-
Rafaka zdjęcia
Jako że przerwa międzysemestralna była niedawno, to sobie trochę pofociłem
Zacznę może od dwóch takich:
drzewko w moim mieście rodzinnym (trochę zabawy z wb i kolorkami)
widok na Stóg Izerski z ruinki zamku Gryf
Będę się starał wrzucać coś więcej w miarę systematycznie. Zapewne głównie widoczki bo to mnie cieszy najbardziej.
-
Ciekawe prace.
1. Niebo bardzo ładnie wyszło, kadr poprawny, natomiast dół zdjęcia i drzewo - coś z WB namieszałeś, bo jakieś takie mdłe wyszło i bez kontrastu.
2. Tutaj chyba dużo lepiej, ale bez szału.
Czekam na kolejna prace, może być ciekawie.
-
obydwie fotki robią wrażenie i dobrze rokują :> - zapodawaj więcej !!!
-
Obie fotki przyjemne i dobrze wypatrzone.
Druga bardziej mi sie podoba, nieźle zastosowana "ramka" :)
-
Wiosna idzie dużymi krokami to niedługo będzie można w plenerek wyskoczyć w przyjemniejszej temperaturze. Tymczasem
3. Zima odchodzi...
4. ... i zbliża się wiosna
-
-
Dobre zdjęcia. To Twoje początki? Jeśli tak - to gratulacje, bardzo udane początki. Ale nie sądzę, żebyś dopiero zaczynał przygodę z fotografią, prawda?
-
-
ładne zdjęcia,zgadzam sie z poprzednikami......nie są to takie początkowe początki :mrgreen:
-
3. Ładnie zima odchodzi, lubię takie światło (płonące domy).
Badyle przyjemne.
Całość w sumie też... najbardziej chyba ujmują mnie kolory.
-
Ładnie, malowniczo. Przyjemnie się ogląda.
-
3 i 4, fajny dyptyk.
Uzupełniają się wzajemnie i podobają mi się właśnie w takim zestawieniu.
-
3 i 4. podoba mi się . Chyba masz dobry zamysł, ten sam punkt focenia, idealne do zrobienia poliptyku. Czekam z niecierpliwością ( a dopiero zima)!
5. też ma swój urok, te skały i korzenie dają wrażenie mocy ...
-
Dzięki za komentarze. Faktycznie takie zupełne początki to nie są :D . Cieszę się, że kolory się podobają, bo sporą wagę do tego przywiązuje i czasami jestem zaskoczony tym, co można wyciągnąć ze zdjęcia, które na pierwszy rzut oka wydaje się zupełnie niespecjalne. W każdym razie pomysł z tym poliptykiem całkiem fajny. Nr 3 jest o wschodzie nr 4 o zachodzie a teraz trzeba poczekać aż się trochę zieleni pojawi na drzewach, to przy jakimś ciekawym świetle coś znowu popróbuje.
-
zdjęcia warte uwagi :) Oby tak dalej :) ps dobry emblement :D
-
Moich rodzinnych stron ciąg dalszy. Mimo że kompozycyjnie nic specjalnego to pokazuje, bo widoczek ładny. Popełnione w ostatni weekend przed zachodem.
6.
7.
-
jestem pod miłym wrażeniem z oglądania zamieszczonych zdjęć od nr 1 do 5 interesująco zaprzęgnięta kolorystyka podkreśla walory przedstawionych widoków. 6- wydaje mi się, że troche za dużo za chciałeś na raz zamknąć w kadrze jak na zdjęcie tego typu. 7- całkiem przyjemna panorama pięknej okolicy. Pozdrawiam.
-
Ostanie mi sie podoba.
Delikatna kolorystyka, panorama jak z moich stron :)
-
Na 6 jest wszystko- niebo, góry, doły, woda i las :razz:
-
1, 3, 5 - bardzo ładne, szczególnie "badyle" mi się podobają. Fajne wyczucie kadru i przyjemna kolorystyka :)
-
Miejsce z panoramki ciężkie do wykadrowania jest bo jakieś barany poustawiały tam kilkanaście słupów wysokiego napięcia i trzeba się nieźle nagimnastykować żeby się druty nie załapały. Oczywiście w przyszłości nie wykluczam zdjęciowej sesji energetycznej.
8. a teraz coś z zupełnie innej beczki - kawałek architektury
-
O ładnie, podoba mi się.
Swietnie wypatrzony kontrast pomiezy nowoczesnymi, blyszczącymi, sprowadzonymi do czystej, funkcjonalnej formy wywietrznikami (kominami? ) a zabytkową, bogato zdobioną, wieżą ratusza.
-
-
Podoba mi się zestawienie bogato zdobionej bryły wieży, z "prostszą od konstrukcji cepa" bryły rury z daszkiem :D
-
@ziemia01 Tak właśnie to jest Częstochowa, Jasna Góra.
-
też gdzieś mam to na zdjęciu :) rzuca się w oczy.
-
Ostatnio postanowiłem wyjechać i trochę odpocząć...
9. ale na miejscu zastałem tłumy jakby się Beatelsi reaktywowali...
10. ...niestety Beatelsów nie było tylko jeden pan na basiku pomykał...
11. ...w każdym razie czułem się dość swojsko bo coś jakby pałac kultury też mają...
12. ...a ludzie bardzo tolerancyjni i siusiak nikogo nie gorszy
13. Byłbym zapomniał mieszkają tam też krasnoludki.
-
Dobre foty, najbardzje podobają mi się CI ludzie i czerwone światło. Fajnie, Fajnie ;)
-
Fajna ta ostatnia seria. 8. niezła ale 9. wymiata. Z rzeźbami też fajne.
-
Niezłe zdjęcia. Na Moście Karola niestety takie tłumy bywają. Ale i tak Praga to świetne miejsce, między innymi na zdjęcia :) Fantastycznie się tam spaceruje, miałem szczęście być tam już dwa razy :)
-
Bardzo ciekawie zrobiona seria.
Jednostkowo : 9-ka bardzo dobrze wypatrzona i zaakcentowana pzozstawieniem czerwonego znaku "Stopu", 11-ka bardzo mi sie podoba, kadr i BW jak z lat sześćdziesiatych ale najbardziej leży mi ostatnie. Kolorek i klimat :)
-
Witam
Za przedmówcami - fotki trzymają poziom, ta z sygnalizatorem - rewelka, Ci co leją - też mi sie podoba :grin:
-
jesiennienie
Dziękuję za wszystkie komentarze i poświęconą uwagę. Po półrocznej przerwie i zamieszaniu jakie mi to pół roku przyniosło (koniec studiów->ślub->remont) coś wrzucam. Tym razem jesiennie pierwsza odsłona:
14.
15.
16.
-
Pierwsze z poślubnej serii naprawdę udane.
I wszystkiego najlepsze na nowej drodze. Pożycia ;-)
-
-
Pierwsze z ostatniej serii świetne a kolejne dwa również miłe dla oka...
-
14 - świetnie - ocena w galerii...:wink:
Pozdrawiam
-
14 bardzo ładna, malarska:)
-
-
Dziękuje za uwagę. Miejsce rzeczywiście piękne, a co odkryłem w tym roku, szczególnie jesienią. Kolejna porcja z tego samego wypadu, kiedy to jesień była jeszcze "złota"
17.
18.