1 załącznik(ów)
Pomocy z obróbką - wysokie ISO
Robiłem ostatnio ślub w ciemnym kościele i postanowiłem robić na świetle zastanym na auto ISO, czego do teraz żałuję. Tutaj http://www.piekne-chwile.pl/test.html znajduje się do pobrania .NEF. Mi udalo się wycisnąć tyle z tego zdjęcia. Załącznik 121752
Nie jestem zadowolony. Czy możecie mi pomóc aby to zdjęcie (jedno z wielu) miało wiecej życia. Pomijam wyraz twarzy młodych i kadr, chodzi o przykład.
1 załącznik(ów)
Odp: Pomocy z obróbką - wysokie ISO
Generalnie widziałbym to trochę jaśniej (głównie twarze), coś w tym kierunku Załącznik 121843
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Generalnie widziałbym to trochę jaśniej (głównie twarze), coś w tym kierunku
Pytanie:jakiego koloru był w zasadzie garnitur pana młodego :) , a tak poza tym to taka interpretacja mnie się podoba :)
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Pytanie:jakiego koloru był w zasadzie garnitur pana młodego :)...
Też się nad tym zastanawiałem:smile: Biorąc pod uwagę drugi plik RAW, a także to, że LR potrafi w ciemnych partiach "oszukiwać" kolorystykę to przyjąłem, że czarny:smile:
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Pytanie:jakiego koloru był w zasadzie garnitur pana młodego :) , a tak poza tym to taka interpretacja mnie się podoba :)
Garnitur raczej w kolorze granatowym jest, z tego co widzę. Garnitur w kolorze czarnym do ślubu to za bardzo chyba się nie nadaje. :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Garnitur granatowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
Garnitur raczej w kolorze granatowym jest, z tego co widzę. Garnitur w kolorze czarnym do ślubu to za bardzo chyba się nie nadaje. :mrgreen:
No to jesteś w mylnym błędzie.....:grin:
No tak... dyskusja jaki garnitur do ślubu a ja tu się zamartwiam zepsutymi zdjęciami.
Ja bym w takie kierunki pojechal.Bawilem sie z fotka z posta,nie pobieralem Nefa.
Takie trzy rozne wersje.Załącznik 121858Załącznik 121859Załącznik 121860
Uwaga - wypowiedź amatora:
zrób z tego BW - tutaj zawsze szum wygląda dobrze...
chyba mam monitor do wymiany - to jest duży szum?
ja na miejscu pana młodego (pomimo że zwracam uwagę czasem na "niedociągnięcia") nie miałbym zastrzeżeń co do szumu - weź pod uwagę, że focisz (chyba i w głównej mierze) dla amatorów - więc tak jak dla mojej żony - ma być kolorowe, wyraźne, jasne, w miarę poprawnie skadrowane; bez głupich min i zamkniętych oczu - koniec kwestii;
inna rzecz, że nie podoba się Tobie - chcesz mieć gładkie jak pupa niemowlaka - to już jest zboczenie zawodowe :wink:
pzdr
Hołek
aha - zapytałem właśnie żony czy to zdjęcie szumi... powiedziała że nic nie słyszy...