6 załącznik(ów)
P6077425 i inne, czyli kadry lcfa
Witam.
Od kilku lat amatorsko sobie różne pstryki robię, od czasu do czasu nawet wyjdzie coś co mi się podoba - i w związku z tą drugą kategorią ten wątek powstaje :). Ku uciesze gości, ku poprawie mojego warsztatu, albo po prostu żeby opinie powymieniać. Będzie trochę portretów bliższej i dalszej rodziny oraz znajomych (przypadkowych obcych portretować jakoś nigdy nie miałem odwagi - ale może kiedyś się przemogę :)), trochę makro bo żona zawsze jakieś tałatajstwo sobie hoduje, i od czasu do czasu jakieś okolice mniej lub bardziej zielone, które mi się spodobają przy okazji różnych wypadów lub łapania portali w Ingressie :).
Zapraszam serdecznie, i zachęcam do komentarzy :).
1, 2, 3, 4, 5, 6:
Załącznik 120167 Załącznik 120168 Załącznik 120169 Załącznik 120170 Załącznik 120171 Załącznik 120193
PS EXIFy zostawiam, więc parametry dla ciekawych zawsze do wglądu będą :).
Odp: P6077425 i inne, czyli kadry lcfa
Kupuję dwójkę, reszta jak dla mnie raczej pstryki do albumu, ale ja tam się nie znam na portretach.
takie dosyć przeciętne kadry, sam nie wiem....
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
takie dosyć przeciętne kadry, sam nie wiem....
No z 4 i 5 miałem trochę wątpliwości czy wrzucać, następnym razem takie zwyklejsze pewnie zachowam na dysku - ale pozostałe mi się całkiem podobają, lubię ujęcia na których emocje (różne) widać.
wiesz, to że Ty widzisz w tych zdjęciach emocje to jedno (znasz wszak kontekst) ale to czy te emocje odczyta widz to zupełnie inna sprawa...
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
wiesz, to że Ty widzisz w tych zdjęciach emocje to jedno (znasz wszak kontekst) ale to czy te emocje odczyta widz to zupełnie inna sprawa...
OK, postaram się uzupełnić kontekst, w takim razie:
1. Filip, lat 2.5 (mój młodszy syn) - zazwyczaj wszędzie biega bez opamiętania, niczym kurczak bez głowy. Na tym ujęciu trochę zaplątany w hamaku, uchwycony w - dosyć rzadkim u niego - nieco poważniejszym nastroju, czymś na kształt lekkiej zadumy.
2. Ponownie Filip - tego dnia na praktycznie każdą próbę zrobienia zdjęcia albo uciekał ze śmiechem jak tylko obiektyw zobaczył, albo próbował podbiec i wsadzić w niego nos. Na tym ujęciu tuż przed drugim wariantem złapany :).
3. Dziadek Rysiek, lat 70+ - tego dnia w nastroju niezbyt optymistycznym, często o nadchodzącej śmierci i że dla niego już koniec mówił. Wnukom od czasu do czasu udawało się go rozchmurzyć trochę, ale jak widać na zdjęciu - nie zawsze.
4. Marcin, lat 6 (mój starszy syn) - ma delikatną formę zespołu Aspergera i problem zarówno z rozpoznawaniem emocji u innych, jak i wyrażaniem własnych. Często się czuje niepewnie, uśmiech zazwyczaj ma bardzo niepewny lub sztuczny. Tutaj akurat w miarę zrelaksowanego udało mi się go uchwycić.
5. Wojtek, lat 28 (mój brat) z Marcinem - widujemy się dosyć rzadko (raz na kilka miesięcy), i zawsze bardzo się cieszy, jak ma okazję się z bratankami spotkać.
6. Katarzyna, lat 25 (kuzynka żony) - często gra silną i zimną, ale na uroczym spuszczeniu oczu też ją czasem można przyłapać. Świetne czerwone kolczyki miała, więc zdjęcie z pełnymi kolorami :).
bardzo podoba mi się nr 3, dziadek tulący wnuczka, widać zaufanie dziecka i bezpieczeństwo jakie ma w ramionach swojego dziadka. rozczulam się przy takich zdjęciach
Ja również zwróciłam uwagę na dziadka. Ciepłe, podoba mi się.
Dobry album rodzinny nie jest zły. Nie należy zapominać o jego regularnym uzupełnianiu i wywoływaniu perełek.
Zdjęcie 1 i 3 ładne. Pozdrawiam.
1 załącznik(ów)