wygrzebalem z archiwum (jeszcze robione Olkiem C2zoom)
moj pierwszy portret
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=339721
Zapraszam do oceniania i komentowania na plfoto (Ci co moga ;-))
Pozdrowionka
Wersja do druku
wygrzebalem z archiwum (jeszcze robione Olkiem C2zoom)
moj pierwszy portret
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=339721
Zapraszam do oceniania i komentowania na plfoto (Ci co moga ;-))
Pozdrowionka
Fajowy portrecik, tylko cos te oczy kluja oraz obciete wlose po lewejs tronie fotki. Reszta COOL.
hehe jak takie COOL to wlaz na plfoto i dawaj ocenke... bo juz po mnie ostro pojechali :P
Nie jestem zarejestrowany, a nie chce mi sie rejestrowac. Moze kiedys do tego dojrze. Ale pamietaj, mi sie PODOBA :)
BTW czemu nie umiescisz linka do zdjecia tutaj, to bedziesz mial moze wiecej ocen (OF KORS tutaj).
zgadzam sie z poprzednikiem i doloze jeszcze:
wydaje mi sie, ze na zdjeciach portretowych najwazniejsza jest osoba, wiec tla nie powinno byc prawie widac, a tu zbyt ostra jest ta galaz za dziewczyna. rozprasza to uwage. popracuj troche nad glebia ostrosci.
ode mnie 1/2 punktacji.
w C2zoom nie da sie pracowac z glebia ostrosci :P
Od czego pozostaje cyfrowa ciemnia fotograficzna PS :)
wersja nr2 - po zmianach w "domowej ciemni fotograficznej PS" :P
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=341644
Pozdrawiam
@Jeronimo cobys nie zrobil, to te oczy przyciagaja moja uwage :). Pokombinuj moze z tlem, mysle ze blur bylby tu lepszy (oczywiscie z oyginalnym tlem)
blur to byl na poprzedniej fotce!
no i dodalem wkoncu oryginalna fotke nad ktora sie pastwilem...
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=343961
koniec serii :P
Pozdro
No i ta jest chyba najlesza. Wniosek: nie poprawia sie natury :)
Ojeju faktycznie orginalne zdjecie jest super , a jaki sliczny usmiech - piekna dziewczyna :D
dla mnie za duzo gory, i jakas dziwna zolcia polecialo, no i nawet ciekawe
no musze sie przyznac ze mi sie srednio podoba:
1 polowa twarzy jest zolta a polowa normalna?! [ doswietlane blyskiem? ]
2 modelka ma jakos dziwnie zchylona glowe, mi sie to nie podoba, dobrze ze jest tyle gory bo inaczej wygladalo jakby musiala sie schylac...
3 mi cos nie pasuje z kontastem gamma i jasnoscia, cos bym pokombinowal....
kurde mam chyba zle monitor ustawiony :(
polowa twarzy zolta i normalna... hmm --> No nie doswietlane blyskiem! Lampa z parasolka rozpraszajaca to glowne zrodlo swiatla. Chyba za duzo poPSulem na krzywych itp ....
ta czesc twarzy, ktora jest po prawej stronie, prostopadle do monitora jest normalna, a ta po lewej o zoltym odcieniu...
hmm.... to chyba jednak PS :( a co tam.. za 5 dni bedzie pewnie nastepna fotka z ta modelka ;-)
a moze zabiore sie za fotki czarno-biale hmm... wtedy bedzie to lepiej wygladalo :-) co o tym sadzicie (fotki cz-b latwiejsze?)
to fakt, cz-b zawsze wychodzą lepiej :) Sprobuj moze jeszcze sepie(?)
Co do fotki ostatniej to podzielam zdanie milo, lewa strona zolta a prawa mieszanina różu i fioletu (chodzi o skóre). Żółć tyczy się też czubka głowy (włosy). W cz-b pewnie nei bedzie tego widać.
Co do tła: jest naturalne czy wybielane w PSie?
jeśli naturalne to co to za materiał? :P
Mam nadzieje, że się nie obrazisz. Przerobiłem Twoją fotkę wg. tego jakbym ja to widział 8)
zmienilem troche levele, w WB czerwony dalem nieco na minus by pozbyć się tego fioletu na szyi pod brodą, do tego doszło jeszcze Saturacja i Jasność, a na koniec odszumowalem Noisewarem.
no no tlo masz tutaj http://klub.chip.pl/jeronimo/temp/st...ietleniowy.jpg
@Rick van Dyke zwrociles uwage ze po twojej korekcji, bialka modelki sa zolte ?
@Jeronimo
Fajny masz ten ekranik. Skad go wziąłeś? Ja jak pamiętam to takie w liceum u siebie widziałem. Ciekawe za ile można dostać takie cuś używane:)
@DraXan
Nie wiem czy dobrze rozumiem. Chodzi o to, że białka nie sa idealnie białe, tak? Jeśli o to, to wiem, fakt, nie zauważyłem :o Robiłem to gdy świeciło Słońce na ekran, więc pewnie tego jest przyczyna. Ale na moim monitorze aż tak bardzo nie widać, chyba, że się porówna z poprzednia wersja (oryginalną). Ale można same oczy z osobna wybielić :) Troche też się włosy rozmyły, ale przynajmniej nie połyskują :P
no w czarno bialym moja wersja, troche tylko gamma i kontrastem
przykro mi ale nie rozumiem CiebieCytat:
Zamieszczone przez Rick van Dyke
@Jeronimo
Hehe, okej już tłumacze. Na zdjęciu, na którym prezentujesz parasolke z reflektorami, masz w tle ekran projekcyjny do slajdów itp. No przynajmniej tak wyglada :)
Co do foty cz-b. Wiele lepiej, bo nie widać szczegółów, przebarwień itd. Nietety to odwieczny problem przy braku studyjnego oświetlenia, więc ja też często konwertuje do cz-b portrety :cry:
Ale z tego co widzę te dwa halogeny plus parasol spełniają swoją funkcje, przydałby się jeszcze softbox do tego :)
a no tak ;-)
ekran u mnie byl w domu - wydatek 0 zlotych
lamy kupilem w promocji za 67zl (czy iles tam)
parasolka - 35zl
jak znajde czas to wrzuce tu moja wersje cz-b i propozycje nastepnych fotek... bo jak wrzuce odrazu na plfoto to mnie zjedza hihihi :P
parasolka tylko 35?:arrow: Spodziewałem się większej kwoty...
Też chciałem kupić takie halogenki, ale jak dotarłem do makro to taki zestaw kosztował juz 120pln, więc zadowoliłem się jedym 500W i niestety bez statywu :( Ale taki ekran to bym sobie kupił, bo by wiele problemów rozwiązał:) Tylko nie za bardzo wiem gdzie...
jestem ciekaw dalszych eksperymentów Twoim zestawem 8) :P
Czarno-biale zdecydownie lepsze! Poza modelki ok, ladna dlon. Uwazam, ze warto odslonic lewe oko i przyciac gore :)
@Rick van Dyke
parasolka jest badziewna na maxa i te 35zl IMHO to duza kwota. A co do halogenow to normalnie pojedynczy w Castoramie widzialem po 89zl a w Makro byla promocja i bylo o wiele taniej. Ekran to fajna sprawa jak sie go ma juz ... fajne tworzywo nieodbijajace swiatla (nie daje refleksow).
Kupilem tez czarna tkanine (4metry) tak wiec bede mogl robic cale postacie a nie tylko kadr powyzej pasa.... narazie nie testowalem
@mina
kurcze przegladalem fotki ktore zrobilem tej modelce i duzo jest z zakrytym okiem... a jak juz sa z odkrytym to sa to fotki ktore chce pozniej pokazac ;-) mam nadzieje ze nowa fotka Ci sie podoba.... troche wiecej oka widac :P
co sadzicie o tej fotce (chce ja za 24h wgrac na plfoto) tak wiec prosze o opinie i sugestie
milo, do Twojej przeróbki niestety materiał źródłowy nie był najlepszy. To nie Twoja wina oczywiście. Osobiście uważam, że nie każde zdjęcie nadaje się do zrobienia na czarnobiało.
Jeronimo, mnie się podoba, dobrze oświetlone, ładnie zrobione tło. Hmm, tak patrzę i patrzę... Być może w bardziej wyostrzonymi oczkami byłoby też ładnie. (minęło 5 minut patrzenia...) Wiesz co, cos bym jeszcze zmienił, czegoś mi jeszcze brak, ale nie potrafię zidentyfikować, czego. Po prostu jest ładnie, ale szczęka od razu mi nie opadła.
Pewniej bardziej doświadczeni nasi koledzy nam powiedzą
no tez mysle o lekkim wybieleniu bialek i wyostrzeniu oczu.... moze bardzo delikatnie skore rozmaze (ale to jeszcze zobacze... bo z tymi wlosami to pozniej jest zabawa, a nie chce skonczyc znowu na tym ze PSuje fotke)
Podoba mnie się:)
Jedyne co mi nie pasuje to troche dół fotki. Sam nie wiem czemu, jakoś za dużo tej bluzki (wg. mnie). Ja bym przyciął od dołu. Przyciął do guzika pod biustem :D
Pozdrawiam!
kurcze wrzucilem fotke na plfoto.. i skasowalem zeby wgrac ponownie zmieniona. Zapomnialem ze teraz nie mozna podmienic odrazu.... musze czakac 5dni :( buuu
Mi sie bardziej podoba ta poprzednia, glownie za sprawa bluzki...w wersji b&w stanowi dobry kontrasat dla tla, a ta biala...pomyslalabym o czyms lepiej podkreslajacym sylwetke, ta bluzka jest zbyt grzeczna. Cos ciemnego, gladkiego, jednokolorowego i bardziej przy ciele 8)
Kasia #1
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=597832
Tym razem moje fotka ale obrobiona przez mojego znajomego Nikeboy'a ;-) Chwilowo za obrabianie fotek sie nie biore :P
Zapraszam do oceniania na plfoto :) Pozdrawiam
no i kasia jest mrau :D
dla mnie troszku za duzo lewej strony scial bym do sweterka tak jak z prawej a reszta spoczko :D ciekawy wyraz twarzy no i ja bym delikatnie jeszcze rozjasnil bialka oczu, by jeszcze bardziej przykuwaly uwage :D
powodzonkla i nie poddawaj sie ale nastepnym razem ty obrabiaj zdjecie :D
fotek z kazdej sesji mam ok. 200-300 i obrabiac obrabiam.... a jak na plfoto co 5dni moge wgrac cos to wole zeby obrobil to moj znajomy. Zreszta ja na poczatek musze sobie dobrze skalibrowac monitor :P
podobnie jak drax... chociaz dla mnie jest jeszcze lekko nie doswietlone...