Nie wiem czy już na forum było ale podaję http://www.photographyblog.com/
Wersja do druku
Nie wiem czy już na forum było ale podaję http://www.photographyblog.com/
Hoho i tego... Fajne skórzane wdzianko. To mi się podoba.
Piękny naleśnik Olka! Czyżby z tych nowości miał być E520? W E420 zastosowano między innymi LCD 2.7" na 3" to, to body chyba już nie ma miejsca.
A może to jakiś Prima a' Prilis ?? - piszą że premiera w kwietniu :razz:
mojaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa stałeczka, naleśnikowa !!!!!!! MÓWIŁEM
Będzie moja !!
Ciekawe po ile będą te naleśniki?:)
Sugerowane ceny
Cytat:
Olympus E-420 body only - Ł339.99
ˇ Olympus E-420 Lens Kit - Ł379.99
(E-420 body with ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 lens)
ˇ Olympus E-420 Double Zoom Kit - Ł479.99
(E-420 body with ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 and ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6 lenses)
ˇ Olympus E-420 25mm Lens Kit - Ł449.99
(E-420 body with ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2.8 lens)
W Anglii po 190 funtów.Cytat:
Zamieszczone przez ksb
:D
Jak KTOŚ lubi "szerokie perspektywy" - to świetna propozycja.
OJ - coś zaczyna się "dziać"!!!
Pozdrówka.
na to czekałem, znakomicie!!! kiedy w Polsce i po ile???
bez sensu te body nie ma stabilizacji !!!!!!! i co znowu jak ktoś kupi 70-300 to sie będzie ... denerwował :/
Nie można mieć w najmniejszym modelu wszystkiego.Cytat:
Zamieszczone przez geo
Jak ktoś ma większe wymaganaia niż placek lub kit i chce sie bawić długimi zoomami musi kupić coś większego.
Ja akurat tę polityke Olka rozumiem.
Chce!
Ten!
Obiektyw!
Chce!
:mrgreen:
Superoow. C+, dawaj, nawijaj o kolejnych premierach. Wiosna idzie! :mrgreen:
bedzie pasował do mojego E400 :mrgreen: :?:
Cytat:
The 25mm lens will be available separately for $250
Dokładnie, to jedno z logiczniejszych posunięć w e-systemie. Chcesz mały aparat do rękawa - masz E-4XX. Potrzebujesz większego z większą powierzchnią body do upychania różnych nowinek technicznych (stabilizacja, itp) - masz E-5XX. No i wyżej.Cytat:
Zamieszczone przez ksb
A nie pięć body różniących się kolorem spustu migawki.
Nie no piękna sprawa, powórt do starych analogowych czasów :D A ten naleśniczek boski, szkoda tylko że ciut ciemny.
Futerał :mrgreen: :?:Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
Ksb wszystkie nowe body maja stabilizację (oprócz C i N tyle tutaj mają nowe szkła IS kitowe tanie i o wiele lepsze niż stare ez IS)
Sorry ale jak dla mnie to nie można robićnowego body bez możliwości dokupienia sobie szkieł np. 70-300 bo to szkło jest dla amatorów ...
MicSzu, może i fajnie byłoby mieć takie cuś ze światełkiem 1,8 ale popatrz na cenę i nie narzekaj. Jeśli jeszcze optycznie będzie bez zarzutu, szkiełko to znajdzie wieeeelu nabywców. Mam nadzieję, że nie jest to jakieś "strictly limited edition" :D
Wcale nie narzekam, tylko tak sobie głośno myślę, że takie f2 mogło by byc i cena ciut wyższa, wtedy bym sobie takie cuś kupił i ja:)Ale i tak jest niezle bo to coś jest tak malutkie :mrgreen: i warzy 95 g. A co nowego jest w tym e-420 prócz większego LCD i troszke innego deisainu?Cytat:
Zamieszczone przez dinx6
Jak ktoś chce do takiego pyrtka jak E-4XX podłączać duży, jakby na to nie patrzeć, obiektyw 70-300, to już jego problem. Za niewiele większe pieniądze kupujesz body (E-510), które z dużymi obiektywami lepiej się zespala.Cytat:
Zamieszczone przez geo
Pentax też jakoś jasnych naleśników nie mógł zrobić ;)Cytat:
Zamieszczone przez MicSzu
Pentax SMC DA 40 f/2.8 Limited
Pentax SMC 40 f/2.8
Pentax SMC P DA 70 f/2.4
Pentax SMC P DA 21 f/3.2 AL
http://www.dcresource.com/news/newsitem.php?id=3720
mniam!Cytat:
Zamieszczone przez dcresource
Witam
Małe jest piękne. Ten skórzany pokrowiec i stałka to genialny pomysł.
Pozdrawiam
No ten obiektyw to swego rodzaju 'must have' dla posiadaczy E-400/E-410/E-420 ;) Na coś takiego czekałem.
W pełni podzielam ten pogląd, dla mnie genialne są jeszcze zaczepy na pasek. Super technika i świetne wykonanie w stylu retro, miodzik dla takich jak ja 50latków i za to lubię Olympusa. Ten aparacik mówiąc sloganowo daje tak wiele za tak niewiele!Cytat:
Zamieszczone przez Ggrzesiek
Nie rozumiem tych wykresów AF. Może to ktoś objaśnić?
Jedno pytanie:
Gdzie ten obiektyw ma gwint? :-)
Na co sie przykręci ufalkę :-) lub założy dekiel jak nie ma gwintu?
Coś czuję, że będzie to następny zakup teścia do 410. Zawsze narzeka na brak stałki w tym zakresie. Byle tylko czegoś nie spieprzyli w tym obiektywie. Tylko czemu tak ciemno? Czy światło 2 za mocno wywindowałoby cenę.
Pozdrawiam
Średnica filtra 43 mm ;) Info z oficjalnej strony Olympus.Cytat:
Zamieszczone przez skow
O, panie, świetny obiektyw.
Może by tak kupić sobie małą cyfróweczkę do noszenia w kieszeni... ;-)
EDIT: cenę pewno nie tak, jak rozmiary. Znakomity będzie ten obiektyw, do licha. Już to czuję :-)
piekna sprawa, dla Rafała Czarnego - jedno spelnione marzenie do street foto ;) sam mam ochote na takiego, fajnie byloby poptrzec na sample .
wygląda zabójczo, zwłaszcza z pokrowcem. Naleśnik miodny. Chcieliście to jest. Jednak Oly słucha potrzeb userów :)
Śliczności, piękne, klasyczne, piękny ruch Olympusa.
Na dodatek ten skórzany pokrowiec...
Oj, będzie wielu chętnych... Wygląda naprawdę świetnie.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Bardzo mądrze, coś czego nie ma u nikogo innego, podkreślenie największych zalet systemu.
Niezależnie jaki masz system, C, N, S... idealne drugi aparat to E420. Nie znajdziesz mniejszego. Lepsze rozwiązanie od Sigmy DP-1, lepsze od Canona G9...
A do street foto ideał (tylko wizjer może mógłby być większy), bo Leica M8 za droga.
Pytanie tylko czym różni się E420 od E410?
Czy powiększyli nieco wizjer?
Czy AF się poprawi (może nie do poziomu E3, ale małe, pasujące do body ZD50 f/2 macro mogłoby przyśpieszyć nieco)?
I czy będą jeszcze jakieś stałki?
Portretówka nie-makro (tj. szybka)? Może jakieś malutkie 50mm f/1.4 czy f/1.8...
Szeroki kąt niedużych rozmiarów? Niekoniecznie bardzo jasny... 10mm? 12mm?
A może jakieś jasne 65mm do portretu?
Wreszcie coś drgnęło w temacie stałek. Chyba najbardziej oczekiwany obiektyw w E-systemie. Na pewno najbardziej przeze mnie. Należy do niewielu rzeczy co do których podjąłem decyzję o kupnie natychmiast jak przeczytałem o nim wzmiankę ;-). Do tej pory Olek był w tyle bo konkurencja oferowała tanie 50-tki, które po APS-owym cropie były dobre bo ...tanie jednak z ogniskową trochę ni pies ni wydra. Teraz Olek rządzi - ma relatywnie tani obiektyw oferujący dokładnie ekwiwalent szkła standardowego (bardzo szkoda, że nie F 1.8). W dodatku naleśnik - seria E-400/410/420 nabiera nowych uzasadnień i sensu. Etui E-420 też słodkie. To nie będzie sprzęt dla każdego ale wielu znajdzie jak sądzę nabywców...
Jest coraz piękniej :-)