Witam!
Na początek wkleję zdjęcie z galerii i jego wersję trochę zmienioną - co o niej myślicie? A może coś z tym jeszcze zrobić, albo faktycznie do kosza?
Wasze uwagi są dla mnie cenne...
1. Jezioro Turkusowe
2. Druga wersja jeziora
Wersja do druku
Witam!
Na początek wkleję zdjęcie z galerii i jego wersję trochę zmienioną - co o niej myślicie? A może coś z tym jeszcze zrobić, albo faktycznie do kosza?
Wasze uwagi są dla mnie cenne...
1. Jezioro Turkusowe
2. Druga wersja jeziora
Witaj,
dla mnie lepsza jest wersja druga - mniej przepałów na linii brzegowej. Szkoda, że odbicie drzew w tafli jeziora rozmazane ;)
Pozdrawiam
Zdecydowanie druga wersja... lepsza kolorystyka. A te rozmyte drzewa to chyba przez wiatr. ;)
Na pewno przez wiatr, ale gdyby udało się wyczekać ten moment byłoby świetnie.Cytat:
Zamieszczone przez asfoto_p
Druga zdecydowanie lepsza.
Technicznie bo kompozycja nie za bardzo mi leży.
Druga lepsiejsza ;) , na pierwszej widać jakieś przepały.
jw.
mimo wszystko jest w tej fotce coś co mnie drażni
dość długo się przyglądałem i chyba:
zakłóca je nieostrość pierwszego planu
moim zdaniem należało by go wykadrować zwłaszcza, że kompozycyjnie by zyskało
Dzięki za uwagi...
o i tu mam konkret - nożyczki i ciach - może kiedyś zmienię z galerii...Cytat:
Zamieszczone przez sisman
Kolejne zdjęcie - Międzyzdroje po sezonie - zresztą z tego samego dnia, co poprzednie, tylko 3 godziny później...
3. Międzyzdroje
Kadr sympatyczny, po przekątnej, ładnie.
Szkoda tylko odwróconej tyłem postaci, może by wystemplować?
To tylko takie moje odczucie...
Gdybym była tam, to podeszłabym nieco w lewo i wykadrowała wtedy tak, aby było jedynie morze i piasek - bez fragmentu wydm. Bo sam pomysł na kadr bardzo fajny. ;)
Dzięki za komentarze.
Zostawiłem górny fragment dla zrównoważenia ciemej części morza, ale Twój pomysł jest bardzo dobry...Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
A teraz coś z przymróżeniem oka - taki tryptyk (drugi, jaki skleiłem) - co o tym sądzicie?
4. Prezenty
Sympatyczny tryptyk, z pomysłem :)
Fajny kadr z morzem, czuje się, że jest ponure i że człowiek jest przy nim raczej mały.
Fotki z jeziorem bym nie ciął, dół dobrze zamyka kompozycję. Ale - jak dla mnie - sporo większa powinna być GO, ten pierwszy plan trochę drażni.
To daję kolejną fotkę pod ocenę...
Zdjęcie zrobione przy schronisku Cyrla.
5. Łańcuszek
Pierwsze cztery nie zrobiły na mnie jakiegoś większego wrażenia, fotki jak fotki.
5. Natomiast wymiata, zupełnie inna pólka, i tu mogę już tylko zazdrościć. Oby tak dalej.
Pozdr.
Dobra fotka, widziabym może ciut ostrzej w mocnym punkcie, na tylnej zębatce.
Ale to subiektywne, generalnie jest dobrze :)
Dzięki za odwiedziny...
Wydaje mi się, że lekkie ogólne wyostrzenie zdjęcia daje dobry efekt (to było na ustawieniach domyślnych z LR) - może takie lekko wyostrzone wstawię do galerii...Cytat:
Zamieszczone przez rocco
Kolejne zdjęcie - taki wschód słońca z innej pespektywy - co o tym sądzicie?
6. Wschód słońca