Witam.
Oddaje pod wasza ocene moje pierwsze zdiecia i prosze o kilka rad.
A i oczywiscie od razu pytanie, dlaczego zdjecia doswietlane lampa wychodza mi strasznie płasko (przykład to krowa).
Wersja do druku
to ja odpowiem pytaniem :) jaka lampa ??? bo jesli uzywasz wmontowanej to sie nie dziw jest wiele sposobow na doswietlenie obiektu nie zawsze trzeba biegac z lampa :)
no, napewno nie sa to twoje pierwsze zdjecia w zyciu, bo wiesz do czego sluzy aparat. lapiesz rzeczy do aparatu w schludne kadry, wykorzystujesz korzystne swiatlo. wszystko ok, ale po co te rozmycia? mnie tam zaklocaja odbior zdjecia. wolalbym wyostrzenie po przeskalowaniu.
No powiedzmy że pierwsze robione lustrem :D , wczesniej pstrykałem tylko małpką sony. :oops:
Zdjęcia ostrzyłem, ale przed przeskalowaniem, a z tego co piszesz to chyba błąd.
Właśnie o to chodzi, wytykajcie jak najwięcej błędów, czym więcej wytkniecie tym więcej sie naucze.
PS. tak doświetlałem bydlątko lampą wbudowaną
Zgadza się. Zdjęcia wyostrzasz już na końcu - po przeskalowaniu.Cytat:
Zamieszczone przez Krzysiek.T
Powiem tak zdjęcia bardzo ladne, piękne kolory uwielbiam takie, również przeszkadzają mi rozmycia bo wole ostrzejsze ale nie ważne i tak robisz zdjęcia lepsze ode mnie, gratulacje. Dziękuję Ci za to, że umieszczasz zdjęcia właśnie z e400. Cieszę się gdyż stoje przed kupnem też czegoś z serii E... i dlatego tym bardziej ucieszyłem się z tych zdjęć. Napisz jeszcze czy używałeś polara? Jakie było ISO i jak możesz wyślij mi na prywatnego e-maila pełen rozmiar tych zdjęć. Mój adres to samluks@gazeta.pl
Dziękuje
Pozdrawiam
Sylwek
(ten nie dobry Sylwek, zbanowany)
Piękne foteczki :) Podobają mi się ;)
SS - zdjęcia są robione bez filterka, w tej chwili nie pamietam dokładnie jakie ISO (napewno coś pomiedzy 100 a 200) bo nie mam pod ręką EXIFa ani fotek nieprzeskalowanych (klikam z pracy).
Jesli chodzi o E400 to oczywiscie polecam, ale jesli tylko dysponyjesz funduszami to bierz E410 lub E510.
DJUS - miło mi że sie podobają
Pzdr. Krzysiek
calkiem calkiem, aczkolwiek sam widok malo ekscytujacy