możliwość pracy w Fotopolis
poniżej link do oferty- może w końcu ktos będzie robił lepsze fotografie testowe?
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...ow-platny-staz
Odp: możliwość pracy w Fotopolis
Cytat:
Zamieszczone przez
kris12
poniżej link do oferty- może w końcu ktos będzie robił lepsze fotografie testowe?
Kluczowym jest testowe. Są dwa rodzaje testów - obiektywne i praktyczne.
Fotopolis i optyczne robią te pierwsze...
nie mogli sobie już podarować
"pracę w młodym, dynamicznym zespole"?
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
nie mogli sobie już podarować
"pracę w młodym, dynamicznym zespole"?
To jeszcze nie jest oznaką całkowitego braku zarządzania ale może sugerować pewne problemy organizacyjne.
Za to radziłbym unikać jak ognia firm gdzie panuje "miła acz wymagająca atmosfera" a zwłaszcza gdy w ofercie pracy pada słowo "wyzwania"
Tak, będę uszczypliwym ;)
"możliwość osobistego rozwoju w kierunku fotografii"
7 osób w oficjalnej redakcji, więc korpo to to nie będzie. Jak się ktoś wpasuje w ich klimat to może to być fajna zabawa. Szkoda, że Warszawa, bo aż bym się z ciekawości zgłosił.
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Tak, będę uszczypliwym ;)
"możliwość osobistego rozwoju w kierunku fotografii"
7 osób w oficjalnej redakcji, więc korpo to to nie będzie. Jak się ktoś wpasuje w ich klimat to może to być fajna zabawa. Szkoda, że Warszawa, bo aż bym się z ciekawości zgłosił.
Autostrada jest, to obskoczysz ;)
Praca " w młodym i dynamicznym zespole" to nic więcej jak - duża rotacja na stanowisku (dynamizm!). Nienormowany czas pracy - zapierniczanie 24h/24h, pełna dyspozycyjność. Ale najlepsze jest to - "oferujemy wynagrodzenie za pracę". Padłam. Przecież to jest oczywista oczywistość (choć nie u nas w Polsce, pewnie dlatego o tym wspomnieli, a raczej pochwalili się ;) ), że za pracę należy się wynagrodzenie, a pisanie o tym już powinno wzbudzić czujność u potencjalnego kandydata/tki (ja się nie łapię, za stara już jestem, sądzę, że szukają kogoś do 30).
http://cvexpert.pl/rekrutacyjny-bullshit/ - instrukcja jak należy interpretować ogłoszenia o pracę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Praca " w młodym i dynamicznym zespole" to nic więcej jak - duża rotacja na stanowisku (dynamizm!). Nienormowany czas pracy - zapierniczanie 24h/24h, pełna dyspozycyjność. Ale najlepsze jest to - "oferujemy wynagrodzenie za pracę". Padłam. Przecież to jest oczywista oczywistość (choć nie u nas w Polsce, pewnie dlatego o tym wspomnieli, a raczej pochwalili się ;) ), że za pracę należy się wynagrodzenie, a pisanie o tym już powinno wzbudzić czujność u potencjalnego kandydata/tki (ja się nie łapię, za stara już jestem, sądzę, że szukają kogoś do 30).
Niekoniecznie rotacja - może po prostu skopiowali ogłoszenie i uznali, że zrobią takie, jak wszyscy...
A nienormowany czas pracy to tutaj fakt - czasem pewnie 2 dni testów nontoper, potem tydzień lżejszy, ale za to czytanie na bieżąco 24/7 komunikatów i nowe zapowiedzi...
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Niekoniecznie rotacja - może po prostu skopiowali ogłoszenie i uznali, że zrobią takie, jak wszyscy...
To możliwe. I nawet nie zadali sobie trudu, żeby sprawdzić co to sformułowanie znaczy w języku HR. Nic dobrego w każdym bądź razie. A bezrozumne kopiowanie czyichś ofert świadczy o czymś jeszcze gorszym.
A to jest to całe "Sun House Media":
http://www.sunhousemedia.pl/