Wzorem wielu forumowiczów witam w wątku, w którym zamieszczać będę swoje zdjęcia. Liczę na konstruktywną krytykę :) Może jeszcze coś ze mnie wyrośnie ;)
1/ Świtanie
2/ Zmierzchanie
Wersja do druku
Wzorem wielu forumowiczów witam w wątku, w którym zamieszczać będę swoje zdjęcia. Liczę na konstruktywną krytykę :) Może jeszcze coś ze mnie wyrośnie ;)
1/ Świtanie
2/ Zmierzchanie
Drugi kadr fajny, mgła i kontury gałązek, bezruch i cisza.
Podoba się :)
Pierwszy taki sobie.
Wow! Już pierwszy głos - problemy ze snem? ;) Dzięki.
Odgrzebałam jeszcze z początku zimy takie dwa:
3/ Latarnie B&W
4/ Latarnie
3 mi sie podoba bardzo :) jako zwolennik waskiego tematu cialbym gore bardzo i dol troszke mniej :) za to zapalone latarnie juz sie mniej... :)
Trojka ma klimat, to fakt. Poza tym fajne BW.
Czwórka też mi się podoba ale jakoś mniej.
Przyznam się, że im bardziej patrzę na te foty, to tym bardziej (marzną mi paluszki) skłaniam sie ku Waszym opiniom... Czyli pozytywne strony tego wątku już zauważam ;)
3, ładnie skomponowana. Był klimat do focenia i wykorzystałaś to
Trójeczka kapitalna :)
Dzięki ;) 1:4 - jest nieźle ;)
No i wreszcie za oknem słońce świeci, więc żeby nie było tak ponuro jak powyżej, zamieszczam fotkę z zeszłego lata...
5/ Dziewczyna z psem
Trójka -klimatyczna, chodzę za takim B&W (czym obrabiasz?) ;)
Miło :) Hm... W PSie zmiana trybu na skalę szarości i levelsy, troszkę wyostrzanie / wzmocnienie...Cytat:
Zamieszczone przez bit4
Dziewczyna super ale kadr bez rewelacji.
Przyjemnie się ogląda w tej porze roku :)
Dooobra... Świtem to było bladym, człek zaspany jeszcze ;) Ale właśnie to miękkie światło wstającego słońca mi sie spodobało.
Dorzucę więc trochę witaminy es. Ot - temat oklepany: zachód, ale może jednak?
6/ Nad torami
7/ Z kopcem w tle
No, gdyby legal był jeszscze w rozsądnej cenie!Cytat:
Zamieszczone przez Plumek
ps. czy ta Segafredo jest naprawdę taka dobra? Ja tam wolę illy ;)
6-ka bardzo ładna. Lubię takie klimaty.
Cytat:
Zamieszczone przez bit4
Ciiii.... ;) Trial ;)
P.S. Segafredo jest pyszna :) Zwłaszcza w cieniu migdałowca z widokiem na Jadran ;)
Bardzo mi się trójeczka spodobała. Świetny minimal! Oszczędnie, tylko gra formą. Nawet jeszcze bym kadr ścieśnił, po lewej i ciut z góry.
Pzdr
Oba mi sie podobają. Niby to już przelatany temat, ale dało sie jeszcze coś wyciągnąć. ;)
Fajne foty. 3 i 6 świetne :)
Dziś fota zamieszczona również w Kocim wątku:
Koty chyba są najlepsze z dotychczas zamieszczonych przez Ciebie zdjęć.
:mrgreen:
Czyli dalej mogę robić porządki na swoim dysku twardym? ;)
Bardzo fajne kotki :)
he he fajne kociaki, ładnie skomponowane. Nawet ta przyciężkawa rama nie przeszkadza
Tak to jak na razie najlepsze Twoje zdjęcie na tym forum.
Jakoś umknął mi dotychczas ten wątek. Dla mnie trójka najświetniejsza. Ogólna uwaga - bardzo ładnie komponujesz kadry.
Dzięki Panowie (bo Panie tu chyba nie zostawiły po sobie śladu) :D Muszę przyznać, że do założenia tego wątku i do uporządkowania swoich fot "zmusiło" mnie oglądanie zdjęć Olymaniaków. No i atmosfera panująca na forum bardzo mi przypadła do gustu :) Bo te wszystkie wielkie portale w stylu onePhoto czy Digart - to kombajny straszne. A tutaj tak kameralnie jest... I wszelkie uwagi są bardzo pomocne przy rozwijaniu swoich umiejętności. Po prostu patrzę na swoje zdjęcia nowym spojrzeniem...
Oly Rulez jednym słowem- nie tylko jeśli chodzi o sprzęt a również o ich użytkowników :] A dzisiaj Plumek ZD40-150 od Ciebie przejdzie prawdziwy chrzest bojowy na koszykówce aż sie obawiam czy uda mi się zrobić choć kilka dobrych strzałów heh
Ok. Był wreszcie nastrój na małą wycieczkę z okazji świecącego słońca.
Tym razem więc nic z archiwum, za to 3 prawie świeżutkie zdjątka (bo z niedzieli) :)
9/ Wieża
10/ Wejście
I w kategorii "Z przymróżeniem oka..."
11/ Gdzie te dranie, co mi podziurawiły oponę?!
latarnia na zdjęciu nr 3 jest świetna ma swój klimat, dziewczyna na plaży miłe zdjęcie bez większych treści, nad torami pomysłowe i zgrabnie wykonane, koty w swoisty dla siebie sposób zapozowały a ponadto dopełniły kadr, wieża nie za bardzo przypadła do gustu, wejście tylko pod kątem planowania kadru, gdzie te dranie trochę tu nie pasuje bo widać, że powietrza w kołach nie brakuje natomiast podoba mi się kontrast pomiedzy nobliwym wyglądem kobiety a nie pasującym do tego rowerem. Pozdrawiam.
W dzisiejszej porcji fotek będą drzewa. Dwa zdjęcia z archiwum, jedno świeże, sprzed kilku dni. Wszystkie obrobione w trialowej wersji Adobe Photoshop Elements 6 (w ramach testowania owego programu jako kandydata do nabycia go drogą kupna) :)
12/ Na płonącym niebie
13/ W gąszczu
14/ Całkiem łyse
na zdjęciu 12 są czarne zlewające sie plamy bez odrobiny zarysu poszczególnych gałązek, na 13 monotonna szarość a po zwiększeniu kontrastu efekt buszujących promieni słonecznych zyskałby na wyrazistości a tak jest szara papka, odnośnie 14 nie potrafię zająć stanowiska. A tak szczerze to jestem trochę zdumiony zamieszczonymi zdjęciami.
Wiejo - dzięki za słowa krytyki. Przyjrzę się jeszcze raz fotom. Czasem inni widzą o wiele więcej.Cytat:
Zamieszczone przez Wiejo
Czemu zdumiony?
Ostatnie zdjęcia nie wzbudziły wielkiej sensacji - oj źle się dzieje... Bo nieważne czy mówią dobrze, czy źle - ważne, żeby mówili cokolwiek... A tu nic. Cisza :(
Może zamieszczone dzisiaj foty poruszą niektórych z Was choć odrobinę i wywnętrzycie się tu troszkę :)
15a/ Deszczowe podwórko - wersja color
15b/ Deszczowe podwórko - wersja B&W
Mnie bardziej pasuje tutaj wersja kolorowa :) Zazwyczaj to światło słoneczne dodaje uroku, natomiast w tym przypadku właśnie brak tego słonecznego światła spowodował, że zdjecie jest plastyczne.
16a/ "Rada miasta" - wersja color
16b/ "Rada miasta" - wersja B&W - z kontrastem
W przypadku zdjeć nr 16 bardziej odpowiada mi wersja czarno-biała, z podciągniętym nieco kontrastem. Pan w kapeluszu, ciemnych okularach, pod krawatem i białych skarpetkach wygląda, jak przywódca lokalnej "mafii" ;)
oby dwa się podobają ;)
w ostatnim IMHO przegięłaś z kontrastem. Co do frekfencji - hmm już dawno doszedłem do wniosku , że komentarze wędrują sinusoidami :mrgreen: cicho, cicho, i nagle wylew - przywyknij , u mnie też posucha ;)
I podwórko i dziadki lepiej wyglądaja w kolorze.
Ten plastikowy stół mi przeszkadza, dałem w galerii czwórkę ale mu się dobrze nie przyjrzałem :/
Szkoda, bo kadr jest bardzo urokliwy.
mnie się podoba 15a, w kolorze bardzo fajnie wygląda bardziej klimatycznie,B&W bardziej surowo. Fajne :)
z dziewczyną byłoby ładniejsze gdyby siedziała 2 metry bliżej i jej twarz na 1 planie przyglądająca się całej reszcie
nr 6 bardzo przyjemne
plumpek próbowałeś pierw lab potem w kanałach światła,usunąć kanały powielić warstwe i mieszanie dać na multiply?i potem krycie...bardzo fajny sposob na b&w
dziadki czekające na internet tez super zdjęcie:)
Się zrobiło trochę ruchu :) Znaczy trzeba wrzucać i... czekać. Dzięki wszystkim za opinie :)
Plumek... i nie próbowAłam... ;) No - chyba, ze tak celowo do mnie piszesz.Cytat:
Zamieszczone przez emer86
Na podwórku i na ławeczce lepiej podchodzi mi kolor. Tym bardzie że wydaje się delikatny i pasuje mi do tego klimatu.