D4rK89 - Przedstawiam moje zdjęcia
Witam,
Na początek chciałem się jeszcze raz przywitać i po nabraniu odwagi stworzyć swój własny temat.
Poniżej będę przedstawiać własne zdjęcia zrobione Olkiem E-M5 jako totalny amator starający się zwiększyć swoje umiejętności w tym kierunku. W związku z tym liczę na Waszą pomoc, sugestie i oczywiście słowa krytyki, które pozwolą mi robić lepsze zdjęcia :)
Kończąc przywitanie chciałem jeszcze dodać, że bardzo cenię sobie to forum bo jest w nim zawarte bardzo dużo informacji i ludzie są bardzo pomocni.
Najpierw zacznę od zdjęć, które już wstawiałem na forum ale tym razem poukładam to wszystko w jednym temacie.
[1] Zdjęcie wykonane w parku w centrum Bytomia, w tle Żonka. Wstawiam to zdjęcie bo podoba mi się bookeh i ma ładne kolorki.
[2] Kolejne zdjęcie z cyklu park Bytomski. Jesień w pełni.
[3] Park w Bytomiu i jesienna biedroneczka.
[4] Jesienny las i promienne drzewo w okolicach Borowej Wsi.
[5] Przenosimy się do miejscowości Linn w Niemczech, w tle zamek.
[6] Nocy powrót po imprezie w Linn i zdjęcia robione z ręki.
[7]
[8]
[9] Park w miejscowości Krefeld w Niemczech i głodna pszczoła.
[10] Teraz trochę personalnie. Mój terrier bawiący się z piłką przez niego zdewastowaną :D
[11] Ostatnie zdjęcie z serii portretowe Żony i pieska :)
Odp: D4rK89 - Przedstawiam moje zdjęcia
6+7+8 fajne kolorystycznie... trochę poprostować (wszyscy tę poradę powtarzają jak mantrę) i będzie klasyczny, uroczy i bezpretensjonalny pstry....
11 - rób jak najwięcej takich zdjęć... po latach bedziesz (będziecie) z czułością i tesknotą do nich wracać. bardzo ładne...
na 11 przytnij górę by całkowicie pozbyć się nieba, mi wtedy lepiej się to zdjęcie ogląda.
Pierwsze w ogóle mi nie podeszło, sam bokech zdjęcia nie robi.
5. przyciołbym do kwadratu tak by pozbyć się z lewej tego kawałka z dachem.
Nocne kadry mi się nawet podobają.
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
Nocne kadry mi się nawet podobają.
Uhm, ale ja np. trochę bym je zmienił. Tak na kolanie, na tych dwóch prosiłoby się bez auta z prawej lub z lewej i nieco kolory podciągnąć, bo ciut za żółto wyszło.
Załącznik 104531 Załącznik 104532
Odnośnie zdjęcia 5 i 11 zgadzam się. Co do zdjęć nocnych to faktycznie muszę poprostować je troszkę. Arek Co do nocnych to Twoje znów są jakby za kontrastowe jak dla mnie :)
Dziękuję za opinie.
Jak napisałem, to jest moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać, jadnak nadla twierdzę, że nie było tam tak żółto ;)
Czekamy na kolejne.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Jak napisałem, to jest moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać, jadnak nadla twierdzę, że nie było tam tak żółto ;)
Czekamy na kolejne.
Trzeba Ci racje przyznac.Jest za zolto.Usuniecie zafarbu i wyprostowanie,troche jeszcze podlubac ,zeby klimat wyssac i bedzie chyba lepej-co?Załącznik 104533
No pięknie. Podoba mi się!
no, lepiej Mirku, a nawet bardzo dobrze.
Wiesz, powinieneś pociągnąć wątek z Twoimi poprawkami uchylając w nim trochę szerzej rąbka tajemnicy jak to robisz. Dla wielu nowicjuszy ( i zapewne nie tylko) były by to świetne nauki,
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
no, lepiej Mirku, a nawet bardzo dobrze.
Wiesz, powinieneś pociągnąć wątek z Twoimi poprawkami uchylając w nim trochę szerzej rąbka tajemnicy jak to robisz. Dla wielu nowicjuszy ( i zapewne nie tylko) były by to świetne nauki,
Nie Nie.Na to namowic sie nie dam.Ja juz uslyszalem zem stary dziad i sie nie znam,jak pisalem zeby cwiczyc swiatlo na styropianie a nie na zywach ludziach to tez riposta wpadla,ze sam se moge cwiczyc na manekinach.
A po drugie jest wielu co potrafi lepiej.Ich trza namawiac.