Jako, że kupiłem sobie ostatnio mechanicznego ptaka, będę prezentował zdjęcia naszej pięknej Polski. Niestety nie będzie to jeszcze sprzęt Olympusa (na Inspire 2 nie było funduszy), ale w przyszłości kto wie ;)
Na początek Wyżyna Miechowska
Wersja do druku
Jako, że kupiłem sobie ostatnio mechanicznego ptaka, będę prezentował zdjęcia naszej pięknej Polski. Niestety nie będzie to jeszcze sprzęt Olympusa (na Inspire 2 nie było funduszy), ale w przyszłości kto wie ;)
Na początek Wyżyna Miechowska
No proszę, proszę , całkiem to ciekawe...
Krajobraz Wyżyny Miechowskiej
Eleganckie, czym latasz?
DJI Mavickiem.
PS. Gdyby ktoś chciał kupić coś z DJI, to proszę o info na priv, zdradzę namiar na sprawdzony, chiński sklep, ceny kilka tyś niższe jak u nas, a sklep "opłaca" za nas podatki, także nie ma ryzyka cła i VATu.
Super latadło. Mam od stycznia i jestem w nim zakochany
A jak z lataniem na Kanarach? Byłem w kwietniu w LP ale jeszcze bez latadła :)
Widoczek na Wysową
Jak dla mnie jest problem z ostrością - jakie są parametry i szkła w Twoim dronie?
sezon niestety
Dolina Popradu
Kolejna fota. Już z dobrego Mavica, założyłem spór na PayPalu, Chinole nie odpowiedzieli i tak oto stałem się właścicielem dwóch maviców, jednego dobrego i jednego z wagą, który wysyłam do serwisu. :)
Industrialny Kraków
Fajnie to wygląda
Ten krakowski industrial nie wyglada po krakowsku- ciekawy...
Kolejne ujęcie. Ta rzeczka to jest głownie wrzut oczyszczonych ścieków z krakowskiej oczyszczalni. Kiedyś byłem u nich, to pokazywali jak można pić ponoć wodę po oczyszczeniu, ale wolałem nie próbować.
:)
Huta w Krakowie
Widok na Zbiornik Dobczycki
fajnie to wszystko wygląda z lotu ptaka. Jak z zasięgiem Mavica? Jakieś licencje wymagane?
Zasięg ponoć w EU to 4 km, czy tyle jest nie wiem, bo nie sprawdzałem. Legalnie w Polsce można latać w zasięgu wzroku. Jeżeli latasz rekreacyjnie, w odl. 100 m od budynków i 30 m od ludzi, a także 6 km od lotnisk, to nie trzeba nic, oczywiście dochodza jeszcze inne strefy lotnicze, ale od tego jest Apka DronRadar. Jeżeli chcesz latać komercyjnie, w mieście nad budynkami, to trzeba zrobić Świadectwo Kwalifikacji. Koszt z obowiązkowym szkoleniem i badaniami lekarskimi to ok 2 tyś. zł.
Latanie pochłonęło mnie bez reszty, także mój Olek leży i się kurzy, ale cóż zrobić, jak można przez chwilę poczuć się ptakiem :)
Dolina Sanu, okolice Dubiecka
Klasztor w Tyńcu w jesiennych barwach
Ładne ujęcie.
Ciekawe zdjęcia, szczególnie panoramy.
Bardzo się cieszę z tego wątku. Masz we mnie stałego widza.
Pozdrawiam
Fajne widoki.
Imponujące widoki , wcale się nie dziwię że "latanie" tak Ciebie pochłonęło :)
Klasztor piękny.
Z lotu ... balonem
Załącznik 195139
Kurna.... teraz to są poranki rano w Krakowie... ale ja nocny marek jestem i wstać o 6 to dla mnie duży wyczyn :(
Tym razem panorama 360 st z mojego rodzinnego miasta. Kto zgadnie jakiego?
https://theta360.com/s/2Hh5biVl26JxFD7wh1L1TiXrc
Fajna panorama ale nazwy miasta nie odgadnę :/
A mnie się nie otwiera, tylko migocze, czarny ekran.
Miniaturki też nie chcą się otworzyć. :cry:
Przeworsk