często przy ISO 1600, bez lampy. Myślicie ze lampa zewnętrzna i odbijanie światła od sufitu by pomogły? sufit jest stosunkowo nisko.
-
Ustawic prawidlowo temperature i reszte czasu poswiecic indywidualnie na kazda fotke w ciemni.Do kazdego ujecia podchodz inaczej.Nie traktuj calej serii z automata-to sie nigdy nie sprawdzi.Co do lampy to nie wiem,ja jej nigdy nie stosuje.
-
19 - OK
24 -dumny z w którym miejscu? Wypalonej dłoni? Kodaczkowych kolorków?
Za poprzednikami - niestaranne kadrowanie, dużo na raz (to nie jest atut, każdy z nas ma nastrzelane wiele fotek), sytuacje fajne ale wykonanie wysiadło.
pozdrawiam
vG
-
jak dla mnie 19 najlepsza.. z tych koncertów..hmm...za mało uczuć wyrażają.. ot..takie moje zdanie
-
MZ 19 jest dobra, jedyne co jej brakuje to poziomu (w sensie ze leci na prawo). Wyprostuj i bedzie juz superfajna.
Reszta zdjec raczej do albumu rodzinnego. :-] Na poczatku latwo jest popasc w samozachwyt - masz duzy potencjal, probuj dalej, i strzelaj w RAW-ach (w przypadku koncertu nigdy nie odwazylbym sie inaczej).
-
Dla mnie oprócz 19. na uwagę zasługuje 23. - ma w sobie coś fajnego, nawet kolorki mi pasują (czego nie można powiedzieć o początkowych zdjeciach z serii, moim zdaniem zbyt zażółconych).
Pytasz o zdjęcia koncertowe. Ja szukałabym nietypowych ujęć, kadrów. Fajnie wychodzą w B&W, tu skąpe światło często jest atutem - można uzyskać nastrój i ukryć w cieniu mnogość szczegółów.
Powodzenia!
-
Witam, po przemysleniu, przeanalizowaniu, nie przespaniu kilku nocy, wypiciu 12 kaw, 12 piw domyslam sie jaki jest powod tych "kodakowych" kolorow na czesci tych fotek uzywalem opcji "gradacja- Jasnatonacja",moze jednak sprobowac na przyszlsoc kozystac z tego bardziej uwaznie?
-
Jesli robisz w RAWie to nie ma znaczenia bo w programie mozesz to zmienic i porownac jak bedzie lepiej wygladalo zdjecie po zmianie ustawiec i z najbardziej zadawalajacym efektem zdjecie dajesz do wywolania. Jesli robisz w JPG potestuj kiedys jak po zmianie ustawien wychodzi np. ten sam kadr co lepsze gorsze w danej sytuacji.
-
jak narazie jpg, raw probowalem, ale na chwile to odlozylem, teraz bedzie wiecej czasu, a przy okazji musze to rozpracowac, przyda sie do hdr.
-
jedyne zdjęcie, które doceniam to 19 stka.
reszta nie bardzo...
dobas